Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Tiyatro > Tiyatroya Gönül Veren Ustalar

Tiyatroya Gönül Veren Ustalar Tiyatrocu biyografileri...


Dünden Bugüne Fatma Girik

Tiyatrocu biyografileri...


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Ocak 2024, 03:13   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Dünden Bugüne Fatma Girik

Dünden Bugüne Fatma Girik

24 Ocak 2022 sabahı ölüm haberi ile sevenlerini yasa boğan usta oyuncu, Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından biri Fatma Girik'in geçmişten bugüne fotoğrafları...
Fatma Girik'in hayatı ve filmleri
12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul'da doğdu. Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk baş rolünü, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke adlı filmde aldı.



Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası
Türk sinemasının en büyük yıldızlarından biri olan ve Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte "Yeşilçam'ın 4 yapraklı yoncası" içinde anılan Fatma Girik, Leke'nin ardından Memduh Ün'ün yönetmenliğini yaptığı 1960 yapımı Ölüm Peşimizde filmiyle dikkat çekti.



Fatma Girik'in belediye başkanlığı yılları
180'den fazla filmde rol alan Fatma Girik, ilerleyen yıllarda siyasete de atıldı. Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı.



"Söz Fato'da" ile adalet
Sadece gözleriyle ve güzelliğiyle değil, usta oyunculuğuyla da Yeşilçam'ın yıldızları arasında yer alan Fatma Girik, 90'lı yılların sonunda "Söz Fato'da" isimli haber programı ile televizyonda kendine has bir formata imza atmıştı. Tükürük, camdan atlama gibi sahneleriyle çok konuşulan program "Şimdi söz Fato'da" sloganıyla hatırlanıyor. Programda haksızlık ve yanlışlıkların üzerine giden Girik, 90'lı yıllara da Söz Fato'da programıyla damga vurmuştu.



Başarılarla dolu 79 yıllık bir yaşam
24 Ocak 2022'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Fatma Girik, Altın Koza Film Festivali'nde (1969-1971) Büyük Yemin ve Ezo Gelin, Boş Başak, Acı filmleriyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü, ayrıca 2006'da Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü alan Fatma Girik; Ankara Uluslararası Film Festivali'nde (2007) Aziz Nesin Emek Ödülü ve Sadri Alışık Ödülleri'nde de Onur Ödülü (2007) ile eşsiz bir kariyere imza attı.




























































Kaynak

__________________

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bugüne, dünden, fatma, girik


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 12:46.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.