Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > En Önce Sağlık > Hastalıklara Göre Tıp Dalları > Dahiliye - İç Hast.

Dahiliye - İç Hast. Dahiliye, tıbbın bir ana bilim dalıdır;İç Hastalıkları olarak da bilinir. İnsanın sindirim sistemi, hormonal sistemi, kalp, akciğer, böbrek, kan hastalıkları, kanserin dahili tanı ve tedavisi, enfeksiyon hastalıkları, romatizmal ve allerjik hastalıklar, yaşlı hasta grubunun sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenir.


Kan Şekerini Kontrol Altında Tutmanın Altı Yolu Ortaya Çıktı

Dahiliye, tıbbın bir ana bilim dalıdır;İç Hastalıkları olarak da bilinir. İnsanın sindirim sistemi, hormonal sistemi, kalp, akciğer, böbrek, kan hastalıkları, kanserin dahili tanı ve tedavisi, enfeksiyon hastalıkları, romatizmal ve allerjik hastalıklar, yaşlı hasta grubunun sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenir.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Şubat 2024, 06:25   #1
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Kan Şekerini Kontrol Altında Tutmanın Altı Yolu Ortaya Çıktı

Kan Şekerini Kontrol Altında Tutmanın Altı Yolu Ortaya Çıktı


Beslenme alışkanlıklarımız, kan şekerimizi doğrudan etkiler. Uzmanlar, sağlıksız gıdaların kan şekerini yükselterek önce prediyabete, sonra da diyabete yol açabileceğini belirtti.
Kan şekeri seviyeleri, sağlığımızı pek çok yönden etkiler. Kalp hastalığı, diyabet, yorgunluk ve kilo sorunları, kan şekerinin dengesiz olmasının olası sonuçlarıdır. Bu nedenle, kan şekerimizi normal aralıkta tutmak önemlidir.

Diyabet, dünyada giderek yaygınlaşan bir hastalıktır. Şu anda 537 milyon kişi diyabetle mücadele ederken, 2045 yılında bu sayının 700 milyona ulaşması bekleniyor.

Kan şekerimiz dengede olmadığında, damarlarımız zarar görür. Bu da kalp, göz, böbrek ve pankreas gibi organlarımızın işlevini bozar ve geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına neden olur.

Peki, kan şekerimizi ve kilomuzu nasıl koruyabiliriz? İşte uzmanların verdiği basit ve etkili tavsiyeler

DÜZENLİ EGZERSİZ

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, yetişkinlerin haftada en az 150 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapmasını ve haftada 2 gün kas kuvveti çalışmasını öneriyor.

Egzersiz yapmak, hem kilomuzu hem de kan şekerimizi kontrol altında tutmamıza yardımcı olur.

Egzersiz, insülin duyarlılığımızı artırarak, kanımızdaki şekeri hücrelerimizin daha iyi kullanmasını sağlar.

SU İÇMEK

Su içmek, kanımızı incelterek, kan şekerimizi düşürür ve diyabet riskimizi azaltır.

Su içmek, aynı zamanda açlığımızı bastırır ve fazla şekerin idrarla atılmasını kolaylaştırır.

KONTROLLÜ KARBONHİDRAT

Karbonhidratlar, kan şekerimizi en çok yükselten besinlerdir. Karbonhidratları sindirdiğimizde, şekere, özellikle de glikoze dönüşürler ve kanımıza karışarak kan şekerimizi artırırlar.

Kan şekerimizi dengelemek için, düşük glisemik indeksli (GI) gıdaları tercih etmeliyiz. Bu gıdalar, kan şekerimizi daha yavaş ve daha az yükseltirler.

SAĞLIKLI BESLENME

Sağlıklı bir beslenme, kan şekerimiz ve kilomuz başta olmak üzere, genel sağlığımız için çok önemlidir.

Uzmanlar, "yüksek lifli, az yağlı, işlenmemiş gıdalar ve bitki bazlı diyetler"in kan şekerimizi düzenlemeye yardımcı olduğunu söylüyor.

Well by Messer'in tıbbi direktörü Dr. Barrie Weinstein, "Hastalarıma tavsiyem, yemek yerken dominant olmayan elinizi kullanarak daha yavaş yemenizdir." diyor.

STRES

Stres, kan şekerimizi olumsuz etkileyen bir faktördür. Stresli olduğumuzda, vücudumuz glukagon ve kortizol gibi hormonlar salgılar. Bu hormonlar, kan şekerimizi ani bir şekilde yükseltirler.

Well by Messer'in kurucusu Dr. Caroline Messer, "Doğal olarak kilo vermenin sırrı, duygusal olarak yeme alışkanlıklarımızı fark etmek ve kaygı ve depresyon gibi altta yatan nedenleri tedavi etmektir." diyor.

YETERLİ UYKU

Uyku kalitemiz, kan şekerimizi, insülin duyarlılığımızı ve kilo yönetimimizi de etkiler.

Uzmanlar, düzenli bir uyku için her gece 7 saat uyumamız gerektiğini belirtiyor.

Leydihan bunu beğendi.
 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
altı, altında, Çıktı, kan, kontrol, ortaya, tutmanın, yolu, Şekerini


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 11:57.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.