Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > En Önce Sağlık > Hastalıklara Göre Tıp Dalları > Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hast.

Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hast. Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır.Hipertansiyon, Koroner kalp hastalıkları, kalp ritmi bozuklukları, doğuştan kalp kapak hastalıkları, varis ... gibi pek çok hastalık kardiyolojinin tanı ve tedavisi için uğraştığı hastalıklardandır.


Her Gün Uzun Saatler Çalışmak Kalp Sağlığınızı Etkileyebilir

Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır.Hipertansiyon, Koroner kalp hastalıkları, kalp ritmi bozuklukları, doğuştan kalp kapak hastalıkları, varis ... gibi pek çok hastalık kardiyolojinin tanı ve tedavisi için uğraştığı hastalıklardandır.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Şubat 2024, 05:46   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Saglik Kalp Her Gün Uzun Saatler Çalışmak Kalp Sağlığınızı Etkileyebilir

Her Gün Uzun Saatler Çalışmak Kalp Sağlığınızı Etkileyebilir

Yapılan son araştırmalara göre mesai saatinin uzunluğu kalp sağlığınızı olumsuz yönde etkiliyor.



Almanya'da bazı şirketlerde haftada 4 gün çalışma düzenine geçilmesi, çalışma saatleriyle ilgili tartışmaları hızlandırdı. Bilimsel sonuçlara göre özellikle de günde 10 saatten fazla yani uzun saatler çalışmak, fiziksel sağlığı oldukça etkileyebilir. Ayrıca Amerikan Kalp Birliği'nin Stroke dergisindeki bir araştırmaya göre bu uzun saatler zamanla kalp sağlığınızı da etkileyebilir. Çalışmada, Fransa'da yaşayan ve hepsi en az altı aydır çalışmakta olan 140 binden fazla tam zamanlı çalışan çalışanın verilerine bakıldı. Araştırmaya katılanlar, sağlık ve çalışma yaşamlarıyla ilgili bir anket doldurdu. Araştırmacılar, çalışma saatleri ile insanların uzun süreli sağlığı arasında güçlü bir ilişki olup olmadığını görmek için bu verileri gözden geçirdi.

Genel olarak, araştırmacılar, gruptaki katılımcıların 1224'ünün felç geçirdiğini buldu. Araştırmacıların çalışma saatleri ve inme ile ilgili bulduğu tablo şu şekilde: Yılda en az 50 gün, günde 10 saat çalışanların, çalışmayanlara oranla yüzde 29 daha fazla inme riski olduğu görüldü. Bu risk, özellikle uzun yıllar boyunca 10 yıl veya daha uzun süre çalışan kişiler için yüzde 45’te. Dahası, 10 yıl veya daha uzun süre boyunca uzun saatler boyunca çalışan genç insanların, yaşamlarının başlarında felç geçirme riskinin daha yüksek olduğu bulundu.

Araştırmayı yapan ekibin lideri Dr. Alexis Descatha "10 yıl süren çalışma saatleri ile inme arasındaki ilişki, 50 yaşın altındaki kişilerde daha fazla görünüyor. Ayrıca, birçok sağlık hizmeti çalışanının, çok uzun süreler çalıştığını ve inme risklerinin daha yüksek olabileceğini de vurgulamak istiyorum.” dedi.

İnme gerçekleştiğinde, beyine kan akışı kesilir ve bu, beyin hücrelerinizin yeterince oksijen almadığı ve ölmeye başlayabilecekleri anlamına gelir. Birisi inme geçirdiğinde, hafıza ve kas kaybı görülür; bunlara beyindeki hücre ölümünün sebep olur. Neyse ki inmelerin yüzde 80'i önlenebilir çünkü inme, genellikle sağlıksız beslenme, egzersiz eksikliği veya yüksek stres oranları gibi etkenlere bağlantılıdır. Başka bir deyişle, uzun saatler boyunca süren çalışma beraberinde sağlıksız alışkanlıklar da getirir.

Geçmişte yapılan araştırmalar, düzensiz vardiyalarda çalışmanın, özellikle gece vardiyaları, sağlığı olumsuz etkileyebileceğini gösterdi. Yapılan bir başka çalışma ise haftada 55 saat veya daha fazla çalışan kişilerin zihinsel sağlık mücadeleleri yaşayabildiğini ortaya koydu. Bu yeni çalışma da, uzun yıllar, uzun saatler çalışmanın yaşamımızı kısaltabileceğini ve uzun süreli kalp-damar sorunlarına neden olabileceğini öne sürerek verilere katkıda bulunuyor.

Uzun saatler boyunca çalışıyorsanız, arada kendinizi topraklayın, her sabah kendinize ayırdığınız beş dakika ile güne başlayın, işlenmemiş gıdalar tüketin ve uykunuza önem verin. Ayrıca uzun vadede iş saatlerinizi kısmayı ya da daha iyi bir iş-yaşam dengesi sunan bir iş aramayı düşünebilirsiniz.


[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]


Sürmenaj bunu beğendi.
__________________

 
Alt 21 Şubat 2024, 22:22   #2
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Her Gün Uzun Saatler Çalışmak Kalp Sağlığınızı Etkileyebilir

Kalbimizi düşünen devlet olmalı.
Bizi çok çalıştırdıkları için katilden farkları yok.

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
çalışmak, etkileyebilir, gün, kalp, saatler, sağlığınızı, uzun


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 00:21.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.