![]() |
|
Mutfak Annenizin yaptığı çok güzel yemeklerin sırrını artık sizde öğrenmelisiniz, buyrun burdan bakın. En güzel yemeklerin tariflerini sizde yapabilirsiniz artık. |
|
LinkBack | Seçenekler | Görüntüleme stilleri |
![]() |
#11 |
![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 9. gün Bugünkü menümüz: Sakala Çarpan Çorbası, Etli Bamya, Amasra Salatası, Kaha Tatlısı. Afiyet olsun Sakala Çarpan Çorbası ![]() Afyonkarahisar yöresinde Sakala Çarpan Çorbasına, Sakala Sarkan Çorba da denilmektedir. Sakala Çarpan Çorbası Malzemeleri Nelerdir? 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı ev makarnası (erişte) 1 adedet soğan Et suyu (isteğe göre miktarı ayarlanabilir) 4 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un tuz nane Sakala Çarpan Çorbası Nasıl Yapılır? Mercimekler yıkanır, haşlanır ve suyu süzülür. Ayrı bir yerde ince ince doğranan soğan, iki yemek kaşığı yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur. Un katılarak bir iki defa daha çevrilir. Mercimek, tuz ve et suyu eklenir. Kaynayınca ev makarnası ilave edilir. 15-20 dakika daha pişirilir. İki yemek kaşığı yağ bir tavada eritilir içine nane eklenir ve çorbanın üzerine gezdirilir. Etli Bamya ![]() Etli Bamya Malzemeleri Nelerdir? 200 gr çiçek (kuru) bamya 100 gr yağlı kuzu eti 3 soğan 3 Domates 5-6 su bardağı su 3 limon 1 çorba kaşığı kuyruk yağı 1 çorba kaşığı sade yağ Tuz Etli Bamya Nasıl Yapılır? Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun. Limonlu suda yıkayın. Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın. Eti küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Sadeyağ ve kuyruk yağını bir tencerede eritin. Soğan ve eti kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Su ve tuz ekleyip kaynatın. Su kaynayınca iki limonun suyunu ekleyin. Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Amasra Salatası Amasra Salatası Malzemeleri Nelerdir? 1 domates 1 salatalık 1 küçük beyaz kuru soğan 1 yeşilbiber 1 demet marul 1 kâse reyhan, taze soğan, tere, semizotu, Maydanoz, kekik, nane, radika, dereotu karışımı 1 küçük kâse karışık turşu 5-6 zeytin 1 kırmızı biber Küçük bir kırmızı lahananın ¼’ü 1 turşuluk kırmızı pancar 1-2 turp Sosu: 1.5 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 çay bardağı sirke 1 limon Tuz Amasra Salatası Nasıl Yapılır? Tüm malzeme güzelce yıkanır, sularından arındırılır. Marullar servis tabağının altına yerleştirilir. Üzerine sırası ile uzun şeritler hâlinde doğranmış beyaz soğan, yuvarlak kesilmiş domates, salatalık, yeşilbiber ve taze soğan eklenir. İrice doğranan yeşillikler, ince doğranmış kırmızı lahana, turşular eklenir. Yarım ay şeklinde kesilmiş pancar turşusu servis tabağının çevresine sıralanır. Arzu edilen şekillerde kesilen havuç, turp, zeytin ve kırmızı biber ile salatanın üstü süslenir. Bir kâse veya kavanozda tüm sos malzemeleri iyice karıştırılır, salatanın üzerine gezdirilir. Kaha Tatlısı Kaha Tatlısı Malzemeleri Nelerdir? 2 yumurta 1 kahve fincan sıvıyağı 2 kahve fincan süt 1 yemek kaşığı sirke Aldığı kadar un 1 tutam tuz Şerbeti İçin 2 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su Kaha Tatlısı Nasıl Yapılır? Yumurta, sıvı yağ, süt, sirke ve tuzu karıştırarak çırpınız. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurunuz. Ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra 2 parçaya bölünüz. Her bir parçayı oklava ile ince bir şekilde acınız, açarken yapışmaması için un kullanınız. Hamurlar açıldıktan sonra oklavaya dolayarak rulo haline getiriniz. Ruloları oklavadan çıkarınız. Tane tane, ince ince doğrayarak kızgın yağda kızartınız ve kenara alınız. Bir tencerede şeker ve suyu karıştırarak şerbet haline getiriniz. Kızarttığınız kahaların üzerine dökerek soğuduktan sonra servis ediniz. İftar menüsünde 9. gün Bugünkü menümüz: Sakala Çarpan Çorbası, Etli Bamya, Amasra Salatası, Kaha Tatlısı. Afiyet olsun Sakala Çarpan Çorbası ![]() Afyonkarahisar yöresinde Sakala Çarpan Çorbasına, Sakala Sarkan Çorba da denilmektedir. Sakala Çarpan Çorbası Malzemeleri Nelerdir? 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı ev makarnası (erişte) 1 adedet soğan Et suyu (isteğe göre miktarı ayarlanabilir) 4 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un tuz nane Sakala Çarpan Çorbası Nasıl Yapılır? Mercimekler yıkanır, haşlanır ve suyu süzülür. Ayrı bir yerde ince ince doğranan soğan, iki yemek kaşığı yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur. Un katılarak bir iki defa daha çevrilir. Mercimek, tuz ve et suyu eklenir. Kaynayınca ev makarnası ilave edilir. 15-20 dakika daha pişirilir. İki yemek kaşığı yağ bir tavada eritilir içine nane eklenir ve çorbanın üzerine gezdirilir. Etli Bamya ![]() Etli Bamya Malzemeleri Nelerdir? 200 gr çiçek (kuru) bamya 100 gr yağlı kuzu eti 3 soğan 3 Domates 5-6 su bardağı su 3 limon 1 çorba kaşığı kuyruk yağı 1 çorba kaşığı sade yağ Tuz Etli Bamya Nasıl Yapılır? Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun. Limonlu suda yıkayın. Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın. Eti küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Sadeyağ ve kuyruk yağını bir tencerede eritin. Soğan ve eti kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Su ve tuz ekleyip kaynatın. Su kaynayınca iki limonun suyunu ekleyin. Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Amasra Salatası Amasra Salatası Malzemeleri Nelerdir? 1 domates 1 salatalık 1 küçük beyaz kuru soğan 1 yeşilbiber 1 demet marul 1 kâse reyhan, taze soğan, tere, semizotu, Maydanoz, kekik, nane, radika, dereotu karışımı 1 küçük kâse karışık turşu 5-6 zeytin 1 kırmızı biber Küçük bir kırmızı lahananın ¼’ü 1 turşuluk kırmızı pancar 1-2 turp Sosu: 1.5 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 çay bardağı sirke 1 limon Tuz Amasra Salatası Nasıl Yapılır? Tüm malzeme güzelce yıkanır, sularından arındırılır. Marullar servis tabağının altına yerleştirilir. Üzerine sırası ile uzun şeritler hâlinde doğranmış beyaz soğan, yuvarlak kesilmiş domates, salatalık, yeşilbiber ve taze soğan eklenir. İrice doğranan yeşillikler, ince doğranmış kırmızı lahana, turşular eklenir. Yarım ay şeklinde kesilmiş pancar turşusu servis tabağının çevresine sıralanır. Arzu edilen şekillerde kesilen havuç, turp, zeytin ve kırmızı biber ile salatanın üstü süslenir. Bir kâse veya kavanozda tüm sos malzemeleri iyice karıştırılır, salatanın üzerine gezdirilir. Kaha Tatlısı Kaha Tatlısı Malzemeleri Nelerdir? 2 yumurta 1 kahve fincan sıvıyağı 2 kahve fincan süt 1 yemek kaşığı sirke Aldığı kadar un 1 tutam tuz Şerbeti İçin 2 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su Kaha Tatlısı Nasıl Yapılır? Yumurta, sıvı yağ, süt, sirke ve tuzu karıştırarak çırpınız. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurunuz. Ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra 2 parçaya bölünüz. Her bir parçayı oklava ile ince bir şekilde acınız, açarken yapışmaması için un kullanınız. Hamurlar açıldıktan sonra oklavaya dolayarak rulo haline getiriniz. Ruloları oklavadan çıkarınız. Tane tane, ince ince doğrayarak kızgın yağda kızartınız ve kenara alınız. Bir tencerede şeker ve suyu karıştırarak şerbet haline getiriniz. Kızarttığınız kahaların üzerine dökerek soğuduktan sonra servis ediniz. |
![]() |
#12 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]()
Gulaş Çorba ![]() Nefis bir yöresel lezzet gulaş çorbası tarifi... Malzemeler Milföy Hamuruyla Kaplanmış Et Sarma ![]() Milföy hamurunu bir de et ile deneyin! Malzemeler Sarımsaklı Semizotu Salata ![]() Hafif ve leziz bir öğün geçirmek isteyenler için sarımsaklı semizotu salatası... Çikolatalı Portakallı Lezzet Topları [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Çikolatayı kim sevmez ki? Portakal ise harika bir lezzet ve aroma verici... Portakal ve çikolatanın harika uyumu bu tarifte!
Gulaş Çorba ![]() Nefis bir yöresel lezzet gulaş çorbası tarifi... Malzemeler Milföy Hamuruyla Kaplanmış Et Sarma ![]() Milföy hamurunu bir de et ile deneyin! Malzemeler Sarımsaklı Semizotu Salata ![]() Hafif ve leziz bir öğün geçirmek isteyenler için sarımsaklı semizotu salatası... Çikolatalı Portakallı Lezzet Topları [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Çikolatayı kim sevmez ki? Portakal ise harika bir lezzet ve aroma verici... Portakal ve çikolatanın harika uyumu bu tarifte!
__________________
![]() |
![]() |
#13 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 11. gün İftar sofralarınıza lezzet katacak tariflerimiz var! İşte "İftara ne pişirsem?" diye düşünenlere 11. gün iftar menümüz... Kırmızı mercimek çorbası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Sıcacık kırmızı mercimek çorbasını bir de böyle deneyin! Fırınlanmış domates dolması [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Farklı bir domates dolması tarifi... Bizce çok beğeneceksiniz! Malzemeler Biberiye salatası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Keyifle yiyeceğiniz sağlıklı bir salata tarifi... Supangle [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
İftar menüsünde 11. gün İftar sofralarınıza lezzet katacak tariflerimiz var! İşte "İftara ne pişirsem?" diye düşünenlere 11. gün iftar menümüz... Kırmızı mercimek çorbası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Sıcacık kırmızı mercimek çorbasını bir de böyle deneyin! Fırınlanmış domates dolması [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Farklı bir domates dolması tarifi... Bizce çok beğeneceksiniz! Malzemeler Biberiye salatası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Keyifle yiyeceğiniz sağlıklı bir salata tarifi... Supangle [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
__________________
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]()
Öldürüyorsunuz beni
![]() Evinden mutfağından uzak birine bu yapılır mı ![]()
Öldürüyorsunuz beni
![]() Evinden mutfağından uzak birine bu yapılır mı ![]() |
![]() |
#15 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 12. gün Ramazan ayının en güzel yanı lezzetli iftar sofralarıdır. İşte size o sofralarınız için tarif önerilerimiz. Kremalı tavuk çorbası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Kabaklı makarna [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Makarnaya kabakla lezzet kattık! İpek Bozkurt'tan kabaklı makarna tarifi... [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Hafif ve leziz bir öğün geçirmek isteyenler için sarımsaklı semizotu salatası... [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
İftar menüsünde 12. gün Ramazan ayının en güzel yanı lezzetli iftar sofralarıdır. İşte size o sofralarınız için tarif önerilerimiz. Kremalı tavuk çorbası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Kabaklı makarna [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Makarnaya kabakla lezzet kattık! İpek Bozkurt'tan kabaklı makarna tarifi... [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Hafif ve leziz bir öğün geçirmek isteyenler için sarımsaklı semizotu salatası... [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
__________________
![]() |
![]() |
#16 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]()
Minestrone [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Bol sebzeli, ferah bir çorba... Minestrone için malzemeler: Krem peynirli ve enginarlı spaghetti [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Bu lezzetli makarnaya kim hayır diyebilir? İpek Bozkurt'tan krem peynirli ve enginarlı spaghetti tarifi... Sıcacık fındıklı browni tarifi [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Hafif menünüzü taçlandıracak bir tatlı...
Minestrone [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Bol sebzeli, ferah bir çorba... Minestrone için malzemeler: Krem peynirli ve enginarlı spaghetti [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Bu lezzetli makarnaya kim hayır diyebilir? İpek Bozkurt'tan krem peynirli ve enginarlı spaghetti tarifi... Sıcacık fındıklı browni tarifi [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Hafif menünüzü taçlandıracak bir tatlı...
__________________
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 14. gün SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI ![]() MALZEMELER 24 Mart 2024 iftar menüsü... 1 adet soğan 1 adet patates 1 su bardağı mercimek 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt Tuz Su 1 adet sarımsak 1 adet bulyon HAZIRLANIŞI Soğan, patates, sarımsak doğranıp sıvı yağda un ile kavrulur. Üzerine mercimeği de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine sıcak su ve bulyonu da ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra blenderdan geçirip üzerine sütü ilave edip tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. Üzerine nane ve zeytinyağı ilave edip servis edebilirsiniz. FIRINDA SOSLU SEBZELİ KÖFTE ![]() MALZEMELER Köfte için 24 Mart 2024 iftar menüsü... Yarım kilo kıyma 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek içi ya da 3 yemek kaşığı galeta unu 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karbonat Diğer malzemeler 3 adet patates 3 adet patlıcan 20-30 tane sivri biber Sos malzemeleri 4 adet domates 2 yemek kaşığı domates salçası 1 adet et bulyon (Tercihen) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Öncelikle köftemizi hazırlamaya başlıyoruz. İlk olarak kıyma hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Üstüne kıymamızı da ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar güzelce yoğuruyoruz ve malzemelerin iç içe geçmesini sağlıyoruz. Yoğurmuş olduğumuz köftenin üzerini örtüp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada patateslerimizi ve patlıcanlarımızı küp küp kesip kızgın yağda kızartıyoruz. Bir parmak boyunda doğradığımız biberlerimizi de kızartıp tüm sebzeleri bir kenara alıyoruz. Ardından kıymamızı dolaptan alıp top top şekiller yapıp onları da kızartıyoruz. Ardından sos için domatesimizi rendeleyip ya da rondodan geçirip tavamıza alıyoruz. Üzerine baharatları, tercihe göre bulyonu, salçayı ve yağımızı da ekleyip üstüne bir bardak su ilave edip kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynayan sosumuzu ocaktan alıyoruz. Borcamın en dibine patatesleri, üstüne patlıcanları yerleştiriyoruz. Üstüne köftelerimizi de yerleştiriyoruz ve en üste biberleri koyuyoruz. Kaynayan sosumuzu da tüm sebzelerin üstüne dökerek önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 15 dakika kızartıyoruz. Afiyet olsun! HAVUÇ TARATOR ![]() MALZEMELER 24 Mart 2024 iftar menüsü... 4-5 adet büyük boy havuç Az tuz Sıvı yağ Sosu için; 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 2 yemek kaşığı mayonez Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağ Toz kırmızı biber Pul biber HAZIRLANIŞI Havuçları temizleyip rendeleyin. Tavaya sıvı yağ alın havuçları ekleyip biraz tuz serpin. Arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alın soğumaya bırakın. Bir kaseye yoğurdu koyup üzerine diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın. Soğuyan havuçların üzerine döküp karıştırın. Servis tabağına alın üzeri için tavaya tereyağını eritip içine toz biber ve pulbiber ekleyip karıştırın havuç taratorun üzerinde gezdirin. Afiyet olsun. KÖRİ SOSLU MAKARNA ![]() MALZEMELER 24 Mart 2024 iftar menüsü... Haşlamak için: 1 paket makarna 2 litre su 1 tatlı kaşığı tuz Sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 orta boy soğan 1 kutu sıvı krema 1 tatlı kaşığı köri HAZIRLANIŞI 1 paket makarnayı 2 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile 15 dakika haşlayalım. Haşlanan makarnayı süzgece dökelim. Suyundan bir çay bardağı ayıralım, ayrı bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağı alalım. 1 orta boy küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip hafif kavuralım . Üzerine 1 kutu sıvı kremayı ve 1 tatlı kaşığı köri ekleyip haşladığımız makarnayı ve ayırdığımız bir çay bardağı suyunu ilave edip karıştıralım. Ocaktan alalım ,servis tabağına alalım ,üzerine rendelenmiş kaşar koyalım ,servis edelim afiyet olsun. İftar menüsünde 14. gün SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI ![]() MALZEMELER 24 Mart 2024 iftar menüsü... 1 adet soğan 1 adet patates 1 su bardağı mercimek 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt Tuz Su 1 adet sarımsak 1 adet bulyon HAZIRLANIŞI Soğan, patates, sarımsak doğranıp sıvı yağda un ile kavrulur. Üzerine mercimeği de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine sıcak su ve bulyonu da ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra blenderdan geçirip üzerine sütü ilave edip tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. Üzerine nane ve zeytinyağı ilave edip servis edebilirsiniz. FIRINDA SOSLU SEBZELİ KÖFTE ![]() MALZEMELER Köfte için 24 Mart 2024 iftar menüsü... Yarım kilo kıyma 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek içi ya da 3 yemek kaşığı galeta unu 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karbonat Diğer malzemeler 3 adet patates 3 adet patlıcan 20-30 tane sivri biber Sos malzemeleri 4 adet domates 2 yemek kaşığı domates salçası 1 adet et bulyon (Tercihen) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Öncelikle köftemizi hazırlamaya başlıyoruz. İlk olarak kıyma hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Üstüne kıymamızı da ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar güzelce yoğuruyoruz ve malzemelerin iç içe geçmesini sağlıyoruz. Yoğurmuş olduğumuz köftenin üzerini örtüp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada patateslerimizi ve patlıcanlarımızı küp küp kesip kızgın yağda kızartıyoruz. Bir parmak boyunda doğradığımız biberlerimizi de kızartıp tüm sebzeleri bir kenara alıyoruz. Ardından kıymamızı dolaptan alıp top top şekiller yapıp onları da kızartıyoruz. Ardından sos için domatesimizi rendeleyip ya da rondodan geçirip tavamıza alıyoruz. Üzerine baharatları, tercihe göre bulyonu, salçayı ve yağımızı da ekleyip üstüne bir bardak su ilave edip kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynayan sosumuzu ocaktan alıyoruz. Borcamın en dibine patatesleri, üstüne patlıcanları yerleştiriyoruz. Üstüne köftelerimizi de yerleştiriyoruz ve en üste biberleri koyuyoruz. Kaynayan sosumuzu da tüm sebzelerin üstüne dökerek önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 15 dakika kızartıyoruz. Afiyet olsun! HAVUÇ TARATOR ![]() MALZEMELER 24 Mart 2024 iftar menüsü... 4-5 adet büyük boy havuç Az tuz Sıvı yağ Sosu için; 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 2 yemek kaşığı mayonez Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağ Toz kırmızı biber Pul biber HAZIRLANIŞI Havuçları temizleyip rendeleyin. Tavaya sıvı yağ alın havuçları ekleyip biraz tuz serpin. Arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alın soğumaya bırakın. Bir kaseye yoğurdu koyup üzerine diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın. Soğuyan havuçların üzerine döküp karıştırın. Servis tabağına alın üzeri için tavaya tereyağını eritip içine toz biber ve pulbiber ekleyip karıştırın havuç taratorun üzerinde gezdirin. Afiyet olsun. KÖRİ SOSLU MAKARNA ![]() MALZEMELER 24 Mart 2024 iftar menüsü... Haşlamak için: 1 paket makarna 2 litre su 1 tatlı kaşığı tuz Sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 orta boy soğan 1 kutu sıvı krema 1 tatlı kaşığı köri HAZIRLANIŞI 1 paket makarnayı 2 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile 15 dakika haşlayalım. Haşlanan makarnayı süzgece dökelim. Suyundan bir çay bardağı ayıralım, ayrı bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağı alalım. 1 orta boy küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip hafif kavuralım . Üzerine 1 kutu sıvı kremayı ve 1 tatlı kaşığı köri ekleyip haşladığımız makarnayı ve ayırdığımız bir çay bardağı suyunu ilave edip karıştıralım. Ocaktan alalım ,servis tabağına alalım ,üzerine rendelenmiş kaşar koyalım ,servis edelim afiyet olsun. |
![]() |
#18 |
![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 15. gün Ramazan ayının 15’inci günü iftar menüsü önerimizi sizler için hazırladık. Madımak Çorbası ![]() Malzemeler: 2 su bardağı doğranmış madımak 1 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı bulgur 2 litre su Tuz, karabiber, pul biber 1/2 su bardağı yoğurt (terbiye için) 1 adet yumurta (terbiye için) Yapılışı: Soğanı ince ince doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Doğranmış madımakları ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Bulgur ve su ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve çorbayı kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Terbiye için yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpın. Pişen çorbadan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın. Terbiyeyi çorbaya azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın. Çorbayı 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis edin. Domatesli Bulgur Pilavı ![]() Malzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur 2 su bardağı sıcak su 2 adet domates 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kimyon 1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı) Yapılışı: Soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Doğranmış domatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Bulgur, sıcak su, tuz, karabiber ve kimyon ekleyin. Karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Pilav piştikten sonra ocaktan alın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Maydanozu ince ince doğrayın ve pilava ekleyin. Karıştırın. Sıcak servis edin. Patlıcan Kebabı ![]() 2 adet büyük boy patlıcan 400 gr kıyma 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz 1 yemek kaşığı galeta unu 1 tatlı kaşığı baharat (pul biber, kimyon, karabiber) Tuz Sıvı yağ Yapılışı: Patlıcanları dilimleyip tuzlu suda 15 dakika bekletin. Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Maydanozu ince ince doğrayın. Kıyma, soğan, sarımsak, maydanoz, galeta unu, baharat ve tuzu bir kapta karıştırın. Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Patlıcan dilimlerinin ortasına kıymalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine patlıcan rulolarını dizin. Üzerlerine sıvı yağ gezdirin. Fırını 180 dereceye ısıtın ve patlıcan kebabını 30-35 dakika pişirin. Cacık ![]() Malzemeler: 2 adet orta boy salatalık 1 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı soğuk su 1 diş sarımsak 1/2 demet dereotu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz 1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı) Yapılışı: Salatalıkları rendeleyin ve bir süzgeçte süzün. Yoğurt, soğuk su, rendelenmiş sarımsak ve tuzu bir kapta çırpın. Dereotunu ince ince doğrayın. Süzülmüş salatalıkları, dereotunu ve zeytinyağını yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırın. Cacığı buzdolabında soğutun ve soğuk olarak servis edin. Profiterol ![]() Malzemeler: Hamuru için: 125 gr tereyağı 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3-4 adet yumurta Kreması için: 500 ml süt 3 yemek kaşığı un 1,5 çay bardağı şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya Üzeri için: Çikolata sosu Yapılışı: Hamuru için: Tereyağı ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayan suya unu ekleyip hızlıca karıştırın. Hamuru 2-3 dakika karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Pişen hamuru 10-15 dakika soğumaya bırakın. Soğuyan hamura teker teker yumurtaları ekleyin ve iyice yedirene kadar karıştırın. Yapışkan bir kıvam olmalı. Hamuru hazırladıktan sonra tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alarak pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak sıralayın. Bu ölçüler ile 20 adet elde edebilirsiniz. 180°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Kreması için: Süt ve vanilyayı bir tencereye alıp kaynatın. Un ve şekeri ayrı bir kapta karıştırın. Kaynayan süte azar azar unlu karışımı ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı mikserle çırpın. Servisi için: Soğuyan profiterol hamurlarının ortasına bir kesik açın ve kremayla doldurun. Çikolata sosunu eritin ve profiterolün üzerlerine gezdirin. İftar menüsünde 15. gün Ramazan ayının 15’inci günü iftar menüsü önerimizi sizler için hazırladık. Madımak Çorbası ![]() Malzemeler: 2 su bardağı doğranmış madımak 1 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı bulgur 2 litre su Tuz, karabiber, pul biber 1/2 su bardağı yoğurt (terbiye için) 1 adet yumurta (terbiye için) Yapılışı: Soğanı ince ince doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Doğranmış madımakları ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Bulgur ve su ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve çorbayı kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Terbiye için yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpın. Pişen çorbadan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın. Terbiyeyi çorbaya azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın. Çorbayı 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis edin. Domatesli Bulgur Pilavı ![]() Malzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur 2 su bardağı sıcak su 2 adet domates 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kimyon 1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı) Yapılışı: Soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Doğranmış domatesleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Bulgur, sıcak su, tuz, karabiber ve kimyon ekleyin. Karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Pilav piştikten sonra ocaktan alın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Maydanozu ince ince doğrayın ve pilava ekleyin. Karıştırın. Sıcak servis edin. Patlıcan Kebabı ![]() 2 adet büyük boy patlıcan 400 gr kıyma 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz 1 yemek kaşığı galeta unu 1 tatlı kaşığı baharat (pul biber, kimyon, karabiber) Tuz Sıvı yağ Yapılışı: Patlıcanları dilimleyip tuzlu suda 15 dakika bekletin. Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Maydanozu ince ince doğrayın. Kıyma, soğan, sarımsak, maydanoz, galeta unu, baharat ve tuzu bir kapta karıştırın. Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Patlıcan dilimlerinin ortasına kıymalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine patlıcan rulolarını dizin. Üzerlerine sıvı yağ gezdirin. Fırını 180 dereceye ısıtın ve patlıcan kebabını 30-35 dakika pişirin. Cacık ![]() Malzemeler: 2 adet orta boy salatalık 1 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı soğuk su 1 diş sarımsak 1/2 demet dereotu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz 1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı) Yapılışı: Salatalıkları rendeleyin ve bir süzgeçte süzün. Yoğurt, soğuk su, rendelenmiş sarımsak ve tuzu bir kapta çırpın. Dereotunu ince ince doğrayın. Süzülmüş salatalıkları, dereotunu ve zeytinyağını yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırın. Cacığı buzdolabında soğutun ve soğuk olarak servis edin. Profiterol ![]() Malzemeler: Hamuru için: 125 gr tereyağı 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3-4 adet yumurta Kreması için: 500 ml süt 3 yemek kaşığı un 1,5 çay bardağı şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya Üzeri için: Çikolata sosu Yapılışı: Hamuru için: Tereyağı ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayan suya unu ekleyip hızlıca karıştırın. Hamuru 2-3 dakika karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Pişen hamuru 10-15 dakika soğumaya bırakın. Soğuyan hamura teker teker yumurtaları ekleyin ve iyice yedirene kadar karıştırın. Yapışkan bir kıvam olmalı. Hamuru hazırladıktan sonra tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alarak pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak sıralayın. Bu ölçüler ile 20 adet elde edebilirsiniz. 180°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Kreması için: Süt ve vanilyayı bir tencereye alıp kaynatın. Un ve şekeri ayrı bir kapta karıştırın. Kaynayan süte azar azar unlu karışımı ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı mikserle çırpın. Servisi için: Soğuyan profiterol hamurlarının ortasına bir kesik açın ve kremayla doldurun. Çikolata sosunu eritin ve profiterolün üzerlerine gezdirin. |
![]() |
#19 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]()
Patatesli sarımsaklı çorba [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Nefis patatesli, sarımsaklı çorba tarifi... Pizza Mozzarella peynirli ıspanak [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] İpek Bozkurt'un mutfağından mozzarella peynirli ıspanak tarifi...
Patatesli sarımsaklı çorba [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Nefis patatesli, sarımsaklı çorba tarifi... Pizza Mozzarella peynirli ıspanak [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] İpek Bozkurt'un mutfağından mozzarella peynirli ıspanak tarifi...
__________________
![]() |
![]() |
#20 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]()
Tavuklu şehriye çorbası ![]()
Vişneli et yahni ![]() Vişnenin mayhoşluğunu sevenlere... Fırında sütlü patates ![]() Biz bu tarifi çok seviyoruz! Üstelik et yemeklerinin yanına çok yakışıyor! Vişne pelteli güllaç ![]()
Tavuklu şehriye çorbası ![]()
Vişneli et yahni ![]() Vişnenin mayhoşluğunu sevenlere... Fırında sütlü patates ![]() Biz bu tarifi çok seviyoruz! Üstelik et yemeklerinin yanına çok yakışıyor! Vişne pelteli güllaç ![]()
__________________
![]() |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
günün, menüsü, yemekleri, İftar |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc. ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. |
ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir. |