![]() |
|
Mutfak Annenizin yaptığı çok güzel yemeklerin sırrını artık sizde öğrenmelisiniz, buyrun burdan bakın. En güzel yemeklerin tariflerini sizde yapabilirsiniz artık. |
|
LinkBack | Seçenekler | Görüntüleme stilleri |
![]() |
#31 |
![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 28. gün Bugünkü menümüz: Gendeme Çorbası, Töğmeken, Ekşili Ufak Köfte, Samsı. Afiyet olsun. Gendeme Çorbası - Ordu Gendeme Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 200 gr gendeme (buğday) 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı un iki kaşık tereyağı nane kırmızı toz biber Gendeme Çorbası Nasıl Hazırlanır? Bir gün önceden gendeme ıslatılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra süzülür. Ayrı bir kapta gendemenin 4 katı su konup kaynatılır, gendeme içine atılır. Pişirilir. Ayrı bir kapta bir kaşık tereyağı ile un kavrulur az su katıp açılır, sos tencerede kaynayan çorbaya ilave edilir. Yoğurtla yumurta sarısı çırpılıp çorbaya sürekli karıştırılarak ilave edilir. Tereyağda kızartılan nane ve kırmızı toz biber çorbanın üzerine gezdirilip, çorbanın altı kapatılır. Töğmeken - Karaman ![]() Töğmeken İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 1kg semizotu 100 gr. margarin 3 çorba kaşığı pirinç 150 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 adet domates 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz Töğmeken Nasıl Hazırlanır? Margarin ile küçük kıyılmış soğanlar 5 dakika kavrulur, kıyma ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler ve salça da ilave edilerek 2 dakika pişmeye bırakılır. Sonra kök kısımları kesilmiş ve iyice yıkanmış semizotu ilave edilir ve 10 dakika pişirilir, son olarak pirinç ve tuzda ilave edilerek orta hararetli ocakta 40 dakika pişirilir. Ekşili Ufak Köfte ![]() Ekşili Ufak Köfte Malzemeleri nelerdir? 750 gr parça et 1.5 su bardağı nohut 1 yemek kaşığı domates salçası 3-4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 2 limonun suyu yeterince su Köftesi için: 1/2 kg yağsız kıyma 1/2 kg simit (ince bulgur) 2 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber bir çay bardağı yağ 1 çay kaşığı nane Ekşili Ufak Köfte nasıl yapılır? Simit önce su ile biraz ıslatılır. Soğanlar ufak ufak doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayınca kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır. Diğer tarafta bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et halka halka doğranmış soğan ile birlikte kavrulur. Salçası ve ekşisi konulur. 2-3 taşım kaynatılır. Ayrı bir tencerede kaynatılan suya bir miktar tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır. Pişen köftelerin suyu süzülür. Servis yapılacağı zaman köfteler et ve nohutlu karışımın içine konur, biraz ısıtılır üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülür. Samsı - Muğla ![]() Samsı İçin Gerekli Malzemeler Nedir? Hamuru için: 3 su bardağı un 1 adet yumurta su İç harcı için: 1 su bardağı dövülmüş badem 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 su bardağı toz şeker Kızartmak için: 3 su bardağı sıvıyağ Şerbeti için: 1300 gr toz şeker 1 litre su Samsı Nasıl Yapılır? Un, su ve yumurta ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur, 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Bezeler nişasta ile açılır. Açılan her yufka, üstüne iç malzemeden eşit şekilde serpildikten sonra oklavaya sarılır, büzerek oklavadan çıkarılır, dilimler halinde kesilir. Dilimler, kızgın yağda kızartılır. Tatlının hamuru hazırlanırken diğer tarafta da şerbeti kaynatılır, kıvamını alınca soğumaya bırakılır. Soğuyan şerbet, sıcak samsının üzerine dökülür. Servisi, ılık da soğuk da yapılabilir. İftar menüsünde 28. gün Bugünkü menümüz: Gendeme Çorbası, Töğmeken, Ekşili Ufak Köfte, Samsı. Afiyet olsun. Gendeme Çorbası - Ordu Gendeme Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 200 gr gendeme (buğday) 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı un iki kaşık tereyağı nane kırmızı toz biber Gendeme Çorbası Nasıl Hazırlanır? Bir gün önceden gendeme ıslatılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra süzülür. Ayrı bir kapta gendemenin 4 katı su konup kaynatılır, gendeme içine atılır. Pişirilir. Ayrı bir kapta bir kaşık tereyağı ile un kavrulur az su katıp açılır, sos tencerede kaynayan çorbaya ilave edilir. Yoğurtla yumurta sarısı çırpılıp çorbaya sürekli karıştırılarak ilave edilir. Tereyağda kızartılan nane ve kırmızı toz biber çorbanın üzerine gezdirilip, çorbanın altı kapatılır. Töğmeken - Karaman ![]() Töğmeken İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 1kg semizotu 100 gr. margarin 3 çorba kaşığı pirinç 150 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 adet domates 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz Töğmeken Nasıl Hazırlanır? Margarin ile küçük kıyılmış soğanlar 5 dakika kavrulur, kıyma ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler ve salça da ilave edilerek 2 dakika pişmeye bırakılır. Sonra kök kısımları kesilmiş ve iyice yıkanmış semizotu ilave edilir ve 10 dakika pişirilir, son olarak pirinç ve tuzda ilave edilerek orta hararetli ocakta 40 dakika pişirilir. Ekşili Ufak Köfte ![]() Ekşili Ufak Köfte Malzemeleri nelerdir? 750 gr parça et 1.5 su bardağı nohut 1 yemek kaşığı domates salçası 3-4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 2 limonun suyu yeterince su Köftesi için: 1/2 kg yağsız kıyma 1/2 kg simit (ince bulgur) 2 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber bir çay bardağı yağ 1 çay kaşığı nane Ekşili Ufak Köfte nasıl yapılır? Simit önce su ile biraz ıslatılır. Soğanlar ufak ufak doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayınca kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır. Diğer tarafta bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et halka halka doğranmış soğan ile birlikte kavrulur. Salçası ve ekşisi konulur. 2-3 taşım kaynatılır. Ayrı bir tencerede kaynatılan suya bir miktar tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır. Pişen köftelerin suyu süzülür. Servis yapılacağı zaman köfteler et ve nohutlu karışımın içine konur, biraz ısıtılır üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülür. Samsı - Muğla ![]() Samsı İçin Gerekli Malzemeler Nedir? Hamuru için: 3 su bardağı un 1 adet yumurta su İç harcı için: 1 su bardağı dövülmüş badem 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 su bardağı toz şeker Kızartmak için: 3 su bardağı sıvıyağ Şerbeti için: 1300 gr toz şeker 1 litre su Samsı Nasıl Yapılır? Un, su ve yumurta ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur, 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Bezeler nişasta ile açılır. Açılan her yufka, üstüne iç malzemeden eşit şekilde serpildikten sonra oklavaya sarılır, büzerek oklavadan çıkarılır, dilimler halinde kesilir. Dilimler, kızgın yağda kızartılır. Tatlının hamuru hazırlanırken diğer tarafta da şerbeti kaynatılır, kıvamını alınca soğumaya bırakılır. Soğuyan şerbet, sıcak samsının üzerine dökülür. Servisi, ılık da soğuk da yapılabilir. |
![]() |
#32 |
![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 29. gün Bugünkü menümüz: Patlıcan Çorbası, Domates Salatası, Et Kızartması, Şilke. Afiyet olsun 😊 Patlıcan Çorbası - Adıyaman ![]() Patlıcan Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 1 kg Patlıcan 5 Adet Yeşil Sivri Biber 2 Su Bardağı Bulgur 25 gr Kırmızı Pul Biber 2 Yemek kaşığı yağ 1 Adet soğan 2 kg yoğurt Yeteri kadar tuz Patlıcan Çorbası Nasıl Hazırlanır? Ocakta kaynamakta olan suya bulgur ve tuz ilave edilir. Bir süre sonra, önceden doğranıp suda bırakılmış olan patlıcanlar ilave edilir. Yarımsaat sonra sivri biberler bütün olarak çorbaya katılır ve pişmeye bırakılır. Bu arada iyice çırpılmışmış yoğurt ilave edilir ve çorba tekrar kaynamaya başlayıncaya kadar aralıksız karıştırılır. Pişen çorba ateşten alınır. Başka bir tavada küçük doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve kırmızı pul biber ilave edildikten sonra çorbaya dökülür. Çorba servise hazırdır. Domates Mancası - Adıyaman Domates Mancası Malzemeleri Nelerdir? 1 kg Domates 2 Baş Soğan 1 Demet Maydanoz 1 Kahve fincanı Zeytinyağı 1 Kahve fincanı Nar ekşisi Yeteri kadar Tuz Domates Mancası Nasıl Yapılır? Domatesler doğranır, ince kıyılmış soğan ve maydanozla harmanlanır. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz katılarak karıştırılır ve servis yapılır. Not: İsteyen 1 adet acı yeşil biber de doğrayabilir ama salatanın aslında yeşilbiber kullanılmaz. Et Kızartması - Adıyaman ![]() Et Kızartması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 1 kg Büyük parça et 1 yemek kaşığı Salça 1 Çay bardağı Yağ (Ayçiçeği yağı) Yeteri kadarTuz Bir tutam Karabiber Et Kızartması Nasıl Hazırlanır? Bu geleneksel ve özel yemek için şehrin eski kasaplarından bu yemeğe özgü et istenir. Alınan parça etler biraz salça ile ovalandıktan sonra ayrı bir tencerede kızartılır. Daha sonra etin üzerini basacak kadar aynı tencereye su ekleyip pişmeye bırakılır. Et pişince bir tutam karabiber eklenir. Böylece, “et Kızartmamız” servise hazırdır. Şilke - Adıyaman Şilke Malzemeleri Nelerdir? 2 Su Bartdağı Un 300 Gr Ceviz İçi Yarım Litre Pekmez 3 Yemek KaşığıTereyağı 4 su bardağı Su Şilke Nasıl Yapılır? Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 su bardağı su ile akıcı hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için sacın üzeri yağlanır. Hazırlanan hamurdan bir kepçe alınarak saca dökülür. Oklava ya da tahta bir kaşık yardımıyla saca incecik yayılır, pişince diğer tarafı çevrilir. Bütün hamura aynı işlem uygulanır. Ceviz içi dövülerek bir kaba alınır. Sacda pişirilmiş ekmekler (yufka) sayılarak iki kısma bölünür. Bir tepsiye birinci yarısı üst üste serilerek üzerine ceviz serpilir. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir. Pekmez ısıtılarak oluşturulan şurup sıcak olarak üzerine dökülür, beş on dakika bekletildikten sonra dilimlere kesilerek sıcak olarak servis yapılır. Not: Şeker şurubu da dökülebilir. Bu durumda, bir kaşık yağ tencerede eritilir, üzerine 3 su bardağı şeker ilave edilir, 1,5 su bardağı su ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. İftar menüsünde 29. gün Bugünkü menümüz: Patlıcan Çorbası, Domates Salatası, Et Kızartması, Şilke. Afiyet olsun 😊 Patlıcan Çorbası - Adıyaman ![]() Patlıcan Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 1 kg Patlıcan 5 Adet Yeşil Sivri Biber 2 Su Bardağı Bulgur 25 gr Kırmızı Pul Biber 2 Yemek kaşığı yağ 1 Adet soğan 2 kg yoğurt Yeteri kadar tuz Patlıcan Çorbası Nasıl Hazırlanır? Ocakta kaynamakta olan suya bulgur ve tuz ilave edilir. Bir süre sonra, önceden doğranıp suda bırakılmış olan patlıcanlar ilave edilir. Yarımsaat sonra sivri biberler bütün olarak çorbaya katılır ve pişmeye bırakılır. Bu arada iyice çırpılmışmış yoğurt ilave edilir ve çorba tekrar kaynamaya başlayıncaya kadar aralıksız karıştırılır. Pişen çorba ateşten alınır. Başka bir tavada küçük doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve kırmızı pul biber ilave edildikten sonra çorbaya dökülür. Çorba servise hazırdır. Domates Mancası - Adıyaman Domates Mancası Malzemeleri Nelerdir? 1 kg Domates 2 Baş Soğan 1 Demet Maydanoz 1 Kahve fincanı Zeytinyağı 1 Kahve fincanı Nar ekşisi Yeteri kadar Tuz Domates Mancası Nasıl Yapılır? Domatesler doğranır, ince kıyılmış soğan ve maydanozla harmanlanır. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz katılarak karıştırılır ve servis yapılır. Not: İsteyen 1 adet acı yeşil biber de doğrayabilir ama salatanın aslında yeşilbiber kullanılmaz. Et Kızartması - Adıyaman ![]() Et Kızartması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? 1 kg Büyük parça et 1 yemek kaşığı Salça 1 Çay bardağı Yağ (Ayçiçeği yağı) Yeteri kadarTuz Bir tutam Karabiber Et Kızartması Nasıl Hazırlanır? Bu geleneksel ve özel yemek için şehrin eski kasaplarından bu yemeğe özgü et istenir. Alınan parça etler biraz salça ile ovalandıktan sonra ayrı bir tencerede kızartılır. Daha sonra etin üzerini basacak kadar aynı tencereye su ekleyip pişmeye bırakılır. Et pişince bir tutam karabiber eklenir. Böylece, “et Kızartmamız” servise hazırdır. Şilke - Adıyaman Şilke Malzemeleri Nelerdir? 2 Su Bartdağı Un 300 Gr Ceviz İçi Yarım Litre Pekmez 3 Yemek KaşığıTereyağı 4 su bardağı Su Şilke Nasıl Yapılır? Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 su bardağı su ile akıcı hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için sacın üzeri yağlanır. Hazırlanan hamurdan bir kepçe alınarak saca dökülür. Oklava ya da tahta bir kaşık yardımıyla saca incecik yayılır, pişince diğer tarafı çevrilir. Bütün hamura aynı işlem uygulanır. Ceviz içi dövülerek bir kaba alınır. Sacda pişirilmiş ekmekler (yufka) sayılarak iki kısma bölünür. Bir tepsiye birinci yarısı üst üste serilerek üzerine ceviz serpilir. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir. Pekmez ısıtılarak oluşturulan şurup sıcak olarak üzerine dökülür, beş on dakika bekletildikten sonra dilimlere kesilerek sıcak olarak servis yapılır. Not: Şeker şurubu da dökülebilir. Bu durumda, bir kaşık yağ tencerede eritilir, üzerine 3 su bardağı şeker ilave edilir, 1,5 su bardağı su ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. |
![]() |
#33 |
WoodStock 🤘☮ ![]() ![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]() İftar menüsünde 30. gün Ramazan'ın son gününe yakışır iftar menüsü... Ayran aşı çorbası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Yağ yaktıran soğuk çorba: Ayran aşı! Yazın vazgeçilmezimiz olan ayran aşı çorbasının faydaları... Fırında peynirli ve sarımsaklı tavuk [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Peynir, sarımsak ve tavuk... Bizce bu tarifi çok seveceksiniz! Kabak makarnası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
İftar menüsünde 30. gün Ramazan'ın son gününe yakışır iftar menüsü... Ayran aşı çorbası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Yağ yaktıran soğuk çorba: Ayran aşı! Yazın vazgeçilmezimiz olan ayran aşı çorbasının faydaları... Fırında peynirli ve sarımsaklı tavuk [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Peynir, sarımsak ve tavuk... Bizce bu tarifi çok seveceksiniz! Kabak makarnası [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
__________________
![]() |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
günün, menüsü, yemekleri, İftar |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc. ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. |
ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir. |