Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Mutfakta Kim Var > Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler Her bölgenin kendine has yöresel yemeklerinin tarifleri..


Yağlama Tarifi

Her bölgenin kendine has yöresel yemeklerinin tarifleri..


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Ocak 2024, 03:06   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
mutfak Yağlama Tarifi

Yağlama Tarifi

Kayseri Yağlaması Tarifi




Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un
İç harcı için;
  • 500 gr. kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
  • Sarımsaklı yoğurt









Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

Şebit olarak da bilinen Kayseri yağlamasının hamuru için öncelikle yoğurma kabına un, maya, tuz ve şekeri alarak karıştıralım.

Üzerine süt, su ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.

Kıvam alan hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.

Kıymalı harç için yapışmayan tavaya kıymayı alalım ve kavuralım. Bu aşamada kıymayı ezerek karıştıralım.

Kıymanın rengi dönüp suyunu çektikten sonra üzerine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek tereyağı eriyinceye kadar kavuralım.

Doğranmış soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi de malzemelerimizin üzerine ekleyelim, kavuralım.

Daha sonra salça, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.

Kabuklarını soyarak doğradığımız domatesi de tavaya alalım, karıştırmaya devam edelim.

Son olarak sıcak suyu ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar 8-10 dakika kısık ateşte pişirelim.

Mayalanan hamuru tezgaha alalım. Kenarlardan içe doğru toplayarak hamurun havasını alalım.

Toparladığımız hamuru 12 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayı beze haline getirelim.

Bezelerimizin tamamını hazırladıktan sonra üzerlerinin beklerken kurumamaları için streç filmle örtelim

Ardından un serptiğimiz tezgahta bezeleri sırasıyla yaklaşık bir servis tabağı boyutuna gelinceye kadar açalım.

Hamuru açtıktan sonra fazla ununun dökülmesi için hafifçe sallayalım.

Ardından ısıttığımız yapışmaz tavaya hamuru yerleştirelim, orta ateşte sık sık çevirerek pişirmeye başlayalım.

Hazırladığımız lavaşı geniş bir tabağa alalım üzerine iç harcımızdan bir kaşık yardımıyla yerleştirerek her yerine gelecek şekilde yayalım.

Lavaşlarımızı bu şekilde aralarına kıymalı harç koyarak üst üste yerleştirelim. Kıymalı harcın tamamı bitinceye kadar bu şekilde lavaşlarımızı kat kat yerleştirmeye devam edelim.

Son olarak yağlılarımızın üzerine sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurdu çırparak gezdirelim ve dilimleyerek servis edelim. Kayseri yağlaması nasıl yapılır? merak edenlerin mutlaka denemesi gereken harika bir tarif. Deneyeceklere afiyet olsun!

Kayseri Yağlaması (Şebit Tarifi) Nasıl Yapılır Püf Noktaları;

  • Yağlama hamuru mayalı bir hamur olduğu için su ve sütü el yakmayacak ılıklıkta kullanırsanız daha çabuk mayalanır.
  • Kayseri yağlaması, sade yoğurtsuz olarak servis edilebilir. Yörede en çok yenen şekli sarımsaklı yoğurt ve üzerine tereyağı pul biber kızdırılarak dökülen halidir.
  • Hamuru açarken çok fazla un kullanmamaya dikkat etmelisiniz.
Kayseri Yağlaması Mayalı Mı Mayasız Mı?

Yağlama hamuru mayalı bir hamur olduğu için su ve sütü el yakmayacak ılıklıkta kullanırsanız daha çabuk mayalanır.

Kayseri Yağlamasının Diğer Adı Nedir?

Şebit bir diğer adıyla Kayseri yağlaması İç Anadolu’da sevilen bir yemeklerindendir. Özellikle yaygın olarak Kayseri’de yapılmaktadır.

Kayseri Yağlaması Lavaştan Olur Mu?

Pratik olsun diyorsanız hazır lavaşlar ile kayseri yağlamasını hazırlamak mümkün, o şekilde de çok lezzetli olacaktır.

Kayseri Yağlaması Kaç Kaloridir?
  • 1 porsiyon yağlama 550 kcal değerindedir.
  • 1 dilim yağlama ise yaklaşık 70 kcal değerindedir.
Kayseri Yağlaması Tarif İçin Kullanılan Araç Gereçler
  • Yoğurma kabı
  • Streç film
  • Temiz mutfak örtüsü
  • Tava
  • Hamur kesici yada bıçak
  • Oklava
  • Saç tavası

__________________

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
tarifi, yağlama


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 03:12.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.