Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Aşk ve Evlilik Hazırlığı

Aşk ve Evlilik Hazırlığı Evlilik öncesi, evlilik sonrası, evlilik hazırlıkları ile ilgili bilgilere ulaşabileceginiz alan.


Sevgilimin Benden Uzaklaştığını Hissediyorum, Bu Ne Demek?

Evlilik öncesi, evlilik sonrası, evlilik hazırlıkları ile ilgili bilgilere ulaşabileceginiz alan.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Nisan 2024, 05:48   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Soru2 Sevgilimin Benden Uzaklaştığını Hissediyorum, Bu Ne Demek?

Sevgilimin Benden Uzaklaştığını Hissediyorum, Bu Ne Demek?




Yakın olduğunuz insanla araya giren mesafe ve soğukluk inciticidir. Bir zamanlar aşkla, sevgiyle baktığınız gözler bir yabancı gibi bakmaya başladığında acı çekersiniz. Acaba beni artık sevmiyor mu? Başka biri mi var? İlişkimizin miadı mı doldu? Benden sıkıldı mı? Yoksa kişisel bir problem mi var? Sorular arasında boğulmak yerine yapabileceklerinize odaklanın.


- Öncelikle ilişkinizde bir mesafelenmenin varlığını hissediyorsanız genel bir durum değerlendirmesi yapın. Hayatınızdaki insanın yaşantısında akut bir sorun var mı? İşle ya da kendi kişisel meseleleriyle ilgili problemler yaşıyor olabilir mi? İlişkideyken sadece kendinizi merkeze koyma bencilliğine yenik düşebilirsiniz ancak dünya sadece sizin etrafınızda dönmüyor. Son zamanlarda size daha az vakit ayırıyorsa, yanınızdayken sizden kopuksa, sürekli düşünceler işindeyse öncelikle hayatında bir problem olup olmadığını bulun. Belki de yarışma ihtiyacı vardır.

- Hayatınızda ilişkinizi etkileyecek denli büyük bir sorun yoksa işaretleri okumaya devam edebilirsiniz. Günlük rutininizde önemli değişimler varsa, daha az konuşuyor ve haberleşiyorsanız, gün içinde söylediklerinize karşı daha duyarsızsa ve eski ilgisini hissetmiyorsanız sizden uzaklaşma eğiliminde olabilir. Unutmayın merak bir ilişkinin en önemli unsurudur, eğer hayatınızdaki kişi sizi merak etmiyorsa size karşı duygularında değişmeler var diyebiliriz.

- Eğer sizin için eskisinden daha ulaşılamaz ve meşgul görünüyorsa dikkat edin. Her koşulda size bir şekilde yanıt veren sevgilinizin meşgulüm diyerek size geç dönmesi işaret olabilir. Elbette istisnaları ayrı tutarak bakın, yoğun iş hayatı, seyahat gibi durumlarda bunlar olabilir. Ancak olağandışı gelişen kopukluklar önemli işaretlerdendir.

- Soru sormak ilişkide herkesin hakkıdır. Ancak sorularınıza ters cevaplar geliyorsa, açmaya çalıştığınız konular kapatılıyorsa sevgilinizden size karşı bir direnç gelişmiş demektir. İletişim halinde kalmaktan kaçmak için gösterilen direnç uzaklaşmanın işaretidir.

- Sizinle daha az görüşmek istemesi, size daha az zaman ayırması uzaklaştığının başka kanıtlarıdır. Sizinle olmak için özel zamanlar yaratmıyorsa, sizin ihtiyaçlarınızdan ziyade tamamen kendi ihtiyaçlarına odaklandıysa ve bunları elde etmek için yanınızda oluyor ve bunun dışındaki zamanlarda ona ulaşamıyorsanız belli bir mesafenin gözetilmeye çalışıldığını anlayabilirsiniz.

Peki ne yapmalı?

Öncelikle yüz yüze konuşun. Konuşma için zamanlamayı iyi ayarlayın. Mümkünse bir plan yapıp daha rahatlayacağınız bir ortamdaysan konuşmayı gerçekleştirin. Aklınızdakileri sorun ve net cevaplar isteyin. Bunu sakince yapın. Eğer gerçekleşen sizden uzaklaştıysa bunu ifade etmesi için rahat bir iletişim sağlayın. Duygusal şantaj yapmayın, suçlamayın. Sadece duymak istediğinizi söyleyin. Eğer hislerinizde yanıldığını ve bu davranışlarının nedenlerini açıklarsa bu durumun size üzdüğünü, bir dahaki sefere daha açık olmak istediğinizi söyleyin. Unutmayın sizi aslında gerçekten sevmeyen ya da oyalayan biriyle birlikte olmak hem çok yaralayıcıdır hem de gerçek sevgiyi bulacağınız insanlardan sizi mahrum bırakır.

Uzman Psikolog
Esra Ezmeci’nin Kararı Ben Veririm kitabından yazılmıştır.


Sürmenaj bunu beğendi.
__________________

 
Alt 16 Nisan 2024, 00:54   #2
Çevrimdışı
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Sevgilimin Benden Uzaklaştığını Hissediyorum, Bu Ne Demek?

Naneyi yedin demek ne demek olacak?

Leydihan bunu beğendi.
 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
benden, demek, hissediyorum, sevgilimin, uzaklaştığını


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 10:33.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.