Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Hobileriniz > Av ve Avcılık

Av ve Avcılık Avcılıkla ilgili bilgiler..


Spin At-Çek Tekniği İle Balık Avcılığı

Avcılıkla ilgili bilgiler..


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By ucanpijama

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Aralık 2023, 01:35   #1
Çevrimdışı
 
ucanpijama kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Spin At-Çek Tekniği İle Balık Avcılığı

Spin At-Çek Tekniği İle Balık Avcılığı

Şu Artistik Resimlerimi Forumumuza Yükleyeyim De Burada Kalıcı Olarak Dursun...

Spin (At-Çek) balık avı tekniği, onlarca yıldır kullanılan son dönemde de fazlasıyla popüler olan bir avlanma yöntemidir. Yemli bir kanca atmayı ve onu dönen bir makaraya sararak balık avı gerçekleştirmenize olanak tanır. Bu yöntem, çok çeşitli balık türlerinin yakalanmasında etkilidir ve öğrenmesi de oldukça kolaydır. Yazımızda spin (at-çek) balık avı tekniğinin ne olduğu, nasıl yapıldığı ve ihtiyaç duyacağınız ekipmanlara gelin daha yakından göz atalım.

Spin Balıkçılık Nedir?

Son dönemde çok popüler olan bu yüzden de yeni nesil balıkçılık teknikleri arasında yer alan spin balıkçılık at-çek balık avı tekniği olarak da anılmaktadır. Spin balık avı, sahte balık yemi kullanılarak gerçekleştirilen balık avı tekniğidir. Spin balıkçılık tekniği hem tatlı suda hem de tuzlu su balık avcılığında rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Hem tatlı su hemde tuzlu suda tercih edilme sebepleri sayesinde geniş bir kitleye hitap etmektedir. İdeal hedef kitlesi ise pratik bir şekilde balık avı gerçekleştirecek olan kişileridir. Bunun nedeni de spin balık avının hazırlık aşaması en kolay ve oldukça pratik bir balık avı tekniği olmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle de pek çok balık avcısı tarafından tercih edilen balık avı yöntemidir.

Spin Balık Avı Tekniği ile Hangi Balıklar Tutulur?

Hem tatlı su hemde tuzlu suda gerçekleştirilebilen spin balık avı deniz, akarsu ve göl vb. pek çok alanda gerçekleştirilebilir. Ülkemizde hem tatlı su hem de tuzlu su bakımından oldukça zengindir. Spin balık avı tekniği ile tutabileceğiniz balık çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Lüfer: Lüferler genellikle sıcak denizlerde, kanallarda ve nehir ağızlarında bulunurlar. Ülkemizde Karadeniz ve Marmara Bölgesi lüfer avlayabilirsiniz.
Levrek: Levrekler genellikle kıyıya yakın bölgelerde, kayalık kıyılarda, limanlarda veya nehir ağızlarında yaşarlar. Ülkemizde Ege Bölgesi’nde bolca levrek bulunmaktadır.
Turna: Turnalar, akarsu ve nehirlerde yaşarlar. Ülkemizde göl ve baraj göllerinde spin balıkçılık tekniği ile turna avı gerçekleştirebilirsiniz.
Sazan: Tatlı su göllerinde ve nehirlerde spin balıkçılık ile sazan avlanabilir.

Peki spin balıkçılığı nasıl yapılır? Yeni başlayanlar için at-çek balık avı yöntemi nasıl gerçekleştirilmektedir?

Spin Balıkçılığı Nasıl Yapılır?

Spin balıkçılığı bot ya da tekne kullanılmaksızın kıyıdan kolayca gerçekleştirebileceğiniz balık avı yöntemidir. Su kıyısının olduğu her yerden spin balık avını gerçekleştirebilirsiniz. At-çek balık avı tekniğini gerçekleştirirken göz önünde bulundurmanız gereken birçok püf nokta bulunmaktadır. Bu püf noktalar:

Spin balıkçılıkta ilk olarak doğru ağırlığa ve uzunluğa sahip ekipmanları seçmeniz gerekir.
Tutacağınız balık türüne göre spin balık avını gerçekleştireceğiniz uygun alanı seçmelisiniz.
Bu iki faktöre dikkat ettikten sonra spin avcılıkta önemli olan hangi mesafeye ve ne şekilde olta atımı yapılması gerekmektedir? sorusuna vereceğiniz cevaptır. Burada önemli olan nokta spin balık avı seçtiğiniz alanın genel durumu ve kullandığın sahte yem oldukça fazla rol oynar. Spin avında tercih ettiğin sahte balık avı ve yaptığın atış tekniği önem taşır. Yemine verdiğin aksiyon ve kullandığın teknik ile balık avınızın başarılı sonuçlanmasında etki gösterir. Eğer spin balık avı sırasında yeme az aksiyon vermeniz ya da yemi olduğundan hızlı çekmeniz balık avınızdan istediğiniz performansı almanızın önüne geçebilir. Bu noktada balık avından maksimum verim alabilmeniz adına doğru balık avı malzeme tercihinde bulunmanız gerekmektedir.

Spin Balıkçılığı için İdeal Balık Avı Malzemeleri Nelerdir?
Spin balık avının başarısı kullandığınız spin balıkçılık malzemeleri ile doğru orantılıdır. Bu noktada tercih edeceğiniz spin olta takımı malzmeleri önem taşır. Peki spin takımı nasıl hazırlanır? Spin balık avı malzemeleri arasında ideal balık avı malzemelerini ve bu malzemelerin taşıması gereken özelliklere beraber göz atalım.

Spin Balık Avı için İdeal Olta Kamışları
Spin balık avı için olta kamışları ince yapıda üretilir.İnce yapıya sahip olması dayanıklılığı açısından sizi yanıltmasın spin kamışları karbon maddesinden üretildiğinden bir o kadar da esnek yapıdadır. İdeal spin kamışı 10-50 gr atarlı ve 210cm - 240cm uzunluğunda olta kamışıdır.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Arthur bunu beğendi.
__________________
Hatalarım Stilimdir..... (:

Son düzenleyen ucanpijama; 29 Aralık 2023, 01:44.
 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
atÇek, avcılığı, balık, spin, tekniği, İle


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 02:14.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.