|
Kek, Pasta ve Tatlı Türk mutfağında lezzetli kekler pastalar ve tatlılar... |
|
LinkBack | Seçenekler | Görüntüleme stilleri |
16 Ocak 2024, 03:35 | #1 |
WoodStock 🤘☮ Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
Güllaç Tarifi
Güllaç Tarifi
Osmanlı Saray mutfağından günümüze kadar geleni, gelirken de tadının güzelliğini hiç kaybetmeyen güllaç tarifimi denemelisiniz. Oldukça hafif bir tatlı olan güllaç kalorisinin düşük olması sebebiyle Ramazan aylarında sofralarınızdan eksik olmayacak. İçerisindeki cevizler ve üzerine serpeceğiniz antep fıstıkları ile daha da lezzetlenecek bir tatlı tarifi. Yapımı da bir o kadar kolay olan güllaç tatlısını denemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
Güllaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
__________________
|
01 Mayıs 2024, 06:16 | #2 |
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
Yanıt: Güllaç Tarifi
Güllaç en güzel nasıl yapılır? İşte tarifi... Ramazan'ın lezzeti güllaç en güzel nasıl yapılır? İşte tarifi... Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Güllaç, süt, şeker ve güllaç yapraklarından yapılır. İşte evde hazırlayacağınız en güzel güllaç tarifi... Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, güllaç tarifi herkesçe aranmaya başladı. İşte, Türk mutfağına özgü geleneksel bir tatlı olan güllacın yapımı... Gerekli malzemeleri ve tarifi aşağıda bulabilirsiniz... MALZEMELER: - 1 paket güllaç yaprağı (genellikle marketlerde hazır olarak bulunur) - 1 litre süt - 1 su bardağı şeker - 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi - 1 su bardağı dövülmüş antep fıstığı (isteğe bağlı) - Yarım su bardağı su - 1 tatlı kaşığı gül suyu veya vanilya özütü - Taze mevsim meyveleri veya kuru kayısı ve üzüm (süslemek için) YAPILIŞI: 1. İlk olarak, sütü ve şekeri bir tencerede karıştırın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın ve soğuması için kenara alın. 2. Daha sonra süzme yoğurdu bir kaba alın, üzerine yarım su bardağı suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Eğer gül suyu veya vanilya özütü kullanacaksanız, bu aşamada yoğurdun içine ekleyin. 3. Güllaç yapraklarını teker teker süt karışımına batırın ve geniş bir tepsiye veya borcama dizin. 4. Üzerine ceviz veya fındık içi serpin. Daha sonra bir kat daha güllaç yaprağı dizin ve ceviz/fındık içi serpin. Bu işlemi güllaç yaprağı bitene kadar tekrarlayın. 5. Güllaç dizme işlemi tamamlandıktan sonra kalan süt karışımını üzerine dökün. 6. Güllaç, buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilerek soğumaya bırakılmalıdır. Bu süre zarfında güllaç yaprakları sütü çekecek ve yumuşayacaktır. 7. Servis yapmadan önce üzerini dilimlenmiş çilek, kuru kayısı ve üzümle süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun! |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
güllaç, tarifi |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc. ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. |
ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir. |