Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > En Önce Sağlık > Hastalıklara Göre Tıp Dalları > Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hast.

Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hast. Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır.Hipertansiyon, Koroner kalp hastalıkları, kalp ritmi bozuklukları, doğuştan kalp kapak hastalıkları, varis ... gibi pek çok hastalık kardiyolojinin tanı ve tedavisi için uğraştığı hastalıklardandır.


Kalp Ameliyatlarında Yeni Dönem. Riski Azaltıyor

Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır.Hipertansiyon, Koroner kalp hastalıkları, kalp ritmi bozuklukları, doğuştan kalp kapak hastalıkları, varis ... gibi pek çok hastalık kardiyolojinin tanı ve tedavisi için uğraştığı hastalıklardandır.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Şubat 2024, 11:03   #1
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Saglik Kalp Kalp Ameliyatlarında Yeni Dönem. Riski Azaltıyor

Kalp Ameliyatlarında Yeni Dönem. Riski Azaltıyor





Yapay zekâ teknolojisi, kalp ameliyatlarının riskini de düşürüyor. Prof. Dr. Harun Arbatlı, “Yapay zekâ, ameliyat risklerini önceden tespit etmemize yardımcı oluyor” dedi.
Yapay zekâ; bilgisayarların veri toplama ve saklama yeteneklerine ek olarak, insan beynine benzer şekilde öğrenme ve bilgi akışında ilişki kurma becerisi kazandıran bir teknolojidir.

Yapay zekânın kalp cerrahisindeki faydalarını anlatan Özel bir hastanenini Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Harun Arbatlı, şöyle devam ediyor: “Yapay zekâ, kalp cerrahisinde hastalıkların tanısını kolaylaştırıp hızlandırdığı gibi, hastaların ameliyat risklerini önceden tespit etmemize ve tedavi seçenekleri arasından en uygun olanını belirlememize yardımcı oluyor" dedi.

Arbatlı "Mesela, kalp damar hastalığı olarak da bilinen iskemik kalp hastalığının tanısı için koroner anjiyografi yapılır. Koroner anjiyografi sonucunda en iyi tedaviyi seçmek bazen zor olabilir. ‘Stent mi yoksa cerrahi tedavi mi?’ sorusuna yapay zekâ ile yanıt vermek, hastaları objektif bir şekilde değerlendirerek işlem riskini azaltır ve uzun vadede en iyi sonuçları alacak tedaviyi seçmemizi sağlar” diye konuştu.

"Robotik cerrahide dokunma hissi geliştirilebilir”

Prof. Dr. Arbatlı, yapay zekânın çok yaygın olmasa da hibrit tedavi yöntemini yani koroner bypass ile küçük kesi ve ulaşılması zor koroner damarlara stent uygulaması, yani iki tedavi yönteminin bir arada kullanılmasını daha da geliştirebileceğini ifade etti.

Arbatlı “Bu tedavi yönteminin amacı; en düşük riskle ve en uzun süre damar açıklığını korumaktır. Robotik cerrahi, küçük kesi, minimal travma ve en az kan kaybı ile ameliyat yapılmasına olanak tanır. Fakat robotik cerrahinin en büyük eksikliği, dokunma hissinin bulunmamasıdır" dedi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Harun Arbatlı, "Robotun uyguladığı kuvveti ölçemeyiz. Dokuya ne kadar kuvvet uyguladığını sadece gözle tahmin edebiliriz. Yakın zamanda yapay zekâ sayesinde robotik kollarda dokunma hissini tanımlayabilecek ve dokunun direncini ölçebilecek özelliklerin gelişeceğini umuyoruz. Bu teknolojik gelişmenin kalp cerrahisine adapte edilmesi ve kullanılması, yazılım ve donanım üretimi açısından da ilerleme gerektiriyor. Bu nedenle genç Türk doktorlarına, bilgisayar yazılımcılarına ve mühendislerine gelecekte büyük sorumluluklar düşüyor” diye konuştu.

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ameliyatlarında, azaltıyor, dönem, kalp, riski, yeni


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 18:00.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.