Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Aşk ve Evlilik Hazırlığı

Aşk ve Evlilik Hazırlığı Evlilik öncesi, evlilik sonrası, evlilik hazırlıkları ile ilgili bilgilere ulaşabileceginiz alan.


Neden Beni Umursamıyor?

Evlilik öncesi, evlilik sonrası, evlilik hazırlıkları ile ilgili bilgilere ulaşabileceginiz alan.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Nisan 2024, 23:39   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Atankalp Neden Beni Umursamıyor?

Neden Beni Umursamıyor?




Kim olursa olsun biri tarafından umursanmamak sinir bozucudur. İnsan ilişkilerinin temeli iletişimdir. Tanımadığınız bir insanla konuşurken bile özen gösterdiğiniz bazı kurallar vardır.

İlişki içinde taviz verilmemesi gereken şeylerden biri saygıdır. Sizi ciddiye almayan, ihtiyaçlarınızı görmezden gelen, dahası bir insan olarak size saygı duymayan biriyle yola çıkmayın.

Bazı insanlar sevgisini gösterme konusunda bir çeşit yeteneksizlikten mustariptir. Sizin kadar kendini açık bir şekilde anlatmıyor da olabilir. Kimine göre sarılmak, sürekli seni seviyorum demek iticidir. Daha uzaktan sevmeyi tercih edenler de var elbette. Ancak sevgiyi belli edememekle umursamamak arasında kocaman kalın bir çizgi var.

- Size duyulan sevginin kanıtlanmasına mı ihtiyaç duyuyorsunuz? Neden? Sürekli sevilip sevilmediğinizi tartmak, bunu sık sık duyma istediği içinizde ikna olmadığınız şeylerden kaynaklanıyordur. Kendi içinizdeki değerin farkına vardığınızda umursanmadığınıza dair yanlış algının yok olduğunu görebilirsiniz. Merkezde durmak güzel ancak kendi değerinizi bozacak düşünceler üretmeyin. Zihin yaramaz bir maymun gibi sürekli oradan oraya koşturarak bir şeyler talep eder, biraz da şımarıktır. Kendi özünüze dönüp, zihninizi susturun. Aşırı talepkâr olmaktan vazgeçin.

- Umursamamak biten ilişki için köprüden önce son çıkış gibidir. Aranızdaki bağ eskisi gibi güçlü değilse, sürekli tartışıyorsanız, başarısızlıklar daha çok göze batmaya başladıysa bir acil çıkış kapısı olarak umursamama ortaya çıkabilir. Ancak ilişkide kötü giden her şeyin sorumlusu sadece bir taraf değildir, dolayısıyla sorumluluklar da sadece bir kişiye yüklenemez. Çok sevdiğim bir hikâyedir, eskiden çölde yaşayan göçebeler yılda bir kez özel bir ritüelle tüm kabilenin günahını bir keçiye yükler ve çöle salarlarmış. Böylece alındıklarına inanırlarmış. Asla günah keçisi olmayın. Sorumluluktan kaçan tarafın size yüklediği umursamazlık yükünü siz taşımayın.

- Sizinle hem fiziksel hem de duygusal olarak yakınlaşmıyor mu? Yatak odanız eskisi gibi hararetli değil mi? Sizi öpmüyor ya da sarılmıyor mu? Bu sorulara vereceğiniz yanıtlar ilişkinizle ilgili sağlam bir değerlendirme yapmanıza olanak sağlar.

- Size ayırdığı zamanı kısmaya başladıysa ve sürekli meşgul olduğundan bahsediyorsa sizi çok umursamıyor diyebiliriz. Sevdiğiniz ve önemsediğimiz biri için mutlaka zaman yaratma çabası içinde oluruz. Yetişemediğimiz zamanlarda da bir şekilde bunu telafi etmeye çalışırız. Size zaman ayırmak istemediğinizi öğrenmeye çalışım. Söyledikleri doğru gerekçeler mi yoksa sudan bahaneler mi tartın. Kapılar açılmayacak gibi suratınıza kapanıyorsa ya da belirsizlik hâkimse umursanmıyorsunuzdur.

- Günlük iletişiminiz tekdüze bir hal mi aldı? Sorduğunuz sorulara kısa ve kestirme yanıtlar mı alıyorsunuz? Paylaşımınızın derinleşmekten ziyade yüzeyde kalması, gün içinde yaşadığınız bir ayrıntıya sizin kadar ilgi göstermemesi, sizin için çok önemli olan bir gelişmeye aynı heyecanla yaklaşmaması umursanmadığınızın göstergesidir. İletişimin kaliteli olması ilişkinizin sağlıklı olması demektir. Sekteye uğrayacak her davranış özensizliğin belirtisidir.

- Hoşlanmadığınız şeyleri inadına yapması sizi umursamadığını gösterir. Sınırlarınızı zorlaması, sinirinizi bozacak hal ve hareketler, tepkinizi gösterdiğiniz halde kendisine çekidüzen vermemesi ilişkinize yeteri kadar özen göstermediği anlamına gelir.

- Başkalarıyla ilgilenmesi, flört etmesi ya da aldatması sizi umursamadığının kesin göstergesidir. Sevdiği insanı kaybetmek istemeyen biri asla bunların göz önünde olmasını istemez. Sizi aldattığının sinyallerini gözünüze soka soka yapıyorsa bunda asla bir iyi niyet söz konusu olamaz. Rahatlığını uluorta sergilemesinin tek amacı ilişkinin sizin tarafınızdan bitirilmesi istediğidir.

Uzman Psikolog
Esra Ezmeci’nin Kararı Ben Veririm kitabından yazılmıştır.

Sürmenaj bunu beğendi.
__________________

 
Alt 18 Nisan 2024, 00:52   #2
Çevrimdışı
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Neden Beni Umursamıyor?

Güzel bir yazı,
Umursamıyorsa zorla güzellik de olmuyor.

Leydihan bunu beğendi.
 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
beni, neden, umursamıyor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 08:18.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.