![]() |
|
Mutfak Annenizin yaptığı çok güzel yemeklerin sırrını artık sizde öğrenmelisiniz, buyrun burdan bakın. En güzel yemeklerin tariflerini sizde yapabilirsiniz artık. |
|
LinkBack | Seçenekler | Görüntüleme stilleri |
![]() |
#21 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]()
Pazılı yoğurtlu buğday çorbası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Fırında baharatlı limonlu piliç baget [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Fırın yemeklerinden vazgeçemeyenler burda mı? Fıstıklı kuşkonmaz salatası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] 15-20 dakikada hazırlanan sağlıklı ve leziz salata... İncir tatlısı ![]() Şekersiz bir tatlı tarifi...
Pazılı yoğurtlu buğday çorbası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Fırında baharatlı limonlu piliç baget [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Fırın yemeklerinden vazgeçemeyenler burda mı? Fıstıklı kuşkonmaz salatası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] 15-20 dakikada hazırlanan sağlıklı ve leziz salata... İncir tatlısı ![]() Şekersiz bir tatlı tarifi...
__________________
![]() |
![]() |
#22 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]()
![]()
Banduma - Kastamonu ![]()
Tereyağlı Marul Salatası - Kastamonu ![]()
Cırık Tatlısı - Kastamonu ![]() Cırık Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nedir?
![]()
Banduma - Kastamonu ![]()
Tereyağlı Marul Salatası - Kastamonu ![]()
Cırık Tatlısı - Kastamonu ![]() Cırık Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nedir?
__________________
![]() |
![]() |
#23 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]()
Oğma Çorbası - Niğde ![]()
İçli Köfte - Osmaniye
Mantar Kavurması - Giresun ![]()
Nişasta Helvası - Isparta
Oğma Çorbası - Niğde ![]()
İçli Köfte - Osmaniye
Mantar Kavurması - Giresun ![]()
Nişasta Helvası - Isparta
__________________
![]() |
![]() |
#24 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 21. gün
Düğün Çorbası - Ankara ![]()
Mantarlı Bulgur Pilavı - Aksaray ![]()
Ramazan Kebabı - Afyonkarahisar ![]()
Meneviş Yoğurtlaması - Denizli ![]()
Hurma Baklavası - Afyonkarahisar
İftar menüsünde 21. gün
Düğün Çorbası - Ankara ![]()
Mantarlı Bulgur Pilavı - Aksaray ![]()
Ramazan Kebabı - Afyonkarahisar ![]()
Meneviş Yoğurtlaması - Denizli ![]()
Hurma Baklavası - Afyonkarahisar
__________________
![]() |
![]() |
#25 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 22. gün Ramazan ayının son haftasına yaklaşırken lezzetli iftar sofranız için hazırladığımız iftar menümüz... "İftarda ne pişirsem?" diye düşünenlere... [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Zengin bir çorba tarifi...
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Mantar seven okuyucularımızın bayılacağı bir tarif...
![]()
Mantarın yanına besin değeri yüksek bir salata... [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Süt reçelli brownie [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Bu brownie denediğiniz birçok brownie çok daha farklı! İftar menüsünde 22. gün Ramazan ayının son haftasına yaklaşırken lezzetli iftar sofranız için hazırladığımız iftar menümüz... "İftarda ne pişirsem?" diye düşünenlere... [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Zengin bir çorba tarifi...
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Mantar seven okuyucularımızın bayılacağı bir tarif...
![]()
Mantarın yanına besin değeri yüksek bir salata... [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Süt reçelli brownie [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Bu brownie denediğiniz birçok brownie çok daha farklı!
__________________
![]() |
![]() |
#26 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 23. gün Bugünkü menümüz: Ekşili Çorba, Paşa Böreği, Doğrama, Gelin Teli. Afiyet olsun Ekşili Çorba - Kahramanmaraş ![]()
Paşa Böreği - Aydın ![]() Paşa Böreği Malzemeleri Nelerdir? Doğrama - Gaziantep ![]() Doğrama Malzemeleri Nelerdir? Gelin Teli - Bartın
İftar menüsünde 23. gün Bugünkü menümüz: Ekşili Çorba, Paşa Böreği, Doğrama, Gelin Teli. Afiyet olsun Ekşili Çorba - Kahramanmaraş ![]()
Paşa Böreği - Aydın ![]() Paşa Böreği Malzemeleri Nelerdir? Doğrama - Gaziantep ![]() Doğrama Malzemeleri Nelerdir? Gelin Teli - Bartın
__________________
![]() |
![]() |
#27 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 24. gün
Ayranlı Çorba - Giresun ![]()
Amasya Bakla Dolması ![]()
İnegöl Köftesi - Bursa ![]()
Cevizli Kırma Tatlısı - Kahramanmaraş ![]() Cevizli Kırma Tatlısı Malzemeleri Nelerdir? İftar menüsünde 24. gün
Ayranlı Çorba - Giresun ![]()
Amasya Bakla Dolması ![]()
İnegöl Köftesi - Bursa ![]()
Cevizli Kırma Tatlısı - Kahramanmaraş ![]() Cevizli Kırma Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?
__________________
![]() |
![]() |
#28 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 25. gün
Dövme Çorbası - Kilis ![]()
Kırklareli Köftesi - Kırklareli Kırklareli Köftesi İçin Gerekli Malzemeler Nedir? Yeşil Salata - Kilis ![]() Yeşil Salata İçin Gerekli Malzemeler Nedir? Un Helvası - Kütahya ![]() Un Helvası İçin Gerekli Malzemeler Nedir? İftar menüsünde 25. gün
Dövme Çorbası - Kilis ![]()
Kırklareli Köftesi - Kırklareli Kırklareli Köftesi İçin Gerekli Malzemeler Nedir? Yeşil Salata - Kilis ![]() Yeşil Salata İçin Gerekli Malzemeler Nedir? Un Helvası - Kütahya ![]() Un Helvası İçin Gerekli Malzemeler Nedir?
__________________
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 26. gün Bugünkü menümüz: Ekşili Malhıta, Kilis Tava, Çoban Salata, Cennet Çamuru. Afiyet olsun. Ekşili Malhıta - Kilis ![]() Ekşili Malhıta İçin Gerekli Malzemeler Nedir? 2 Su bardağı kırmızı mercimek 1 Adet patlıcan veya 6 yaprak pancar 1 Baş sarımsak 1 Kahve fincanı koruk suyu veya 2 limon 1 Çorba kaşığı kuru nane 1 Çorba kaşığı kırmızı biber 1 Çorba bardağı zeytinyağı 1 Tatlı kaşığı tuz Ekşili Malhıta Nasıl Hazırlanır? Mercimek ayıklanır, yıkanır. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir. Kaynayınca, soyulmuş küçük küp küp doğranmış patlıcanlar ilave edilir. Özleşip çorba kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Nane, tuz, kırmızı biber, koruk suyu veya limon suyu ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır. Sarımsak soyulur. Her diş ikiye bölünür. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Sarımsaklar ilave edilir. Pembeleşince çorbanın üzerine dökülür. Kilis Tava ![]() Kilis Tava İçin Gerekli Malzemeler Nedir? 1 kg orta yağlı kıyma 200 gr Kuru soğan 3 Domates 150 gr Yeşil veya kırmızı biber 1 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı kırmızı biber 1 Tatlı kaşığı tuz Kilis Tava Nasıl Hazırlanır? 1 Soğan, 4 kırmızı biber yıkanır. Robot veya zırh ile ince olarak kıyılır. Zırhta çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle özleşen e kadar yoğrulur. (Et evlerde bir kez makinada çekilerek kullanılabilir) Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile 1/2 cm kalınlığında yayılır. Tepsinin kenarına 4 parçaya bölünmüş domatesler ve soğan yerleştirilir. Üzerine taze kırmızı veya yeşil biber eklenir. Havuç dilimi olarak 8’e kesilir. Pide fırınında 8-10 dakika veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Çoban Salata - Kilis ![]() Çoban Salata İçin Gerekli Malzemeler Nedir? 1 tane domates 1tane salatalık 1 tane yeşil biber 1Yarım dilim kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 1 Yarım dilim limon 1 çay kaşığı toz biber Çoban Salata Nasıl Hazırlanır? Domates salatalık biber kuru soğan küp şeklinde doğranır ve baharatlanarak servis edilir. Cennet Çamuru - Kilis ![]() Cennet Çamuru İçin gerekli Malzemeler Nedir? 200 gr. kadayıf 100 gr. tereyağı, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı dövülmüş yeşil fıstık, 1 rulo kaymak Cennet Çamuru Nasıl Hazırlanır? Teflon bir tepsiyi ateşe koyun, yağı eritin kısık ateşte kadayıfları ilave edin ve iyice ovalayın, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun. Şekeri koyup bir 5 dakika daha çevirin küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırın. Üzerine parça parça kaymak koyup fıstık serpip ılık servis yapın. İftar menüsünde 26. gün Bugünkü menümüz: Ekşili Malhıta, Kilis Tava, Çoban Salata, Cennet Çamuru. Afiyet olsun. Ekşili Malhıta - Kilis ![]() Ekşili Malhıta İçin Gerekli Malzemeler Nedir? 2 Su bardağı kırmızı mercimek 1 Adet patlıcan veya 6 yaprak pancar 1 Baş sarımsak 1 Kahve fincanı koruk suyu veya 2 limon 1 Çorba kaşığı kuru nane 1 Çorba kaşığı kırmızı biber 1 Çorba bardağı zeytinyağı 1 Tatlı kaşığı tuz Ekşili Malhıta Nasıl Hazırlanır? Mercimek ayıklanır, yıkanır. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir. Kaynayınca, soyulmuş küçük küp küp doğranmış patlıcanlar ilave edilir. Özleşip çorba kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Nane, tuz, kırmızı biber, koruk suyu veya limon suyu ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır. Sarımsak soyulur. Her diş ikiye bölünür. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Sarımsaklar ilave edilir. Pembeleşince çorbanın üzerine dökülür. Kilis Tava ![]() Kilis Tava İçin Gerekli Malzemeler Nedir? 1 kg orta yağlı kıyma 200 gr Kuru soğan 3 Domates 150 gr Yeşil veya kırmızı biber 1 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı kırmızı biber 1 Tatlı kaşığı tuz Kilis Tava Nasıl Hazırlanır? 1 Soğan, 4 kırmızı biber yıkanır. Robot veya zırh ile ince olarak kıyılır. Zırhta çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle özleşen e kadar yoğrulur. (Et evlerde bir kez makinada çekilerek kullanılabilir) Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile 1/2 cm kalınlığında yayılır. Tepsinin kenarına 4 parçaya bölünmüş domatesler ve soğan yerleştirilir. Üzerine taze kırmızı veya yeşil biber eklenir. Havuç dilimi olarak 8’e kesilir. Pide fırınında 8-10 dakika veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Çoban Salata - Kilis ![]() Çoban Salata İçin Gerekli Malzemeler Nedir? 1 tane domates 1tane salatalık 1 tane yeşil biber 1Yarım dilim kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 1 Yarım dilim limon 1 çay kaşığı toz biber Çoban Salata Nasıl Hazırlanır? Domates salatalık biber kuru soğan küp şeklinde doğranır ve baharatlanarak servis edilir. Cennet Çamuru - Kilis ![]() Cennet Çamuru İçin gerekli Malzemeler Nedir? 200 gr. kadayıf 100 gr. tereyağı, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı dövülmüş yeşil fıstık, 1 rulo kaymak Cennet Çamuru Nasıl Hazırlanır? Teflon bir tepsiyi ateşe koyun, yağı eritin kısık ateşte kadayıfları ilave edin ve iyice ovalayın, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun. Şekeri koyup bir 5 dakika daha çevirin küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırın. Üzerine parça parça kaymak koyup fıstık serpip ılık servis yapın. Son düzenleyen Sürmenaj; 08 Nisan 2024, 23:44. |
![]() |
#30 |
![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 27. gün Bugünkü menümüz: Sıkıcık Çorbası, İzmir Köfte, Domates Dolması, Züngül. Afiyet olsun Sıkıcık Çorbası - Kütahya ![]() İnce bulgurlar elde sıkılarak yuvarlandığı için bu yemeğe Sıkıcık adı verilmiştir. Bu yemeğin bir de hikayesi vardır. Bir kadının oğlu askerden gelmiştir. Ancak ekonomik yönden sıkıntıda olduklarından kadın, oğluna her gün başka isimler altında bu yemekten yapar. Oğlu: "ana akşam ne yiyeceğiz" dediğinde ilk gün bali guli köftesi, ikini gün ense patlatan damak şaklatan, üçüncü gün deve dolması, dördüncü gün sıkıcık, beşinci gün garip köftesi der. Kütahya Sıkıcık Çorbası için Gerekli Malzemeler Nedir? 1 su bardağı ince bulgur, 3 yemek kaşığı tarhana, 1 yemek kaşığı un, ½ fincan kuru nane, 1 çay kaşığı karabiber, 1 büyük kuru soğan, ½ paket et suyu, 1 yemek kaşığı salça, 2 diş sarımsak, 1 kase yoğurt. 5 su bardağı su Kütahya Sıkıcık Çorbası Nasıl Hazırlanır? İnce bulgur bir kabın içerisinde, bir çay bardağı sıcak su gezdirilerek kabarması beklenir. Üzerine tarhana, un, karabiber ve nane karıştırılır. Katı bir katı bir karışım elde edilir. Elimizde yuvarlayarak bilye büyüklüğünde küçük toplar yapıp, unlu bir tepsiye sıralarız. Bir başka tencerede soğan, yağı ve salça kavrulur. Üzerine beş su bardağı su doldurulur. Kaynayan salçalı suya önceden yuvardığımız toplar atılır. Birbirine yapışmaması için tane tane atmakta yarar vardır. Kısık ateşte bulgurlar iyice pişinceye kadar kaynatılır. Et suyu varsa suyuna karıştırılabilir. Sunum için Küçük bir kasede yoğurt ezip, içine dövülmüş sarımsak karıştırarak sos hazırlanır. Bu sos, sıcak olarak tabaklara servis yapılan Sıkıcık'a arzuya göre dökülür. İzmir Köfte ![]() İzmir Köfte Malzemeleri nelerdir? 500 gr orta yağlı koyun kıyması 3-4 adet domates veya 3 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası 4-5 adet patates sıvı yağ 3 dilim bayat ekmek içi 1 adet soğan yarım demet maydanoz karabiber kimyon tuz İzmir Köfte nasıl yapılır? İki defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra elinizi ıslatarak oval şekilde yuvarlayın. Patatesleri soyup elma dilimi ya da yuvarlak dilimler kesin. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp, patatesleri bu yağda hafif kızartıp bir tepsiye dizin. Daha sonra aynı yağda köfteleri hafif kızartıp patateslerin üzerine koyun. Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesleri (veya sulandırılmış domates salçasını) koyup suyunu çekene kadar kavurun ve bir bardak su ilave edip kaynatın. Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatıp 15 dakika ocakta ya da fırında pişirin. Servis tabağına patateslerin üzerine köfteleri çıkartıp servis yapın. Domates Dolması - Karaman ![]() Domates Dolması İçin Gerekli Malzemeler Nedir? 6 adet az kırazmış domates 3 çorba kaşığı tereyağı dolma içi için ise yağsız kıyma 400 gr 2 çorba kaşığı tereyağı 2 baş soğan 1 kahve fincanı pirinç 2 adet domates 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Domates Dolması Nasıl Yapılır? Domateslerin üst taraflarından ince bir kapak kestikten sonra, domateslerin içleri pek derin olmamak üzere bir kaşıkla oymak suretiyle çıkarılıp, yıkanır. Sonra tereyağı, ince kıyılmış soğan, pirinç, kıyma, rendelenmiş domates, ayıklanıp yıkanmış ve ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber birbirine karıştırıp yoğrulur. İçleri boşaltılmış domateslerin içine doldurulur. Domates kapakları üzerine kapatılır. Uygun bir tencereye dizilir. Üzerlerine tereyağı, tuz ve 2 bardak su ilave ederek yaklaşık bir saat kadar pişirilir. Domates dolması piştikten sonra fırınlanırsa daha lezzetli olmaktadır. Züngül - Kilis ![]() Züngül Malzemeleri nelerdir? 500 gr üzüm bastığı İki su bardağı un Bir yumurta ya da Bir yemek kaşığı kabartma tozu İki su bardağı zeytinyağı Bir çay kaşığı tarçın Züngül nasıl yapılır? Un, yumurta, kabartma tozu karıştırılarak bulamaç yapılır. Kare şeklinde avuç içi kadar kesilen üzüm bastıkları, hazırlanan bulamaç hamuruna batırılarak, kızgın zeytinyağında kızartılır. Servis tabağına alınarak, üzerine çekilmiş ceviz içi veya yeşil fıstık serpilir. Arzuya göre tarçın serpilerek servis yapılır. İftar menüsünde 27. gün Bugünkü menümüz: Sıkıcık Çorbası, İzmir Köfte, Domates Dolması, Züngül. Afiyet olsun Sıkıcık Çorbası - Kütahya ![]() İnce bulgurlar elde sıkılarak yuvarlandığı için bu yemeğe Sıkıcık adı verilmiştir. Bu yemeğin bir de hikayesi vardır. Bir kadının oğlu askerden gelmiştir. Ancak ekonomik yönden sıkıntıda olduklarından kadın, oğluna her gün başka isimler altında bu yemekten yapar. Oğlu: "ana akşam ne yiyeceğiz" dediğinde ilk gün bali guli köftesi, ikini gün ense patlatan damak şaklatan, üçüncü gün deve dolması, dördüncü gün sıkıcık, beşinci gün garip köftesi der. Kütahya Sıkıcık Çorbası için Gerekli Malzemeler Nedir? 1 su bardağı ince bulgur, 3 yemek kaşığı tarhana, 1 yemek kaşığı un, ½ fincan kuru nane, 1 çay kaşığı karabiber, 1 büyük kuru soğan, ½ paket et suyu, 1 yemek kaşığı salça, 2 diş sarımsak, 1 kase yoğurt. 5 su bardağı su Kütahya Sıkıcık Çorbası Nasıl Hazırlanır? İnce bulgur bir kabın içerisinde, bir çay bardağı sıcak su gezdirilerek kabarması beklenir. Üzerine tarhana, un, karabiber ve nane karıştırılır. Katı bir katı bir karışım elde edilir. Elimizde yuvarlayarak bilye büyüklüğünde küçük toplar yapıp, unlu bir tepsiye sıralarız. Bir başka tencerede soğan, yağı ve salça kavrulur. Üzerine beş su bardağı su doldurulur. Kaynayan salçalı suya önceden yuvardığımız toplar atılır. Birbirine yapışmaması için tane tane atmakta yarar vardır. Kısık ateşte bulgurlar iyice pişinceye kadar kaynatılır. Et suyu varsa suyuna karıştırılabilir. Sunum için Küçük bir kasede yoğurt ezip, içine dövülmüş sarımsak karıştırarak sos hazırlanır. Bu sos, sıcak olarak tabaklara servis yapılan Sıkıcık'a arzuya göre dökülür. İzmir Köfte ![]() İzmir Köfte Malzemeleri nelerdir? 500 gr orta yağlı koyun kıyması 3-4 adet domates veya 3 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası 4-5 adet patates sıvı yağ 3 dilim bayat ekmek içi 1 adet soğan yarım demet maydanoz karabiber kimyon tuz İzmir Köfte nasıl yapılır? İki defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra elinizi ıslatarak oval şekilde yuvarlayın. Patatesleri soyup elma dilimi ya da yuvarlak dilimler kesin. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp, patatesleri bu yağda hafif kızartıp bir tepsiye dizin. Daha sonra aynı yağda köfteleri hafif kızartıp patateslerin üzerine koyun. Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesleri (veya sulandırılmış domates salçasını) koyup suyunu çekene kadar kavurun ve bir bardak su ilave edip kaynatın. Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatıp 15 dakika ocakta ya da fırında pişirin. Servis tabağına patateslerin üzerine köfteleri çıkartıp servis yapın. Domates Dolması - Karaman ![]() Domates Dolması İçin Gerekli Malzemeler Nedir? 6 adet az kırazmış domates 3 çorba kaşığı tereyağı dolma içi için ise yağsız kıyma 400 gr 2 çorba kaşığı tereyağı 2 baş soğan 1 kahve fincanı pirinç 2 adet domates 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Domates Dolması Nasıl Yapılır? Domateslerin üst taraflarından ince bir kapak kestikten sonra, domateslerin içleri pek derin olmamak üzere bir kaşıkla oymak suretiyle çıkarılıp, yıkanır. Sonra tereyağı, ince kıyılmış soğan, pirinç, kıyma, rendelenmiş domates, ayıklanıp yıkanmış ve ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber birbirine karıştırıp yoğrulur. İçleri boşaltılmış domateslerin içine doldurulur. Domates kapakları üzerine kapatılır. Uygun bir tencereye dizilir. Üzerlerine tereyağı, tuz ve 2 bardak su ilave ederek yaklaşık bir saat kadar pişirilir. Domates dolması piştikten sonra fırınlanırsa daha lezzetli olmaktadır. Züngül - Kilis ![]() Züngül Malzemeleri nelerdir? 500 gr üzüm bastığı İki su bardağı un Bir yumurta ya da Bir yemek kaşığı kabartma tozu İki su bardağı zeytinyağı Bir çay kaşığı tarçın Züngül nasıl yapılır? Un, yumurta, kabartma tozu karıştırılarak bulamaç yapılır. Kare şeklinde avuç içi kadar kesilen üzüm bastıkları, hazırlanan bulamaç hamuruna batırılarak, kızgın zeytinyağında kızartılır. Servis tabağına alınarak, üzerine çekilmiş ceviz içi veya yeşil fıstık serpilir. Arzuya göre tarçın serpilerek servis yapılır. |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
günün, menüsü, yemekleri, İftar |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc. ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. |
ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir. |