Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema ve Tiyatro

Sinema ve Tiyatro Beyaz perde ve tiyatro hakkında bilgiler.


Yorgos Lanthimos’un Son Filmi ‘Zavallılar’, 11 Dalda Oscar’a Aday

Beyaz perde ve tiyatro hakkında bilgiler.


Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Alt 03 Şubat 2024, 08:00   #1
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yorgos Lanthimos’un Son Filmi ‘Zavallılar’, 11 Dalda Oscar’a Aday

Yorgos Lanthimos’un Son Filmi ‘Zavallılar’, 11 Dalda Oscar’a Aday


80’inci Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ve festivalden Altın Aslan ödülüyle ayrılan, komedi veya müzikal kategorisinde Altın Küre’den ‘En İyi Film’ ödülünü kazanan, Emma Stone’a da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandıran ‘Zavallılar’, 11 dalda Oscar’a aday gösterildi. ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ gibi büyük kategorilerde yarışacak film, 9 Şubat’ta sinemaseverlerle buluşacak.

Son filmiden tam 5 sene sonra sinemalara geri dönen Yorgos Lanthimos’un yeni filmi ‘Zavallılar’, ödül sezonunda kendinden konuşturmaya devam ediyor. Critics Choice ve Altın Küre gibi ödül törenlerinden ödülle ayrılan ve 9 Şubat’ta vizyona girecek olan film, 10 Mart’ta gerçekleşecek Oscar Ödül Töreni’nde tam 11 dalda ödüle aday gösterildi.


Dünya prömiyerini 80’inci Venedik Film Festivali’nde gerçekleştiren ve Altın Aslan Ödülü’yle festivalden ayrılan film, ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Uyarlama Senaryo’, ‘En İyi Sinematografi’, ‘En İyi Prodüksiyon Tasarımı’, ‘En İyi Kurgu’, ‘En İyi Kostüm Tasarımı’, ‘En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı’ ve ‘En İyi Özgün Müzik’ kategorilerinde rakipleriyle yarışacak.


Alasdair Gray’in aynı adlı romanından uyarlanan ve Lanthimos’un eleştirmenlerce en iyi filmi olarak lanse edilen ‘Zavallılar’, başarılı bilim insanı Dr. Godwin Baxter tarafından öldükten sonra hayata döndürülen Bella Baxter’ın fantastik dönüşümünü anlatıyor.

Modern ve özgün bir Frankenstein hikâyesi olarak betimlenen filmin başrollerini Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe ve Ramy Youssef paylaşıyor.

 
 

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aday, dalda, filmi, lanthimos’un, oscar’a, son, yorgos, ‘zavallılar’


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 02:13.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.