Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Bilim ve Teknoloji > Bilim Dünyası > Yapay Zeka

Yapay Zeka YZ, insanlar da dahil olmak üzere hayvanlar tarafından, doğal zekânın aksine makineler tarafından görüntülenen zekâ çeşididir.


Microsoft, Yapay Zekâ Aracı Copilot'un Siber Güvenliğe Odaklanan Versiyonunu Kullanıma Sunuyor

YZ, insanlar da dahil olmak üzere hayvanlar tarafından, doğal zekânın aksine makineler tarafından görüntülenen zekâ çeşididir.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Mart 2024, 09:55   #1
Çevrimiçi
Huysuz Ve Tatlı Adam
 
Arthur kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Microsoft, Yapay Zekâ Aracı Copilot'un Siber Güvenliğe Odaklanan Versiyonunu Kullanıma Sunuyor

Microsoft, Yapay Zekâ Aracı Copilot'un Siber Güvenliğe Odaklanan Versiyonunu Kullanıma Sunuyor

Microsoft, "Güvenlik için Copilot" adlı yapay zekâ güvenlik aracını hizmete sokacak. Bu araç sayesinde siber güvenlik profesyonelleri daha kompleks sorunlara odaklanabilecekler.
Microsoft, 1 Nisan tarihinde yeni bir yapay zekâ aracını devreye sokarak siber güvenlik uzmanlarının işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu araç, şüpheli vakaların özetlerini derleyebilecek ve hacker'ların, kötü niyetli saldırılarını gizlemek için kullandıkları yöntemler hakkında da bilgiler verecek.

Aslında Copilot için Güvenlik uygulaması yeni değil ve Microsoft, son bir yıldır çeşitli kurumsal müşterileri ile birlikte bu sistemin eğitimi üzerinde uğraşıyor. Firmadan gelen açıklamaya göre bu müşterilerin ve partnerlerin sayısı yüzlerle ifade ediliyor. Müşteriler, bu sistemi ne kadar kullandıklarına ve ne alanlarda kullandıklarına göre ücretlendiriliyor. Bu anlamda Microsoft, daha önce Azure servislerinde gördüğümüz fiyatlandırma politikasını takip ediyor.

OpenAI'dan destek alındı



Yapay zekânın zaman zaman bir şeyleri anlatırken ya da bazı işlemler gerçekleştirilirken saçmalaması, yer yer rezil etmesi mümkün. Bir de işin ucunda siber güvenlik gibi bir konu olunca Microsoft ipin ucunu sıkı tutuyor. Bunun için de yapay zekânın eğitiminde OpenAI'ın modelinden de destek aldı. Konuyla ilgili olarak Microsoft Başkan Yardımcısı Andrew Conway, durumun ciddiyetinin farkında olduklarını ifade ediyor. Öte yandan bu alandaki çalışmalarda hâlâ yanlış pozitifler ve yanlış negatifler bulduklarını, alanın yapısı gereği hataların görüldüğünü de ekledi.

Copilot, Microsoft'un tüm güvenlik ve gizlilik yazılımları ile çalışarak bir asistan paneli kullanıma sunuyor. Böylece toplanan güvenlik uyarıları derlenebiliyor, her bir vaka tek tek incelenebiliyor ve ilgili olanlar bir arada toparlanabiliyor. Sonrasında da zaman alıcı derleme ve raporlama sürecini Copilot gerçekleştirebiliyor. Ayrıca hackerların kullandığı gizlenme yöntemlerini de tespit edip açıklayabilen Copilot, böylece uzmanlara farklı konulara odaklanma şansı veriyor.

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aracı, copilotun, güvenliğe, kullanıma, microsoft, odaklanan, siber, sunuyor, versiyonunu, yapay, zekâ


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 15:53.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.