Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Mutfakta Kim Var > Diyet Yemekleri

Diyet Yemekleri Her türlü diyet tarifleri...


Pırasalı Havuçlu Bulgurlu Tuzlu Kek Tarifi

Her türlü diyet tarifleri...


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Şubat 2024, 03:37   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
mutfak Pırasalı Havuçlu Bulgurlu Tuzlu Kek Tarifi

Pırasalı Havuçlu Bulgurlu Tuzlu Kek Tarifi






Bol pırasa, havuç ve renkli biberler, az miktarda tam buğday unu ve bulgurla yumuşacık lezzetli ve sağlıklı bir kek oluyor. Yanında süzme yoğurt ile hafif bir öğlen yemeği veya çay sofralarınızda misafirlerinizin çok beğeneceği bir lezzet…

Servis: 20*29 cm'lik dikdörtgen fırın kabı
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika




Malzemeler:
  • 1 çorba kaşığı fındık yağı
  • 600 gr pırasa, ince olanlardan seçin
  • 1 orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 kapya biber
  • 3 sivri biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı ince bulgur
  • 1/2 çay bardağı kaynar su
  • 3 yumurta
  • 1/2 çay bardağı fındık yağı
  • 2 tepeleme çorba kaşığı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu, 10 gr
  • 200 gr beyaz peynir, rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıba sürmek için




Yapılışı:
*Pırasaları yıkayıp uzunlamasına ikiye bölerek incecik doğrayın. 1 çorba kaşığı fındık yağını geniş bir tavaya alarak pırasaları ekleyin. Rendelenmiş havuçları da ilave edip yüksek ateşte 5-6 dakika ara sıra karıştırarak soteleyin.

*Pırasa ve havuçlar sotelenirken bu arada biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkararak küçük küpler halinde doğrayın ve pırasalarla birlikte 2-3 dakika daha soteleyip ocağı kapatın. Karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.

*Pırasaları sotelediğiniz sırada eş zamanlı bulgura kaynar suyu döküp demlenmesi için üzerini kapatın. Demlenip kabaran bulguru da pırasalı karışıma ekleyip karıştırın. Tamamen soğuyana kadar kenarda bekletin.




*Karışımı 1 tatlı kaşığı tereyağı sürdüğünüz kalıba alıp üzerini düzeltin. Çörek otu, susam ve haşhaş gibi yağlı tohumlarla süsleyin.

*10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Ilındıktan sonra dilimlere ayırıp servis tabağına geçirin.

Kısa bir not: Bardak ölçüsü büyük boy çay bardağıdır.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

__________________

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bulgurlu, havuçlu, kek, pırasalı, tarifi, tuzlu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 17:26.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.