Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Aşk ve Evlilik Hazırlığı

Aşk ve Evlilik Hazırlığı Evlilik öncesi, evlilik sonrası, evlilik hazırlıkları ile ilgili bilgilere ulaşabileceginiz alan.


Beni Aldatıyor mu?

Evlilik öncesi, evlilik sonrası, evlilik hazırlıkları ile ilgili bilgilere ulaşabileceginiz alan.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Nisan 2024, 02:28   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Soru2 Beni Aldatıyor mu?

Beni Aldatıyor mu?



Yolunda giden her ilişkide bile zaman zaman akla düşen sorulardan biridir bu: Aldatılıyor olabilir miyim?


Neden severiz ve neden aldatırız sorularının peşine takılan dünyaca ünlü biyolojik antropolog Helen Fisher bakın bu konuda neler söylüyor. Öncelikle aşkın tanımını şöyle yapıyor Helen Fisher:

“Sevdiğiniz insan bir anda dünyanın merkezine oturur. Onu sadece seksüel olarak değil, bir bütün olarak delicesine özlemeye, istemeye başlarsınız. Onunla ilgili sevmediğiniz tüm özellikleri listesini yapsanız bile, hepsini anında bir kenara bırakıp sadece sevdiğiniz özelliklerini görmeye devam edersiniz. Bu bir obsesyondur.”

Evrimsel açıdan bu takıntılı durumun gerekliliğinden bahsetmiştik. Üremek ve neslimizi sürdürmek için aşk gibi yüce bir duyguya ihtiyacımız var. Peki bu yüce duyguya sonra ne oluyor da başka insanları hayatımıza dahil etme isteği ortaya çıkıyor? Bu konuda da HeLen Fisher yine şunları söylüyor:

“ Romantik aşk, beyinin sadece ödül kısmını aktivite etmiyor. Üç kısmı birden aynı anda çalıştırıyor. Birincisi seks bölümü. Yani, karşı konulamaz sinirsel güdü. Bu güdü genlerimizi devam ettirmemiz için bizi partner arayışına sokuyor. İkincisi, romantik aşk bölümü. Bu bir insana odaklanıp enerjimizi ona yönlendirmemizi sağlıyor. Üçüncüsüyse, uzun süreli ilişki kurma güdüsü. Birlikte uzun zaman geçirebileceğimiz güvenilebilir bir insan arıyoruz. Böylece çocuk yapıp bir aile olabiliyoruz. Her neyse; bu beyin sistemleri, yani seks, romantik aşk ve uzun süreli ilişki bölümleri her zaman aynı anda ve aynı kişi için aydınlanmayabiliyor. Yani bir insana çok derin duygularla bağlanıp uzun süreli ilişki kurmak isterken, aynı anda bir başka insana romantik aşk duyup, bir üçüncüsünü de cinsel olarak çekici bulmak mümkün.”

Bilim aldatmanın tamamen beyinle ilgili olduğunu söylese de kalbinizi bu yanıtlarla teskin etmek pek de kolay olmasa gerek.

Peki aldatma nedir sorusuna gelirsek, çiftlerin bu konuda farklı bakış açıları mevcut. Kimisi birisiyle gelişen duygusal bir yakınlaşmayı aldatma sayarken kimisi cinsel yönden bir sadakatsizliği kastedebiliyor. Hatta kimisine göre ise gözünü kaldırıp başkasına bakmak bile aldatma İçin yeterli. Her ilişkinin kendi dinamiği çerçevesinde duruma göre bakıp değerlendirmek gerekiyor kısacası.

Yapılan araştırmalara göre en çok ilişkideki duygusal tatminsizlikten dolayı aldatmalar oluyor. Evliliklerdeki boşanmaların büyük yüzdesini sadakatsizlik oluşturuyor.

Kendini değersiz ve önemsiz hisseden biri daha çok aldatmaya meyilli oluyor. Burada da seksten ziyade daha duygu odaklı bir arayış olduğundan söz edebiliriz, tabii her zaman için geçerli olmayacak bir durum bu.

Aklınıza bu şüphe düştü ve partnerinizin size aldattığını düşünüyorsunuz. Şüphenizi doğrulamak için minik bir kılavuz:

> Görünüşüne Önem Göstermeye Başladıysa

Sevgiliniz veya elimiz birdenbire spor yapmaya ve sağlıklı beslenmeye başladıysa, bu birisi için daha çekici görünme çabasından dolayı olabilir. Pek tabii bu değişimin nedeni size duyduğu sevgi de olabilir. Her zaman giyindiği tarzdan farklı şeyler giymeye başlıyorsa veya uzun yıllardır kullandığı parfümü değiştirmişse dikkat. Ancak bu yaşam tarzı değişimiyle birlikte hal ve hareketlerine yansıyan şeyler de illa ki olacaktır. Beden dilini de izleyin.

< Telefonunu ve Bilgisayarını Sizden Saklıyorsa

Aldatan insanlar, telefonlarını ve bilgisayarlarını daha sık kullanmaya başlarlar ve bunları saklama eğilimde olurlar. Telefonunda ya da bilgisayarında daha önce hiç şifre yokken bir anda şifre koyması şüphe uyandırıcıdır. Keza mesajların, yazışmaların silinmesi, arama geçmişlerimin temizlenmesi de öyle…

Telefonu tanından ayırmıyor, bir saniye bile ortalıkta boş bırakmıyor, tuvalete giderken bile yanında görüyorsa bu da pek güvenilir bir hareket değildir.

< Eskisi Kadar Kolay Ulaşılır Değilse

Eğer eşiniz sizi aldatıyorsa, muhtemelen telefonlarınıza bazen çıkmayacak, mesajlarınıza daha geç cevap verecektir. Toplantıdaydım, çok işim vardı, meşguldüm gibi şeyler gerçek olabileceği gibi bahane de olabilir. Özellikle eşiniz eve geç geleceği ya da bir iş seyahatine gittiğinde ulaşılamaz oluyorsa bu da pek güvenilir bir davranış değil.

< Seks Hayatınızda Değişiklikler Varsa

Cinsel yaşamanızdaki rutinin azalması ya da daha da artması aldatma işareti olabilir. İlginin başka birine kayması isteksizlik olarak kendini gösterecektir. Ancak tam tersi artan bir cinsellik de suçluluktan kaynaklanan duyguları örtbas etmek için gelişebilir. Önemli olan noktalardan biri de sevişme esnasındaki hal ve tavırlarının. Eskisinden farklı teknikler ya da fanteziler sizinle denemek istiyorsa bunları başka birinden öğrendiği ihtimalini değerlendirin.

> Sürekli İş Programı Değişiyorsa

Birdenbire olur olmadık toplantılar, yemekler gündeminize girmeye başladıysa, program yapmanız eskisine göre daha zorsa ve sürekli belirsiz, ikircikli boşluklar yaratmaya çalışıyorsa dikkat. Aynı anda iki insana dair program yapmanın getireceği stres ve kararsızlıklar kolay kolay gözden kaçmaz. Acil işim çıktı, bu gece geç geleceğim cümlelerini sık sık söylemeye başlaması ya da hafta sonu şehir dışı programlarının çoğalması sizi aldattığının göstergeleri olabilir.

> Partnerinizin Yakınındakilerin Size Karşı Davranışları Değiştiyse

Hayatınızdaki insanın arkadaşları ya da ailesi durumdan haberdar ise sizin yanınızda kendilerini oldukça huzursuz hissedeceklerde. Hem size hem de partnerinize karşı takındıkları tavırdaki değişimleri izlemeye çalışın. Size karşı üzgün, partnerine karşı daha mesafeli Ya da kızgın olmaları aldatma göstergelerinden sayılabilir.

> Açıklanamayan Giderler Arttııysa

Partnerinizin ekstrelerinde tuhaf harcamalar görüyorsanız ya da ay ortasında maddi sıkıntılar kendini göstermeye başladıysa, paraya ihtiyacınız olduğunda ertelemelerle karşılaşıyorsanız aldatılıyor olabilirsiniz. Bunlara dair sorularınıza kaçamak yanıtlar veriyorsa ya sa mantıklı cevaplar sunamıyorsa dikkatli olun.

> Duygusal Yakınlaşmanız Azaldıysa

Hiçbir ilişki ilk günlü tazeliğinde kalamaz ancak zaman içinde kendini daha yüksek duygular yerine sevgi, şefkat, samimiyet, güven gibi daha da dengeli duygulara bırakır. Sağlıklı bir ilişki iki tarafın isteğiyle inşa edilen bir süreçtir. Eğer dengeli bir süreç aniden değiştiyse, anlam veremediğiniz tartışmalar, uzaklaşmalar oluyorsa bu ciddi bir işaret olarak değerlendirilebilir.

> Şüpheleriniz Hakkında Konuşmak İsteyince Büyük Tepkiler Veriyorsa

Genelde erkekler şüphelere dair sorulara iki yöntemle karşılık verirler:

Birincisi sonuna kadar inkâr, ikincisi de meseleyi büyüterek tartışmaya çevirmek ve kaçmak. Şüpheleriniz hakkında konuşmaya başladığınızda bile hemen savunmaya geçiyor, konuyu alakasız yerlere getirerek kavgayı büyütüyor ve sinirleniyorsa dikkat! Yakalanma ihtimali nedeniyle duygularını örtbas etmekte zorlanıyor olabilir.

> Eskisinden Daha Fazla Hediye ve Çiçek Almaya Başladıysa

Eksiye göre daha pahalı ve daha sık hediye almaya başlaması, sürekli elinde çiçekle gelmesi suçluluk duygusundan kaynaklanıyor olabilir. Diğer işaretleri daha dikkatli izlemenizde fayda var.

Tabii ki bu maddeler ilişkide aldatmanın yüzde yüz göstergeleri değildir. Bu maddelerin hepsini yaşayan ama gerçekte bir aldatmanın olmadığı ilişkiler de olabilir. Ancak bu maddeler, aldatma olmasa bile ilişkinizde bir şeylerin yanlış gittiğinin göstergesidir.

Uzman Psikolog
Esra Ezmeci'nin Kararı Ben Veririm kitabından yazılmıştır.

Sürmenaj bunu beğendi.
__________________

 
Alt 16 Nisan 2024, 01:13   #2
Çevrimdışı
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Beni Aldatıyor mu?

Bu şüphe düştü mü kesin gerçek çıkar.

Leydihan bunu beğendi.
 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aldatıyor, beni


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 08:36.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.