Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > En Önce Sağlık > Hastalıklara Göre Tıp Dalları > Dahiliye - İç Hast.

Dahiliye - İç Hast. Dahiliye, tıbbın bir ana bilim dalıdır;İç Hastalıkları olarak da bilinir. İnsanın sindirim sistemi, hormonal sistemi, kalp, akciğer, böbrek, kan hastalıkları, kanserin dahili tanı ve tedavisi, enfeksiyon hastalıkları, romatizmal ve allerjik hastalıklar, yaşlı hasta grubunun sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenir.


Mide Üşütmesi Nedir? Mide Üşütmesi Neden Olur?

Dahiliye, tıbbın bir ana bilim dalıdır;İç Hastalıkları olarak da bilinir. İnsanın sindirim sistemi, hormonal sistemi, kalp, akciğer, böbrek, kan hastalıkları, kanserin dahili tanı ve tedavisi, enfeksiyon hastalıkları, romatizmal ve allerjik hastalıklar, yaşlı hasta grubunun sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenir.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Şubat 2024, 06:21   #1
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Mide Üşütmesi Nedir? Mide Üşütmesi Neden Olur?

Mide Üşütmesi Nedir? Mide Üşütmesi Neden Olur?


Mide üşütmesi bir bağırsak enfeksiyonu olup çeşitli belirtilerle kendini göstermektedir. Mide üşütmesi rahatsızlığı yaşayanlar uzman doktora başvurmaları önerilir. Peki, mide üşütmesi nedir? Mide üşütmesi neden olur?

Mide üşütmesinden korunmak için en önemli kriter hijyen koşullarının sağlanmasıdır. Mide üşütmesi rahatsızlığı yaşayanlar sindirimi zor süt ve süt ürünleri gibi gıdalardan uzak durulması tavsiye edilir. Peki, mide üşütmesi nedir? Mide üşütmesi neden olur?

MİDE ÜŞÜTMESİ NEDİR?

Mide üşütmesi, viral gastroenterit adı verilen bir bağırsak enfeksiyonu türüdür. Bu enfeksiyon, genellikle norovirüs veya rotavirüs gibi virüsler tarafından neden olur.

Viral gastroenterit genellikle kişinin kontamine su veya yiyeceklerle temas etmesi sonucu bulaşır.

Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan, bebekler veya yaşlı yetişkinler gibi risk altındaki bireylerde bu enfeksiyon daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, mide üşütmesinden korunmanın temel yolları arasında hijyen önlemlerini almak, kontamine yiyecek ve suları tüketmemek, ve hastalığa yakalanmış kişilerle temas etmekten kaçınmak bulunur.

Tedavi konusunda, genellikle mide üşütmesi kendiliğinden geçen bir durumdur ve belirtileri hafifse genellikle özel bir tedaviye gerek yoktur. Ancak, sıvı kaybını önlemek ve hidrasyonu sağlamak için su, elektrolit içecekleri veya sulu gıdaların tüketilmesi önemlidir.

MİDE ÜŞÜTMESİ NEDEN OLUR?

İşte mide üşütmesine neden olan bazı yaygın virüsler ve bulaşma yolları:

Norovirüsler: Norovirüsler, kusma ve ishal gibi belirtilere neden olan bir grup virüstür. Enfeksiyon genellikle kontamine su ve yiyecekler yoluyla, enfekte bir kişiyle temas sonucu veya kontamine yüzeylere dokunup sonra ağıza temas etmekle oluşur.

Rotavirüsler: Bu virüs, özellikle çocuklarda ciddi ishal ve kusma neden olabilir. Rotavirüs genellikle enfekte bir kişiyle temas sonucu veya kontamine yiyecek ve suların tüketimiyle bulaşır.

Mide üşütmesine neden olan diğer virüsler arasında adenovirüsler, astrovirüsler ve sapovirüsler bulunabilir.

Güvenli hijyen uygulamaları, kontamine su ve yiyeceklerden kaçınma, elleri sık sık yıkama ve hasta kişilerle teması sınırlama gibi önlemler, viral gastroenteritten korunmada önemlidir.

Hastaların aile içinde ve toplumda hızla yayılmasını önlemek için karantina önlemleri alınması da gerekebilir.

Leydihan bunu beğendi.
 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
mide, neden, nedir, olur, Üşütmesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 18:01.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.