Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Geri Dönüşüm Kutusu > Konu Düzenleme

Konu Düzenleme Üyelerimiz konularını burada oluşturup foruma son halleriyle taşıdıkları alanımız.


Aşkoskop Burçların Uyumluluk Tabloları

Üyelerimiz konularını burada oluşturup foruma son halleriyle taşıdıkları alanımız.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Nisan 2024, 22:47   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
mavili Aşkoskop Burçların Uyumluluk Tabloları

Aşkoskop Burçların Uyumluluk Tabloları

Burçlar ve Uyumluk Tabloları

||. Kısım İçin Giriş

Çoğu zaman, her birimizin yürüyen evrenler - ilk nefesimizi aldığımız oluşan bir gezegenler ve Zodyak Burçları takımyıldızı- olduğunu düşünürüm.

Kişiye özel tablonuz deneyimlerinizi şekillendirir ve bütünlüğe giden yolu gösterir. Sizin evreniniz bir başkasınınkiyle temas kurduğunda, üçüncü bir evren olan ilişki tablosu oluşur. Bu tablo tamamen farklı bir hikayeyi anlatır ve sadece bireysel olarak sizinle ilgili değildir; sizin ilişkiniz üzerinedir. Yolda karşınıza çıkabilecek tümsekler hakkında sizi uyarır ve kendinizi gerçekleştirmeye götüren yönleri önünüze serer. Bu tablolarda bulunan bilgi, neden bazı insanları bir anda severken diğerlerinden hoşlanmadığınızın esasını oluşturur.

Tüm ilişki belirteçlerini bilmek mümkün olmadığından, temel olarak sizin Güneş Burcu’nuzu - en çok özdeşleştirdiğiniz parçanızı ele aldım ve diğerleriyle nasıl bir beraberlik göstereceğini ortaya koyacak bir rehber olarak değerlendirdim.

Aşkoskop’taki sayılar çeşitli faktörlerle belirlenmiştir, fakat her bir puana ulaşmak İçin kullandığım en hayati bileşeni söylemem gerekirse bunun burçlar ve ihtiyaçları üzerine yollardır yaptığım çalışmalardan edindiğim genel bir tecrübeye dayandığını söyleyebilirim. Her bir enerji çifti için var olan ortak temeli belirleyebildim ve her kombinasyonun analizini oldukça öznel olsa da şaşırtıcı bir şekilde doğru yaptım.

Pek tabii, “prognozum” sınırlıdır; fakat ilerleyen sayfalarda tartışılan faktörler herhangi iki birey arasında var olan geçerli elementlerdir. İlgi tablolarınızın geri kalanının nasıl birleştiği sizin lehinize (ya da aleyhinize) olabilir. Aşkoskop, Güneş Burcu’nun konumuna dayanmaktadır; ancak doğduğunuz an, astroloji tüm gezegenlerin bir haritasını döker. Tablonun geri kalanı, Güneş Burcu dışında tüm diğer gezegenlere değinir. Gezegenlerle ilgili bu ekstra bilgi size daha çok şey anlatacaktır ki, bu her zaman iyi haber değildir. Her kombinasyona bir puan, yani bir Aşkoskop verdim ve başlangıç temelinin gücünü tanımlamaya çalıştım. Tablolarınızın geri kalanı bu temeli Ya güçlendirir Ya da zayıflatır.

Bu arada, siz ve ilgi duyduğunuz kişi arasında ne olacağını söylemesi için bir kitaba ihtiyacınız yok; nasılsa bunu pek yakında hissedeceksiniz!

Öyleyse hazırsanız (ya da değilseniz) huzurlarınızda Aşkoskop: Kendinizi ve sevdiğiniz kişiyi anlamak İçin rehber…

__________________

 
Alt 01 Nisan 2024, 22:49   #2
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Aşkoskop Burçların Uyumluluk Tabloları

Koç + Koç

Aşkoskop : 7,8

Temel Olarak İlişkileri

Bu çift, Russel Crowe’un (bir Koç) Gladyatör’deki ve Lucy Lawless’ın (yine bir Koç) Zeyna’daki görüntüsünü çağrıştırır. Her gün havayı saracak öfke bulutunu bir düşünün: “Klozet kapağını yine indirmemişsin!” (Zeyna’nın kılıcı tuvaletin tamamını parçalarken büyük bir şangırtı duyulur. )

“Bununla yaşamayı öğren!” diye bağırır diğeri. “Uğraşman gereken çok daha kötü şeyler olabilir!”

“Öyle mi? Peki, seninle biraz uğraşıp da seni yere sermeme ne dersin, çünkü lavaboyu da kırmama neden olursan boylayacağın yer orası!” (Yine şiddetli bir gürültü kopar.)

Koç + Koç ilişkisi yaşıyor olup da mal mülk zararını sınırlamayı başarıyor olabilirsiniz, ancak sinirlerinizin sık sık gerileceğinden emin olun. Savunmacı iki Ateş Burcu bir araya geldiğinde olacak olan budur. İlişkileri gürültülü ve ürkütücüdür; fakat bu birlikteliğin sağlan olduğunu da ancak bu şekilde anlayabilirsiniz. Hatta bu ilişkinin sona erdiğinin işaretinin, giderek sessizleşmesi olduğunu iddia edecek kadar da ileri gidebilirim.

Benzerlik, tarafların birbirini küçümsemesine yok açabilir; peki ama neden olumsuzluklar üzerine odaklanılsın? Bu iki burç birbirlerine tam olarak ihtiyaç duydukları şeyleri verebilir.

Koçlar özgürlüklerine düşkünken, aynı zamanda oldukça sahiplenici de olabilirler; diğer burçlardan kişiler bu özelliği bakmakta zorluk çeker. Bu burç, uzun uzadıya şunu düşünür: Sana bunu yapman İçin izin verirsem işin bittiğinde bana geri geleceğini nereden bileceğim? Başka bir Koç’la birlikte olunduğunda, bunun cevabı açıktır. Her iki partner de savaşçıdır ve birlikte oldukları zaman taraflardan biri geri adım atmalı ve kontrolden vazgeçmelidir.

İdeal olarak, her Koç ilişkinin belirli bir alanından sorumlu olabilir. Siz seyahatten ve arkadaşlıklardan hoşlanan Koç’sanız daha az maceracı ruha sahip olan partneriniz bu arenayı size bırakmalıdır. Benzer şekilde, ev dekorasyonu konusunda marifetli değilseniz mutfağı dekore etme işinden partneriniz sorumlu olmalıdır, vb… Bu kulağa kolay geliyor ancak Koçlar hâkimiyetlerinden pek kolay vazgeçmezler. Vazgeçtiklerinde ise bunun İçin takdir görmek isterler ki, bu onları daha da zora sokar.

Tutku Kuşağı

Koç, Kardinal bir burç olduğundan ve her iki partner de belirli bir zaman diliminde pek çok şey yapmak isteyeceğinden, tutkuyu spor aktiviteleri, tatiller, TV programları, telefon konuşmaları veya tartışmalar arasına sıkıştırabileceklerini düşünebilirler.

Koç’un zihni hiç boş durmadığından, cinsellik için çaba sarf etmek günlük iş listesinde pek yer edinemez. Bunu bir yakınlık kaybı olarak değil, zaman kaybı olarak görür. Her iki partner de ön sevişme kısmını atlamayı tercih edebilir ve ikisinin de ihtiyacı karşılandığı sürece bu bir sorun teşkil etmez.

Psikolojik oyunlar - güç yolculukları gibi - oynama eğilimleri olabilir ama genel olarak bu kombinasyon başarılı olur. Koçlar başlangıçta her şeyi hızlı ve yüksek bir enerjiyle yaparlar, fakat kıvılcımları zamanla dönebilir; özellikle de romantik anlarının rutinleşmesine izin verirlerse. (Bu ancak bir Koç çok meşgul olduğunda gerçekleşir, o zaman da romantizmi günlük iş listesine alır. )

Neyse ki, Koç partnerlerin enerjilerini artırmak İçin pek fazla ısınma hareketine ihtiyaçları yoktur, yani tutku anlamında nadiren sorun yaşarlar. Bu arenada, Koçlar gayet başarılıdırlar.

Koç’un Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Koç’lar sizin en büyük zayıflığınız (ve bazen de güçlü yanınız) silahlarınızı bir kenara bırakıp barış işin çabalayamamanızdır. Sizler savaşmak üzere varoluşa gelmişsinizdir ve bu sizin en başarılı olduğunuz şeydir. Ne kadar asilce olursa olsun, teslim olmak lügatinizde yoktur ve ateşkes ilan etmek sizin için teslim olmak demektir.

Kendi kendinize şu sorunun cevabını verin: Kim daha güçlüdür? Düşmanlarının doldurduğu odaya silahlarını kuşanmış bir şekilde giren biri mi? Yoksa kot pantolon ve tişörtle giren biri mi? İçgüdüleriniz ilkinin daha güçlü olduğunu söyleyebilir, fakat itiraf etmelisiniz ki ikincisi daha cesur ve kendinden emindir ve insanlar böyle bir özgüvene saygı duyar. Silahlarını indirerek diyalog kurmaya çalışan ilk taraf siz olun. Bu, daha fazla kuvvet gerektirir ve nihayetinde sizi onurlandırır.

Aşkoskoo

Bu birliktelik, uzun sürme ihtimali yüksek olan harika bir ilişkiye doğru gidebilir. Her iki partner de doğal bir şekilde diğerinin dürtülerini anlayacağından ilişkinin temeli sağlam olacaktır. İster ilkel Neandertal insanlar İster evcil entelektüeller gibi davrasınlar, aralarındaki bağ tek bir şeye dayanır: Amansız bir dürüstlük. Bu bireyler kendilerinde hiç kusur bulamadan tam olarak istedikleri şeyleri yaptıklarını varsayar ve bu zemin, dayanıklı bir yapının temelini oluşturur!

SEVDİĞİNİZ KOÇ’U ELİNİZDE TUTMANIN YOLLARI

- Haftada birkaç kez sizsiz zaman geçirmesine izin verin.

- “Doğal” bir görünümden ne kadar hoşlandığınızdan bahsedin.

- Ortak hesap açtırın ve bir ayda kimin daha çok para kazanacağına dair iddiaya girin.

- Kuaför salonlarının ne denli gülünç olabildiğiyle ilgili yorumlarda bulunun.

- Hayır diyeceklerinden enin olduğunuz bir şey için onlardan izin isteyin ve böylece kontrolün kendilerinde olduğunu hissetmelerini sağlayın.

- Zaman zaman fikirlerine katılmayarak onları zorlayın.

- Ağlamaya başlayın, sonra aniden toparlanın.

- Seksten sonra “oyun” oynamayın.

- Evi temizlemesi için birini tutun ve ücreti hakkında yalan söyleyin.

- Makyaj yapan biriyle dalga geçin.

__________________

 
Alt 16 Nisan 2024, 22:56   #3
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Aşkoskop Burçların Uyumluluk Tabloları

Koç + Boğa

Aşkoskop : 6,7

Temel Olarak İlişkileri

Kızgın ve kurak çölün ortasındaki verimli bir vaha gibi, bu aşk da büyük bir takdir ve rahatlamayla karşılanır. Koç ve Boğa partnerliği, kumun ortasındaki sığınağa benzer. Koç, bu kombinasyonda kesinlikle sıcak olan taraftır -burcun dürtüsü Ateş’tir- ve bu durum Ya tutkuyu Ya da yakıcı acıyı temsil eder. Boğa, vahadaki ağaçlarla sembolize edilen rahatlama sığınağıdır, fakat bu burcun da bu şekilde görünmesinin sebebi etrafı çevreleyen korkunç koşullardır; bu da burada önemli olanın karşıtlık olduğunu gösterir.

Koç ve Boğa’nın Zodyak komşusu olmaları, ilişkileri için bir kazançtır. Boğalar Koçların masum ve fevri hareketlerini yaradılışları gereği anlar ve buna karşı büyük bir sabır gösterir. Koçlar Boğalara karşı bu denli hoşgörülü değildir, ancak onlar kimseye sabır göstermez; doğaları böyledir.

Koç’ların savaşmaya, Boğaların ise istikrar ve güvene ihtiyaçı olduğunu belirtmiştik; bu bedenleri ikisinin ortak bir noktaları olabileceğini hayal etmek zordur; ama yine de vardır. Her biri, diğerinin istediği bir şeye sahiptir: Boğalar daha fazla enerji ve haklılık payı ararken, Koçlar Boğalara eşlik eden o güven duygusunu hissetmek peşindedir. Bu istekler, derin bir çekim yaratmak İçin yeterince güçlüdür.

Koçlar, öfkelerinin sıcaklığının herhangi bir nesneyi eritemesine alışık değildir; fakat Boğalar onların hiddetlerinin ısısına rahatlıkla dayanır. Koçlar test edilmeyi ve zorlanmayı bekler ve Boğalar bu konuda sürprizlerle doludur. Boğalar Koçları sınamakla ilgilenmeseler de yine de istediklerini almayı bilirler. Tek başına bu özellikleri bile Koçların onları karşı konulmaz bulmasına yeter.

Peki, madem her şey bu kadar harika, neden Aşkoskop puanları bu kadar düşük? Çünkü Koç, Boğa’nın şu anda saygı duyduğu istikrarını zaman içinde inatçılık olarak görmeye başlar. Ve Koçlar ne zaman bir duvar görseler bununla ilgili yapabilecekleri tek bir şey vardır: Duvarı yıkmak!

Boğaların unutmaması gereken en önemli şey, Koçların durgunluktan nefret ettiğidir. Boğalar uyuşukluğun doruk noktasına ulaşabilirken, Koçlar hareketsizliği kendilerine bir meydan okuma olarak kabul eder.

Aralarındaki başlıca fikir uyuşmazlığı, hayatı hangi hızda yaşayacaklarıyla ilgilidir. Makul bir noktada buluşabilirlerse ilişkilerinin uzun süreli olma ihtimali vardır; fakat bu bireylerin ikisinin de esnek olduğu pek söylenemez.

Tutku Kuşağı
Koç âşıkları Boğalara ilgi duyabilecekleri yeni şeyler sunabilirler (aşkları da dâhil). Boğaların ufkunu genişeterek daima aynı yerde Koza oluşturma ya da demirleme eğilimleri nedeniyle gözden kaçırdıkları dünyanın Engin ve muhteşem güzelliklerini fark etmelerini sağlayabilirler. Benzer şekilde, Boğalar da Koçlara bedensel zevklerden ve cinsel oyunlardan keyif almayı öğrenebilirler. Boğalar yavaş, erotik ve zamanlaması doğru sevişmelerden zevk alırken, Koçlar zamanlamaya dikkat etmeden ve karşılıklı istek uyandırma gereği duymadan olayı sonlandırmayı tercih ederler. Boğalar nihayet hazır olduğunda, Koçlar çoktan ufka doğru yelken açmış ve bir başkasının peşine düşmüş olabilirler.

Hiçbir şey Boğalara hızlarını değiştirtemez; yavaşlayarak Boğaların baştan çıkarıcı sihirlerini ortaya çıkarmalarına izin verip vermemek Koçlara kalmıştır. Boğaların inanılmaz derecede tatmin edici sevişmeleri ve nazik ilgilerinin Koçlara kendilerini değerli ve güvende hissettireceği inkâr edilemez. Bu etken, ilişkilerinin güçlenmesi ve uzun vadeli olmasına yardımcı olabilir. Koç’ların hızlı, eğlenceli ve göz açıp kapayıncaya kadar sürek tutkularını bir kenara bırakıp olayları daha ağırdan almayı öğrenmeleri gerekir. Cicim ayları gittikten sonra partnerleri bunu sıkıcı bulsa da Boğalar ön sevişmelerden keyif almaya devam ederler.

Koç’un Boğa Hakkında Bilmesi Gerekenler

Ne kadar kuvvetli iterseniz duvar da o kadar kalınlaşacaktır. Siz zorlukları seviyor olabilirsiniz, fakat söz konusu Boğa’nızı henüz hazır değilken hareket etmeye zorlamaksa kendi denginize rastladınız demektir. Bu direnci bir meydan okuma olarak görmeyin, aksi takdirde aynı duvara toslayıp durursunuz. İstediğinizi dile getirip ardından ilginizi çekerek Boğa’nın yavaş fakat emin adımlarla karar verme sürecinin sona ermesini bekleyin.

Boğa’nın Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Koç’ların amacı sizi kontrol etmek değil; şey aslında, evet, öyle. Fakat bunu her şeye hâkim olmak İçin yapmadıklarını anlamanız gerekiyor. Sadece sizin de kendileriyle aynı hızda hareket etmenizi istiyorlar, ama bunu yapamazsanız; hatta yapmayı denememelisiniz bile. Buradaki sorun şu ki, üzerinizde hâkimiyet kurmaya çalıştıklarını hissederseniz kılınızı daki kıpırdatmayacak olmanızdır. Ancak sizin hareketiniz üzerinde herhangi bir menfaatleri olmadığını düşünürseniz yanıt verirsiniz. Uyanın ve Koç’ların içinde rahatlamalarını zorlaştıran bir vızıldama olduğunu anlayın.

Aşkoskop

Boğa Koç’tan hemen sonra gelen burç olduğu İçin Koç’ların tuhaflıklarını anlamada Boğalar bir sıfır öndedir. Ama bu, onları yüzde yüz oldukları gibi kabul ettikleri anlamına gelmez. Bu iki burç birbirinden çok farklı olduğundan, her birinin eski alışkanlıklarından vazgeçip ilişki kurmanın farklı yollarına açıl olması gerekirmiş

6,7’lik bir Aşkoskop harika bir başlangıçtır ve bu ilişkinin gününün mükemmel bir 10 puana üçte bir oranından biraz daha uzak olduğunu gösterir. Şimdi yapmanız gereken, geriye kalan üçte ikilik kısmı akıllıca değerlendirmektir.

Koç + İkizler

Aşkoskop : 8,2

Temel Olaeak İlişkileri

Ateş ve Hava elementleri bariz bir uyumluluk gösterir: Hava Ateş’i besler ve Ateş de Hava’yı harekete geçirir. Bu elementlerden biri ekmeğini taştan çıkarır ve diğeri de esmek bir iletişimci olursa bunun yakınlıkla dolu ve yüksek randımanlı bir kombinasyon olacağını hayal etmek zor değildir.

Koç ve İkizler arasında rahat bir doğallık vardır: Koç hızlı, sıkılgan, agresif ve bazen zorlayıcı olabilirken; İkizler hızlı, sıkılgan, diplomatik ve esnektir. Ikizler’in Koç’un agresif olduğu durumlarda diplomatik, zorlayıcı olduğu durumlarda ise esnek olduğunu fark edeceksiniz.

Bu iki enerji, aralarındaki belirli akıştan keyif alır. Koç, partnerinin kendisini anlayacak kadar Zeki ve kendisiyle beraber hareket edecek kadar rahat oluşunu severken, İkizler de daima hareket halinde olan Koç’a uyum sağlayabilme fırsatını yakalayabildiği için memnundur. İkizler zekidir ve Koç da pek farklı değildir; sadece Ikizler’in peşinden koşmaya bayıldığı ıvır zıvır şeylere pek zaman ayırmaz. Zaman zaman, Koç, kendisini bir karmaşa içinde bulacak -beyinlerindeki Bilgi yoğunluğu nedeniyle- ve İkizler de onu bu karmaşadan çıkaracaktır. Diğer taraftan, bir İkizler’i kötülükten kimse bir Koç kadar iyi koruyamaz; Koç, koruyucu doğası işe havai partnerini kollamaya bayılır.

Tutku Kuşağı

Ateş ve Hava elementleri kombinasyonu deyince, her şey açıkça ortada görünmektedir: İkizle Koç’un tutkularını besleyip harekete geçirir ve Koç’un aşikâr hevesi de İkizler’i memnun eder. Bu beraberlik sıcak ve ıslak bir tutkuyla doludur - en azından ilk başta. Sorun, iki tarafın da cinsel dürtülerinin geçici olabilmesidir. Tıpkı şöyle demek gibi: “İyi vakit geçirelim ve hemen hayata kaldığımız yerden devam edelim. “Bu iki partnerin yatak odasında uzun süre kalabilmesinin yolu, birbirlerini sıkmadan olayları ilginç kılmaya devam etmeleridir. Bu burçlardan oluşan çiftlerin bütün bir günü yatakta geçirmelerini beklemeyin, çünkü her ikisinin de yapacak başka işleri vardır.

Koç’un İkizler Hakkında Bilmesi Gerekenler

Bir Koç olarak, savaşçı kurallarının herkes için geçerli olmadığını unutmamalısınız. Siz Ikizler’in kafa kafaya çarpışmaktan kaçındığını düşünebilirsiniz. Ama gerçekte durum böyle değildir. İkizler iletişimcidir ve anlayıp anlaşılmaya ihtiyaç duyar. Yani kılıcınızı bir kenara koyun ve onlarla konuşmayı deneyin - ama baştan nazik yaklaşın. İkizler bir Hava Burcu’dur ve basıncın azalması İçin biraz zamana gereksinim duyar. Ayrıca, Değişken arkadaşınızla zaman geçirmenin gayet kolay olduğunu da göreceksiniz; ta ki diğer İkiz ortaya çıkına dek. O an, bunun sizin yapmış olduğunuz bir şeye karşılık olma niteliği - ki siz bundan hiç hoşlanmazsınız - taşımadığını aklınızda tutmalısınız. Bu sadece İkizler’den beklenebilecek doğal bir döngüdür, hepsi bu.

Ikizler’in Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Sevgili İkizler Burcu’nda doğanlar, şunu anlamalısınız ki Koç, “önce davranan, sonra düşünen” türden bir burçtur. Bazen Koçlar kendilerini bir şeye fazlaca kaptırdığında, onları durdurmanın tek yolu katı ve net olmaktır. Duygularınızı yoğun bir şekilde göstermek durumunda kalmaktan muhtemelen hiç hoşlanmıyorsunuz, ancak Koç’ların anladığı dil budur ve sizin de işiniz gücünüz dille uğraşmaktır. Ara sıra sinirinizi dile getirin ve sonra da bunun olumlu sonuçlarını beklemeye koyulun.

Aşkoskop

Bu birliktelik, bir çift kullanılmış Nike spor ayakkabısı kadar rahat olmakla beraber, sürekli bir hareket halinde olduğu ve daimi bir eğlence ve yenilik gereksinimi duyduğu doğrudur. Her iki burç da faal olmaya bayılır ve “Haydi, devam, sıradaki” zihniyetini paylaşır. Fakat söz konusu para idaresi ve gelecek planları olduğunda bu partnerlik tökezler. Ayrıca, çocuk sahibi olma sorumluluğu da bu ilişkinin çökmesine neden olabilir. Ancak yine de bu tür durumlar, taraflardan birinin Ya da ikisinin birlikteliklerine dört elle sarılarak ilişkilerinde bir denge kurmaya çabalamalarını sağlayabilir.

Koç yalnız olmaktan şikâyetçi olmaz, İkizler ise genellikle kendilerine eşlik edecek biri olmasını tercih eder. Bu harika bir düettir. Koç ve İkizler hayatın ne denli eğlenceli ve gizem dolu olduğunu birbirine hatırlatabilir. Her ikisinin de büyük sorunları çözerken aynı zamanda bol bol küçük sorun yaratma yeteneği vardır. Bu da onlara bir ömür boyu yetecek kadar teşvik edici unsur sağlar.

Koç ve İkizler birlikteliğinin yürümesi büyük bir olasılıktır ve ilişkilerini sürdürmeye karar verirlerse önlerinde heyecanlı bir yol var demektir.

Koç + Yengeç

Aşkoskop : 5,9

Temel Olarak İlişkileri

Koç ve Yengeç beraberliği, tamamen farklı dürtüleri olan iki savunmacı Burcu bir araya getirme teşebbüsüdür. En azından dışarıdan böyle görünebilir. Bir yanda savaşçı bir figür olan Koç, diğer yanda ise anaç bir figür olan Yengeç vardır ve bu ilk bakışta pek mümkün olmayan bir kombinasyon gibi görünür. Öte yandan, anneler harika savaşçılar, savaşçılar ise mükemmel eğiticiler olabilirler. Bu özellikleri bu iki partneri biraz tuhaf ama aslında birbirinden o kadar farklı olmayan yol arkadaşlıkları yapar. Dışarıdan bakıldığında, bu ikisinin birbirinden vazgeçerek şanslarını bir başkasıyla denemeleri gerektiği düşünülebilir, oysa aralarında gerçek bir kimya vardır.

Koçlar Ateş’tir; ilham ve sıcaklıkla doludur ve yerlerinde duramazlar. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite’ye sahipmiş gibi görünen kişiliklerini oyalamak İçin daima bir şeye ihtiyaç duyarlar ve bir durumun canlarını sokmasına fırsat vermeden kendilerini yeni bir durumun içine sokarlar.

Yengeçler Su’dur; destek olma arzusu ve şefkat kıpırtılarıyla doludur. Fakat daima bir sonraki güvenlik ihlalinin ne olacağını çözme isteği taşır. Akıntı onların istediği yönde ilerlemediğinde, partnerlerini hazırlıksız yakalayacak o nahoş dip akıntılarını yaratabilir ve onlara “Bı duygu denizinin içinde olmasaydım da nerede olursam olsaydım,” dedirtebilirler.

Koçlar daima rekabetçi bir ruh haline sahiptir; ama bu durum tüm savunmacı burçlar İçin germelidir. Tek farkları, bu konuda daha aşikâr olmalarıdır; ne yapıyor olursanız olun, sizi yenmek isterler. Yengeçlerin galip gelme hırsı ise biraz daha hafiftir. Onlar, “sizin için her şeyin en iyisini bilen” sıfatının peşindedir, fakat bu sıfatı niyetlerini açıkça ilan ederek edinemeyeceklerini bilirler. Bu nedenle, masum görünerek ıslak doğalarının hedefe fark ettirmeden ulaşmasını sağlarlar. Sonra da o üstün duygusal becerilerini kullanarak partnerlerinin ihtiyacını çaktırmadan tahmin ederler. Bu davranışları görünüşte rekabetçi olmasa da kökeninde kontrolü ele alma amacı taşıdığı tartışılmaz. Bu iki Kardinal Burç kontrol peşindedir ve bunu elde etmek için güçleri yettiği sürece her şeyi göze alırlar.

Yengeçler duygulara dokunarak ilgi gösterir; Koçlar korkuları çözerek destekler - farklı dürtüler, aynı amaç. Yengeçler partnerlerinin bağımlılığından çekinmez; Koçlar da bağımsızlıklarından Korkmaz. Maalesef, olası bir uyuşmazlık olduğu gayet nettir.

Tutku Kuşağı

Daha önce de söylemiş olduğum gibi, savunmacı burçların yakınlaşabilmesi için belirli bir miktar kontrole ihtiyaçları vardır. Yengeçler teslim olacak olurlarsa kendileriyle ilgilenileceğini hissetmeli; Koçlar da bir dahaki sevişmelerinde partnerlerinin hâlâ kendi fethettikleri kişi olacağını bilmelidir. Yani, her ikisinin de istediği türde bir tutkuyu paylaşabilmeleri için Yengeçler biraz katılaşmalı, Koçlar ise yumuşamalıdır. Bu koşullar sağlandığı takdirde, bu ilişki fiziksel açıdan oldukça sıcak olabilir.

Koç’un Yengeç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Yengeçler hayata sizinkinden tamamen farklı bir bakış açısıyla yaklaşır. Karşılarına çıkan herkesin yaydığı duygusal nüansları hisseder ve öz saygılarını ilgi gösterme ve destekleme yetenekleri üzerine kurarlar. Siz ise bu özelliği bir zayıflık olarak görür ve kontrol etmek istersiniz. Bakış açınızda yapacağınız ufak bir değişiklik sayesinde Yengeç’inizi güçlü bir gönül savaşçısı olarak görmeye başlayabilir ve ona savaş alanında bir arkadaşınıza göstereceğiniz aynı saygıyı göstermeye başlayabilirsiniz.

Sevgili Koç, Su partnerinizin hassas doğasının değerini bilmelisiniz (ve bunu göstermenin bir yolunu bulmalısınız). Farz edin ki ayaklarınızın üşüyüp üşümediği ya da ceketinizi giymezseniz hasta olabileceğinizle gerçekten ilgilenen biri var. Herhangi birinin neden bu konularla ilgilendiğine siz anlam veremeyebilirsiniz, ama Yengeç partneriniz için bunların önemli olduğu kesindir.

Yengeç’in Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Koç’un duyarsız görünen davranışlarının duygularınızı incitmesine izin vermeye devam ederseniz partneriniz sizi zayıf görecektir. (Davranışlarının duyarsız “göründüğünü” söylüyorum, çünkü amaçları düşüncesiz olmak değildir; sadece akıllarına gelen bir fikri hemen uygulamaya alışkınlardır.) Koçlar savaşçıdır ve onların duygusal olma hakkı için savaşacağınızı bilmek hoşlarına gider; onların güvenebileceği güç, böyle bir güçtür.

Koç partnerinizin olumlu yönlerini hatırlamanız da önemlidir. Ufacık bir şey üzerine bile sizin için savaşmayı ya da sizinle çıkmak istediği bir yolculuğun detaylarını çizmeyi başka kim göze alabilir? Bulaşıkları yıkamamaları ya da yatağı yapmamaları mühim değildir; onlar sevgilerini kendi bildikleri şekilde gösterirler. Gözlerinizin içine bakıp hayatlarında olduğunuz İçin ne kadar minnettar olduklarını söyleyebilirler; bunu tam olarak kelimelere dökmeseler de.

Aşkoskop

Koç ve Yengeç birbirlerinden çok fazla şey öğrenebilecek iki savunmacı burçtur. Ancak ortak bir noktada buluşmadan önce kendi içlerindeki güven ve farkındalık duygusunu sağlamlaştırmaları gerekir. Bu birlikteliğin yürümesi için her iki tarafın da bol bol fedakârlık yapması söz konusudur. Fakat her ikisi de cesur, güçlü ve inançlı olma konusunda birbirinden geri değildir ve bu özellikler bu ilişkiye kuşkusuz yarar sağlar.

Koç + Aslan

Aşkoskop : 8,1

Temel Olarak İlişkileri

Koç ve Aslan kolaylıkla alev alır çünkü Ateş elementini ve ilham verme arzusunu paylaşırlar. Her iki burç da anlayışlı, atılgan, öngörülemez ve belli konularda da gayet ateşlidir. Fakat bu cennet gibi görünen topraklarda bazı farklılıklar yok değildir. Tarzları aynı değildir; Koç Kardinal, Aslan ise Sabit’tir. Bunun anlamı, Koç’un zorlayıcı, Aslan’ın ise daha hoşgörülü taraf olarak görüneceğidir. Bu, Koçları harekete geçirmek için yeterlidir; ama öyle olmaz. Bir meydan okumayla karşılaştıklarında - başka hiçbir şey Ya da hiç kimse onları sınırlayamasa da - Koçlar bu zor sınavın cazibesinin kölesi olurlar.

Her iki burcun da babasıyla ilgili çözmesi gereken meseleleri vardır. Koçlar hemen her zaman kendilerini ispat etme derdinde olduklarını unutmamalıdırlar. Bu ilişkide kendilerini kanıtlayacakları kişi daime ilgi görmek isteyen ve onaylayan kişi olma rolünden hoşlanan Aslan’dır. Koç’ların rekabetçi bulduğu rolleri Aslanlar dramatik bulur: Her ikisi de kendisini gösterme fırsatına karşı koyamaz.

Koçlar kendilerini kabul etmeyen baba imajlarını Aslanlara - cinsiyet farkı olmaksızın- kolaylıkla yansıtır. Aslanlar da Koç’ların bu durumu önemsemediklerini varsayar. (Tıpkı kendi babalarıyla yaşadıkları gibi). Birbirilerinden gerçek bir minnet duygusu sesini duymanın yarattığı kimya her iki tarafı da son derece memnun eder: Düşük beklentiler artı onaylanmış olmanın verdiği Şükran mutlu bir birlikteliğe eşittir!

Bu beraberliğin olumlu bir yönü, Koç’ların Aslanlara coşkulu bir takdir duygusu hissettirmeleri ve Aslanların da buna karşılık olarak cömertliklerini ifade etmeleridir. Dışarıdan bakanlar İçin bu ideal bir aşk ilişkisi olarak görünmeyebilir, ama emin olun ki öyledir.

Tutku Kuşağı

İki Ateş Burcu bir araya geldiğinde ortaya tek bir kelime çıkar: Sıcak! Evet, kırmızı bölgede oldukları doğrudur, ama bu cinsel tutku da olabilir, öfkeden kaynaklanan tutku da. Beraber olduklarında bu ikili yoğun duygular barındırır; yani eğer birbirlerine kızgın değillerde (ki çoğu zaman öyledirler) vahşice eğelenebilirler; ister yatakta İster kavgada olsun, gerçekten gürültülü ve çoğu zaman da kısa süreli bir faaliyetten bahsediyoruz. Bu sıcaklık İster kıskançlık İster öfke Ya da sadece cinsel çekimden kaynaklansın, bu çift yatakta müthiş bir uyuma sahiptir. Aslanların takdir edilmeye ihtiyacı vardır ve bu mesajı dikkatini çoktan partnerine vermiş olan doymuş bir Koç’tan daha iyi verebilecek kimse yoktur. “Barışma seksi” ifadesinin mimarları muhtemelen bu iki burçtur.

Koç’un Aslan Hakkında Bilmesi Gerekenler

Sevgili Koçlar, size tavsiyede bulunmanın pek bir faydası olmasa da takdirinizi ve onaylandığınızı göstermenin fazlaca ödüllendirici olduğunu hatırlatmamız gerekir.

Unutmayın ki bu birlikteliği paylaşan bir başkası daha var. Aslan’ınız yaptığınız hemen her şeyi kabul ediyor ve çok az şeye ihtiyaç duyuyor gibi görünse de takdir edilme duygusuna açtır. Sizin de bunu doğrudan gösterme konusunda pek başarılı olduğunuz söylenemez. Siz, bir kişiyle vakit geçiriyor olmanızın onları sevdiğinizi göstermeye yettiğini sanıyorsunuz. Öte yandan, kendisiyle ilgilendiğinizi açıkla hissetmeye ihtiyaç duyan Aslan İçin bu tavrınız pek net değildir.

Sizler, karşınıza çıkan zorluklarla baş etmeye çalışarak deşarj olma dürtünüze karşı gelmekte zorlanırken, bu konudaki şansınızı fazla zorlamamanız gereken bir an gelebilir: Aslan’ınız size artık yeter dediği zaman. Eğer işler o noktaya geldiyse söyledikleri muhtemelen doğrudur ve Aslan’ınızın kükremeye başlaması sizin için iyi olmaz, çünkü sakinleşmesi ve yeniden mırlamaya başlaması uzunca biz zaman alır.

Aslan’ın Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Ormanın tek bir kralı vardır, ancak bu ilişkide kralı biraz uysallaştırmanız gerekir, sevgili Aslan. Zaman zaman Koç’unuzun tahtınızı bir süreliğine kendisine ödünç verdiğinizi düşünmesini sağlamanız bile gerekebilir. İlişkinizdeki huzuru sadece siz sağlayabilirsiniz; Koçlar teslim olmaları gerektiğini hissederlerse tam tersini yaparlar. Başında tacı olan siz olduğunuzdan, ne zaman eleştireceğinizi ve ne zaman sessiz kalacağınızı bilerek belirli konularda hoşgörülü olma kabiliyetine sahipsiniz.

Koçlar iyi birer yol arkadaşıdırlar, özellikle de istedikleri her şeyi yapabilmeleri için yeteri kadar özgür bırakıldıklarını hissettiklerinde. Bunun anlamı, koşarak yeni bir ilişkiye başlayacakları değildir; bir tanesi onlara yeter de artar. Tek istedikleri, dikkatlerini ilgi alanlarına yönlendirebileceklerini bilmektir. (Bu sizi üzebilir.) Aslında, sizin yaptığınız, hiçbir sınırlama olmaksızın onlara kendilerini oldukları gibi kabul etme fırsatını vermektir. Ama gerçek şu ki, pek fazla sevgilinin bunu yapacak cesareti yoktur, bu yüzden aferin size.

Aşkoskop

Doğası gereği ateşli olduğundan, bu son derece tutkulu bir çifttir. Her iki burç da şaka olsun diye birini kızdırmakla sonuçları zorlamak arasındaki farkı bildiğinden - en azından teoride bilirler- uzun süreli bir birliktelik olma ihtimali yüksektir.

Aslanların da Koçların da babalarıyla ilgili çözmeleri gereken meseleleri vardır. Biraz şefkatle ve komşu bir Ateş Burcu’nun derin anlayışı sayesinde her ikisinin de yetersizlik duyguları yavaş yavaş kaybolmaya başlayabilir.

Koç + Başak

Aşkoskop : 5,2

Temel Olarak İlişkileri

Bir Koç ve bir rahibe. Ne görüntü ama! Resmin tamamı bu değilse de, bir kısmı olduğu kesindir. Koçlar doğaları gereği avcıdır ve aşabilecekleri zorluklar ararlar. Diğer insanlardan farklı görünürler, çünkü kendi davullarının sesine kulak verir ve herhangi bir şeyin ritimlerini bozmasından hoşlanmazlar. Başaklar ise yalnız kimselerdir ve birlikte yaşamaktansa yalnızlığı tercih ederler. Koçlar kural dinlemez, ele avuca sığmazlar ve karmaşayı severler; Başaklar ise kuralcıdır, uysaldır ve düzen severler. Öyleyse bu iki burcun bir arada ne işi olabilir? Koç’ların zorlukları sevdiğini ve Başakların da bir ilişkiye pek çok zorluk kattığını göz önüne alırsak bunu anlamak o kadar da zor olmaz.

Bütün savaşçılar yeteneklerini sınamak İçin bir tür mücadele ararlar. Başakların ki gibi farklı bir hayat tarzına uyum sağlamaya çalışmak elbette Koçların en büyük başarılarından biri olacaktır; eğer başarılı olurlarsa tabii… Başaklara göre öyle kurallar vardır ki, yazılı olmasalar da onlara uymamak mümkün değildir; saygı göstermeleri gereken sayısız günlük davranış prensibini saymaya gerek dahi yoktur. Bir süre için bu kaidelere uymak o kadar da zor değildir- ayakkabılarınızı çıkarmak, ellerinizi yıkamak gibi - fakat günlük bir rutin belirli bir zaman sonra en titiz askeri bile yormaya başlayabilir. Başaklar bir şeyleri tamir etmeye bayılır ve Koçlar bir ilişkiye tamir gerektiren pek çok şey katar. Koç’un doğası bir bakıma hamdır; özellikle de mükemmeliyetin Burcu olan Başak’la kıyaslandığında, Koçların evinde pek çok kaza olur ve çok fazla onarım gerekir. Bu durum Başakların meşgul etse de mutlu etmez.

Tutku Kuşağı

Başakların içlerinde barındırdığı ikilik onların yatak odasında ya bir rahibe ya da bir hayat kadını gibi görünmelerini sağlar. O gece kendisiyle hangi kişiliğin beraber olacağını keşfetmek Koç için daima sürpriz olacaktır. Bu sürpriz unsuruna dayanarak, birliktelikleri vahşice olabilir. Koçlar İçin Bakire’yi fethetmek, “ Bakire Olmayan” ile tanışmaları İçin bir fırsattır ve bu mücadele kazanmaya değerdir. Öte yandan, Başaklar Koçların bu tutkularının kendilerini ele geçirmesinden büyük keyif alırlar. Yakınlıkları bittiğinde ise nazikçe yataktan kalkıp çarşafları değiştiren ve odayı sanki hiç dokunulmamış gibi toparlayan tarafın hangisi olacağı bellidir! Aralarında müthiş bir ateş olsa da rahibeler Koçlar kadar içlerinden geldiğince davranamaz ( ki bu aslında onları hafife alan bir ifadedir.), dolayısıyla düş kırıklığı da söz konusu olabilir. Başaklar sevdikleri ve sevmedikleri şeylerle ilgili gayet nettirler ve Koçlar da bu kuralları zorlayabildikleri kadar zorlamaya bayılırlar.

Koç’un Başak Hakkında Bilmesi Gerekenler

Sevgili Koçlar, sakar olduğunuz su götürmez bir gerçektir; her ne kadar Başak’ınızla tanışmadan önce öyle olmasanız da. Onlarla bir ortamı paylaşırken kendinize bakışınız değişebilir. Aniden kendinizi dağınık hissedebilir, hatlarınızı fark edebilir ve bir şeyleri yanlış yaptığınız duygusuna kapışabilirsiniz. Başaklar çoğu zaman üstünlük taslayan şu mesajı verirler: “Yanılıyorsun!” Fakat gerçekte söyledikleri tam olarak bu değildir. Sorun her ne olursa olsun, çözemedikleri için kendilerini suçlarlar; buna size ait - ve bilinçsizce öne çıkarttıklarına inandıkları - kusurlar da dâhildir. Unutmayın ki, hizmet odaklı Başak’ınız sadece takdir edildiğinde kendisini iyi hisseder; aksi durumda ters yönü ortaya çıkar ve inanın bana, hiçbir şey onun kadar çekilmez değildir.

Başak’ın Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Koç’ların hepsi dağınık değildir, sadece detaylara sizin ilgilendiğiniz kadar uğraşmazlar. Koçlar, kişisel standartlarınız konusunda sizi biraz olsun yumuşatmaya çalışabilirler, fakat bu sizi daha da katılaştırır. Bu stratejiyle ilgili sorun, Koçların içten gelen bir şekilde bütün kuralları yıkmak zorunda hissetmeleridir. Yani siz hayatınıza ne kadar çok kural eklerseniz Koç’a da o kadar görev vermiş olursunuz ki, bu tam olarak sizin arzu ettiğiniz türden bir görev değildir.

Koç’ların eleştiriye pek iyi yanıt vermediğini unutmayın. Hatta kınanmaları, takdir edilmeme duygularını tetikleyecek ve onlar da bunu içlerine atacaktır. Koçları kendilerini ifade etmeye teşvik etmek harikalar yaratabilir ve sizin de eleştirel zihninize her saati - ya sa dakikası - düşündüğünüz ayrıntıların yarısını dahi düşünmezler!

Aşkoskop

Temelde, bu iki burç çift olarak büyük zorlukların üstesinden gelebilir ve bireysek özelliklere saygı gösterebilir; ya da birbirini kızdırıp durur. Buradaki en büyük engel hayat tarzlarıdır; biri detaylara önem verirken, diğeri vermez. Üstelik ikisi de terk etme de gayet başarılıdır ve birbirlerine sunabileceklerini idrak etmeye çaba sarf etmezlerse olacak olan budur. Koç’ların kendi dertleriyle meşgul olmaları Başakları rahatsız eder; nitekim Koçlar sadece kendi yaptıklarının farkında olduklarından Başakların bu noktada haklı kılarlar. Başaklar dikkate alınmadıklarını hissederlerken, Koçlar dırdır edilmesini istemezler.

Bu ikiliyi bir arada tutabilecek en güçlü araç anlayışlı olmaktır, aksi takdirde er Ya da geç tek başlarına daha mutlu olacaklarını fark edeceklerdir.

Koç + Terazi

Aşkoskop : 7,8

Temel Olarak İlişkileri

Astrolojide bile zıt kutupların birbirini çektiği fikrini bulabilirsiniz ve Koç ve Terazi kadar biribirine zıt olan başka iki burç yoktur. Zodyak çarkının iki farklı kısmında yaşarlar, fakat bu sayede iyi anlaşırlar. Koç bir Ateş, Terazi ise Hava elementidir. Her iki burç ds esinlenmek ister, sonu gelmeyen sohbetlerden hoşlanır ve hayatın ve aşkın peşinden koşmaktan keyif alır. Teraziler ilişkilerin, Koçlar da edinilmesi güç olanım peşindedir; her ikisi de zorlanmak İster. Koç kendine odaklı bir burçtur ama bu onun bencil olduğu anlamına gelmez. Sadece gözlerinin önünde olana ve olayların kendisini nasıl etkileyeceğine dikkat eder. Terazi ise “diğerlerine odaklı” bir burçtur ve bunun anlamı, bu burçta doğanların sürekli diğer insanları tarttığı ve değerlendirdiğidir. Koçlar içgüdüsel davrandığı alanlarda Teraziler mantıklıdır ve birinin yaptığı, diğerinin tepkisinin yakıtı olabilir; hem olumlu hem de olumsuz anlamda.

Bu burçların ikisi de Kardinal’dir, yani ikisi de liderdirler. Bir taraftan bağımsızlığa saygı duyup kendi kendilerine bakabileceklerine inanırken, diğer taraftan biri kendisinin haklı ve diğerimin haksız olduğuna inanırsa sorun çıkar. Savunmacı burçlar, ilk olumsuz itham belirtisinde kayıplara karışır çünkü durup olayları çözmeye çalışmak onlar İçin fazla zordur; ortam sakinleşene kadar geride durmayı tercih ederler. Bu ilişkide iki Avcı vardır: Biri kas gücünü, diğeri güzelliği kullanır. Senkronize olduklarında mükemmel bir şekilde birbirlerine uyarlar.

Tutku Kuşağı

Bu iki burç arasında çok fazla cinsel gerilim mevcuttur ve bu da ortamın oldukça ısınabileceği anlamına gelir. Koçlar güzelliği güç ve Teraziler de gücü güzellik olarak gördüğünden harika bir uyuma sahiptirler. İkisi de odayı tutku ateşiyle doldurmaktan çekinmez ki, Ateş ve Hava bir araya geldiğinde bu hiç de zor değildir. Sevişmeleri bittiğinde birbirlerine uzun uzun sarılmazlar; zira yeni maceralar onları beklemektedir.

Terazi’nin Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Öncelikle, her ikinizde savaşçı olduğunuzu bilmeniz gerekir. Evet, siz Terazi olarak daha diplomatik olabilirsiniz, ancak Koç da en başından beri adalet ve tarafsızlık İçin savaşmıştır. Siz daha zarif mücadeleleri tercih etseniz de onlarınkinden de keyif alacağınız bir gerçektir. Üstelik Koçlar sizin ikilemlere olan aşkınızın farkında olmakla kalmayıp, yabancılara çoğunlukla duyurmasısınız o tatlı sesinizden ne demek istediğinizi de anlarlar; fakat bunu yaparlarken amaçlarının sizi yargılamak olmadığını unutmamanız gerekir.

Koçlar, kestirme yollar sever: “Eninde sonunda giyeceğin kıyafetleri katlamanın ne anlamı var?” “Mutfak dolabında temiz tabaklar varken bulaşıkları niye yıkayalım ki?” Koç’unuzun ev idaresine yardımcı olmasını istiyorsanız onun hemen memnun olma isteğini karşılayacak bir sistem oturtmayı düşünebilirsiniz. (Örneğin, çamaşır sepetini basket potasının altına koymanız işe yarayabilir; sadece bir dost tavsiyesi!)

Koç’ların sadakate de değer verdiğini hatırlatmamız gerekir, yani başka birinin tarafını tutacak olursanız - adil yönünüzü konuşturursanız - huzursuzluk çıkmaması İçin neden böyle yaptığınızı sakince açıklamanızda fayda vardır. Koç’unuza dudak bükmek yerine onun her halinden keyif almaya çalışın; bu biraz çaba gerektirebilir, ancak karşılığını alacağınız kesindir.

Koç’un Terazi Hakkında Bilmesi Gerekenler

Terazile o “tatlı” ses tonlarıyla konuşurken amaçları sizi küçümsemek değildir. Yapmaya çalıştıkları şey, dengeyi korumaktır. Bu ses tonu genellikle yorgun olduklarının ve biraz yalnız kalmak istediklerinin bir işaretidir; fakat sadece güzel konuşmaya yetecek kadar enerjileri kalmış olsa da dünyanın bitmek bilmeyen talepleri buna izin vermez. Sizden farklı olarak, öfke nöbetleri, kıskançlık ve hırs gibi önemsiz duygular onları dehşete düşürür - oysa bu tür şeyler sizi harekete geçirir. Yıpratıcı olan bu yönünüzü kontrol altına tutamazsanız yanınıza cep telefonunuzu alıp yürüyüşe çıkın ve bir arkadaşınızı arayın. Böylece yüksek perdeden konuşma fırsatınız olur ve Terazi’niz de tam olarak ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı bilir (ister inanın İster inanmayın) . Bu yönünüzü görmelerine izin vermemeniz onları oldukça memnun edecek ve bir şekilde sizi mutlaka ödüllendireceklerdir.

Aşkoskop

Teraziler Koçların açıklığını, kendilerini kanıtlama isteklerini ve safça dürüstlüğünü gerçekten takdir eder. Koçlar da Terazilerin cazibesine bayılır ve onlar sevilme ihtiyacını anlar. Bunlar kuvvetli bir anlayış temeli oluşturur. Her iki burç da savaşçıdır ve onları bir arada tutan çok fazla yapıştırıcı madde olmasa da iki partner de birbirilerinin savaşçı olduğunu - sadece farklı bir şekilde “savaştıklarını” - unutmazsa bu birliktelik yürüyebilir. Bu ilişki sayesinde Teraziler dürüst olmanın yan etkisi olmadığını görecek, Koçlar da tatlı dilin yılanı deliğinden çıkaracağını öğrenecektir.

Kontrol etme ihtiyacının yerine şefkatli olmayı koyabilirlerse bu iki burç harika arkadaş ve destekleyici partnerler olurlar. İkisi de dünyada tek başına hayatta kalabileceğinden, karşı tarafın da isteyerek bu ilişkinin içinde olduğunu bilmelidir. Bu ikili, “ilişki” kelimesinin tanımını yeniden yapabilir, çünkü ikisi de yeni topraklar üzerinde trekking yapmayı sever. Terazi ve Koç’a uygun olan arazide dolaşmak biraz zordur; ancak böyle bir dağa çıkmaya cesaret edecek burç sayısı da azdır. Oldukça güçlü olabilecek bu kombinasyona bir şans vermek isteyenlere iyi şanslar.

SEVDİĞİNİZ KOÇ’U KAYBETMENİN YOLLARI

- Onlara, “Bu hafta sonu dışarı çıkmasak da hayat hakkında biraz sohbet etsek?” diye sorun.

- Onların kazandığından daha fazla para kazanın.

- “ Kılıçlarını” saklayın.

- Onlara günlük ev işi listesi verin.

- Kendilerini methederken gülümseyin ve patronluk taslayın.

- Kazanın (herhangi bir şeyde)

- Onlar için yapmanız gereken şeyleri içermeyen, kendinize ait bir yapılacaklar listesi yapın.

- Bir arkadaşınızla konuşurken “yumuşak” seksten hoşlandığınızı duymalarını sağlayın.

- Kavga başlattıklarında sıkılmış gözükün.


Koç + Akrep

Aşkoskop : 7,8

Temel Olarak İlişkiler

Plüton keşfedilmeden önce, Akrep ve Koç, savaşçı gezegen Mars tarafından yönetilmekteydi. Nitekim bu burçlar isteklerinin peşinden öyle bir şevkle koşarlar ki, geride kalanları toza dumana boğarlar. Öte yandan, elementlerindeki farklılıklar nedeniyle dürtüleri birbirine uymaz.

Koçlar, nihai amaçlarıyla bağlantısına bakmaksızın her türlü zorluğun üstesinden gelmeye çalışırlar. Ortada bir mücadele varsa hemen bir taraf seçer, silahlarını kuşanır ve olaya dâhil olurlar. Akrepler de savaşmaktan çekinmezler, ancak onların amaçlarıyla ilgili tutkulu olmaları - ya da en azından olayın içindeki kişilerle duygusal bağları olması - gerekir. Bu iki ateşli burç arasındaki fark İşte budur: Akrepler tehlikeyi hissederek bir saldırı planı yapar; Koçlar ise tehdidi algılayıp doğrudan harekete geçer. Koçlar sadece savaşmayı değil, savaşçıyı da severler. Zayıflıktan nefret ederler ve Akrepler de onlara hiç zayıf olmadıklarını sürekli olarak gösterirler.

Akrepler daima gerçeğin peşindedir ve Koçların doğruyu söylemekten başka şansı yoktur. Güven duygusu oluştuktan sonra, Akreplerin diğer insanlar İçin yapmayacağı şey yoktur; ancak dünyadaki tüm dürüstlüğü bir araya getirirseniz de bu, onların zaman zaman insanları test ederek hâlâ doğru yolda olup olmadıklarını sınamalarına mani olmaz.

Akreplerin Koçlarla ilgili sevdiği bir başla özellik de “dışlarında ne iseler, içlerinde de öyle olmalarıdır. “Bu masumiyet onlar İçin hayati önem taşır, çünkü herkesin nihai amacını gizlediğine inanma eğilimleri vardır. Koçlarla da bir güvensizlik evresi geçirecekleri kesindir, ancak partnerlerinin o kadar hesaplı davranamayacaklarını anladıkları an bu şüpheleri hızla kaybolacaktır.

Her iki burç da kolayca öfkelenir, fakat öfkelenme şekilleri farklıdır. Koçlarınki saman Alevi gibidir; bir şey onları kızdırır ve onlar da anında köpürür. Akrepler ise canları yandığında öfkelenir. Üzgün olduklarında, yara almışlar ve hâlâ acı çekiyorlar demektir.

Tutku Kuşağı

Bu iki burç astrolojik açıdan “öpülen kuzenlerdir” ve aynı tutku düzeylerini paylaşırlar. (Akreplerin derin ve gizemli doğaları Koç’ları büyüler, yani bu ikili birbirinden hoşlandığında buğulu bir romantizm doğabilir).

Akrepler cinsel enerjiyle beslenir. Sadece seksle değil, tutkunun yarattığı enerjiyle de. Koçlar ayaküstü de olsa cinsel bir yakınlaşmaya daima hazırken, partnerlerinin bu ilişkideki karmaşıklığını anlayamayabilirler. Koçlar İçin yakınlaşma bittiyse bitmiştir, öte yandan Akrepler için paylaşılan şeyin daha derin bir anlamı olabilir ve yaşadıklarının kendilerine zarar vermeyeceğinden emin olmak İçin her küçük ayrıntıya dikkat ederler. Bu kombinasyon birbirleriyle uyumlu olduğunda ortaya çıkan şey harikadır; fakat öyle olmadığında tehlikeli bir irade testi söz konusu olabilir.

Koç’un Akrep Hakkında Bilmesi Gerekenler

Akrepler sizden daha karmaşıktır, sevgili Koçlar. Onlara göre yaşam, hayatta kalabilmeleri için çözmeleri gereken gizemler ve sırlarla doludur; bu sizin anlayabileceğiniz türden bir durum değildir. Düşük seviyeli bir radarla sizin her hareketinizi ve dürtünüzü takip ederler. Bir mücadele Ya da savaşa kalkıştığınızda nasıl onlardan saygı görmeyi bekliyorsanız, bu incelenmeye de aynı saygıyı göstermelisiniz. Akrep’inizin hayatındaki insanlarla ilgili sizin şüpheniz olmayabilir, ama onların vardır ve önyargısız bir şekilde keşif yapmalarına izin vermek, beraber geçireceğiniz süreyi uzatır. Son olarak, Akreplerin özel hayatlarına son derece düşkün olduğunu ve kişisel hiçbir şeylerinin - siz bu bilginin ne kadar masumca olduğunu düşünürseniz düşünün - açığa çıkmasından hoşlanmadıklarını hatırlatmamız gerekir. İlişkinizle ilgili surları arkadaşlarınızla paylaşmaktan kaçının.

Akrep’in Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Herkesin, özellikle dikkat süresi pek fazla olmayan Koçların kendisiyle ilgili dürtülerini sizin kadar analiz etmediğini anlamanız gerekir. Tam tersi, bazı şeyleri fazlaca değerlendirmek Koçların müthiş derecede canını sıkabilir. Bir Koç’la ilişki yaşıyorsanız kendi içsel güven duygunuza sahip olmalısınız, çünkü partneriniz size “Seninleyim işte, öyle değil mi?” Demek dışında bir gram güvence vermeyecektir. Üstelik bu doğrudur da; gerçekten sizinledir ve sadece bu bile Koç’un Aşk Kitabı’nda çok şey ifade eder. Bazı canlılar fazla derinlere inerek düşünmez, hepsi bu.

Aşkoskop

Bu iki burç da birbirine benzer. İlişkilerinin uzun vadeli olması İçin birbirlerinin ihtiyaçlarına yönelik gereken karşılıklı saygı mevcuttur; her ne kadar yolda bazı tümsekler olsa da. Akrepler Sabit Su (derin ve duygusal), Koçlar da Kardinal Ateş’tir. (Hızlı ve hevesli) . Bu farkın göz önünde bulundurulması, herhangi bir yanlış anlaşılmanın en başından çözülmesine yardımcı olabilir. Sağlam bir temel oluşturulabilirse bu ikili sadakatle dolu çok özel bir arkadaşlığa sahip olabilir. Bu ilişkide Koçlar Akreplerin içsel şüphelerini aşmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda kendileri de diğer insanların duygularına saygı göstermeyi öğrenebilirler.

Bu ikili bir takım olarak oldukça dinamik olabilir; ancak ilişkinin ilerleyebilmesi için belirli bir olgunluk seviyesi gerekmektedir. Akrepler hayatlarına birini dâhil etmişlerse o kişinin ömür boyu yanında olacak bir arkadaşı var demektir. Koçlar hayatlarına birini dâhil ettiğinde ise, söz konusu kişi kendini gerçekleştirmesi adına acı tatlı her tür desteği görecektir. Her iki taraf da kendi yükünü omuzlar ve birbirinden fazla bir şey beklemezse bu muhteşem bir birliktelik olabilir.

Koç + Yay

Aşkoskop : 6,3

Temel Olarak İlişkileri

Elimizde iki Ateş Burcu var; öyleyse ortak noktalarını sıralayarak başlayalım: Her ikisi de sıcakkanlı ve ilham verici, ama aynı zamanda yıpratıcı, öngörülmez, sıkılgan ve tahammülsüz olabilir. Üstelik ikisinin de devasa egoları vardır!

Koç, savunmacı (Kardinal) bir burçtur ve bu burçta doğan kişiler sürekli bir devinim halinde olmayı severler. Çünkü kendilerini kapana kısılmış hissettiklerinde hemen canları sıkılır. İçlerinde sessizce çığlık atan ve onları sürekli tetikte tutan doğal bir ses vardır ve şöyle der: “Acele et, bizi yakalamalarına izin vermeden yola devam edeceğiz delim!” Oysa kimden kaçtıklarını bile tam olarak bilmiyorlardır.

Değişken Yaylar, aynı acele etme duygusuna sahip değildir. Bunun yerine, kendilerinin bir şekilde seçilmiş ya da özel olduğuna dair içsel bir inançları vardır. Bunun sonucunda, ayaklarına serilmesini umdukları armağanları beklemeye koyulurlar. Her iki burç da beraberliğe ilham ve eğlence katar, ancak bunları sunuş tarzları birbirinden oldukça farklıdır. Yaylar sizin ruhsal hayatınızda bir fark yarattıklarını ve bir şekilde ilerlemenize yardımcı olduklarını bilme ihtiyacı duyarlar. Koçlara ise diğer insanlardan daha fazla sevildiklerini bilmek yeter.

Her ikisi de kendisiyle öyle meşguldür ki, aralarında muazzam bir boşluk olduğu düşünülebilir. Aralarındaki rekabetçi ilişki başka bir şeye yer bırakmaz. Onların dünyasında bir şey var olmaz.

Tutku Kuşağı

Eğer kendilerini aşabilirlerse bu ikili çok güzel zaman geçirebilir. Neyse ki, ikisi de seksle beraber birbirinin ilgi kaynağı olmayı da sever. Tek başına ön sevişme bile tutkuyu canlı kılmaya yeter. Yaylar yatak odasında yetenekli olduklarına inanırlarken, Koçlar öyle olduklarını bilir. Egolar çıldırır, çarşaflar yırtılır ve sırtlar çizilir; tüm bunlar bir araya geldiğinde hızlı, sıcak, azgın ve bittiğinde biten -ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum- vahşi bir eğlence yaşanır.

Koç’un Yay Hakkında Bilmesi Gerekenler

Yaylar kendi konuşmalarını dinlemeye bayılır, bu nedenle anlatacaklarını on cümle ile sınırlamalarını açıkça istemezseniz ayağınızı neden sabırsızca yere vurduğunuzu açıklamanız gerekir. Yaylar doğudan iletişime yanıt verir, öte yandan kendi inandıklarının hayatı daha iyi kıldığını da ciddi bir şekilde umar. Bunun anlamı, ruhsallıklarını ifade etmek istediklerinde onları sabırla dinlemeniz gerektiğidir. Unutmadan ekleyeyim, Yaylar aynı zamanda çapkındırlar da. Ne yapalım, bununla yaşamayı öğreneceksiniz artık!

Yay’ın Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Sevgili Yaylar, Koçlar doğası gereği savaşçıdı ve daima savaşıp kazanabilecekleri bir mücadele arayışındadırlar. Bu nedenle, yollarından çekilmeniz mantıklı olacaktır. Öte yandan, Koç’unuz galip gelemezse dengesi alt üst olabilir. Unutmayın ki ruhsallık dışından ölçülemeyecek içsel bir süreçtir, yani eğer Koç’unuz sizin ona kendi inanç sisteminizi aşılamaya çalıştığınızı hissederse onu yeni fikirlere asla açamazsınız. Kendilerinden bir şey yapmalarını beklediğiniz zamanları hissedebilirler ve sizin zorladığınızı fark ederlerse istediğinizi alamazsınız. Koç’unuzla onun hakkında sevdiğiniz şeylere odaklanarak ilişki kurmaya çalışın. Böylece, daha ruhsal bir bağlantı alanı kendiliğinden doğabilir.

Aşkoskop

Bizlere uyumluluğun benzerlik demek olduğu öğretildiğinden göreceli düşük puan çoğunuzu şaşırtabilir. Gerçekte, uyumluluk daha ziyade farklılıklarımızla ilişkilidir. Koç ve Yay birbirlerinde kendilerini çok kolay görebilir ve bu da aralarında tutkulu bir bağ oluşması İçin pek de uygun değildir.

Her ikisi de hayatın ve aşkın değerini bilir ve bunları beraberce paylaşabilmek adına yeteri kadar enerjileri vardır. Kendilerini motive edecek unsurlar arayan bağımsız motivasyonculardır ve birbirlerinin bu yönünü anlarlar. Birliktelerken ikisi de özgürlüğü kısıtlanıyormuş gibi hissetmez. Pek tabii, Koç + Yay ilişkisi yürüyebilir; fakat bu çava gerektirecektir ki bu haberi Ateş Burçları pek de iyi karşılamaz. Bu durum tersine çevrilebilir ancak her ikisi de gerçek bir gelişimi arzulamalıdır.

Koç + Oğlak

Aşkoskop : 5,5

Temel Olarak İlişkileri

Koçlar ilkbaharın habercisidir, Dağ / Deniz Oğlakları ise kışı getirir. Her ikisi de görevlerini yerine getirebilmek için kayda değer bir enerjiye ihtiyaç duyar. Girişken, hızlı ve heyecanlıdırlar ve ikisi de ne yapması gerektiğinin söylenmesinden hoşlanmaz. Dolayısıyla, bir ilişki yaşamaya karar verdiklerinde pek çok şey başlangıç gösterir ama hangilerinin sonuçlanacağı bilinmez. Kardinal Burçlar oldukları İçin ikisi de öncü kişiliğe sahiptir ve bunu hiç bitmeyecekmiş gibi görünen enerjileriyle ortaya koyarlar. Fakat biri Ateş (Koç), diğeri ise Toprak’tır. (Oğlak). Birlikte olabilmek için bilinçli bir çaba sarf etmedikleri sürece Oğlakların yanma, Koçların ise boğulma ihtimali vardır.

Koçlar bağımsızlığı ve anlık yaşamayı severler; Oğlaklar ise gerçekçi bir amaçla gereksinim duyarlar. Koçlar çabuk sinirlenir ve ilişkide bu özellikleri soğuk ve ihtiyatlı bir duvarla karşılaşacaktır. Koçlar rutin olan şeylerden nefret eder ve ellerindeki tüm parayı alışverişe yatırabilirler; öte yandan Oğlaklar prosedür ve alışkanlıklarla beslenir ve alışveriş merkezinde “düşüncesiz harcamalarla” geçen bir gün onlara göre bir tezattır.

Bu kombinasyonun temel unsuru, “baba” kelimesinde bulunabilir. Koçlarım kendileriyle güç konusunda rekabet eden babalarıyla sorunları vardır; Oğlaklar da kendilerini bu denli üretici kılan ancak şefkat göstermeyen baba figüründen dertlidir. Bu durum, iki tarafın da bu sorunları büyük olasılıkla birbirine yansıttığı ilginç bir beraberlik yaratır.

Tutku Kuşağı

Bu burçların dış dünyada yaşadığı tüm sorunlar yatak odasında kaybolur. Oğlaklar bu konuda sürprizlerle doludur: Gerçekçi dış görünümlerinin altında tutkulu ve güçlü - ve bu güçten korkmayan - cinsel dürtüleri olan bir sevgili gizlidir. Bu özellikler Koçlarda arzu uyandırmaya yeter de artar!

Boynuzlu bu iki yaratık arasındaki tutku çok kuvvetlidir ve uzun süre kendini hissettirir. Koçlar, Oğlakların soğukkanlı gücünü ve şehvetini gözlerinden okur ve böylece karşı konulmaz bir mücadele başlar. Başlangıçta atılgan olan taraf Koçlar gibi gözükse de çok geçmeden yataktaki dizginleri ele geçirenler Oğlaklardır; Koçların bu konuda herhangi bir itirazları varsa çıkıp gitmekte özgürdürler. Oğlaklar yalnız olmaya akışkındırlar, öte yandan Koçlar da sorumluluğu almak isteyen birine kontrolü devretmekte sorun çıkarmazlar

Koç’un Oğlak Hakkında Bilmesi Gerekenler

Sevgili Koçlar, unutmayın ki Oğlak’ınız sizinle ilgilenir, ama kendisini kontrol etmenize de izin vermez. Kestirme yolları sevmez ve otopark ücreti ödememek için yüksek mevkiden arkadaşların aranmasından hoşlanmaz. Israrcı olmanız gereken durumlarda, Oğlak’ınızın saygısını kaybetmektense amacınızın makul olduğu konusunda onu ikna edip onayını almanız daha iyidir.

Her burcun belirli bir sınırı olduğunu da hatırlamalısınız. Siz sınırları zorlamaktan hoşlanırsınız ( savaşçılar bunu yapar) ; ancak ilişkimize biraz anlayış katarak her iki tarafın da ihtiyaç duyduğu minnet unsurunu kazandırabilirsiniz.

Oğlak’ın Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Sevgili Oğlaklar, bu savaşçının da en az sizin kadar kontrolü elinde tutma ihtiyacı vardır; bu yüzden ne kadar kafa tokuşturursanız o kadar boynuz darbesi alacak ve mücadeleyle karşılaşacaksınız. Koç’unuza mantıklı bir şekilde yaklaşarak sizin yolunuzun en az dirençle karşılaşacağı yol olduğunu anlatmaya çalışın ve böylece dikkatini çekin. Fakat aklını kullanmak yerine inatlaşmayı seçerse de sinirlenmeyin ve bırakın enerjisini yaysın.

Koç’ların bağımsızlıklarına son derece düşlün olduklarını da anlamaya çalışmalısınız. Fakat bu, sizin desteğinizden kaçtıkları anlamına gelmez. Sadece, Özgür bırakılma arzusuyla içlerinde alev alev yanan bir soba vardır. Bazen ufacık bir şeyi tek başlarına yapmak bile onların bu özgüvenli doğasını tatmin etmeye yeter; öyleyse onlara biraz izin verin.

Aşkoskop

Bu ilişkinin üzerinde durabileceği temel, saygıdır. Her iki burç da son derece bağımsızdır fakat toy bir kararlılık aşkını paylaşır. Bu harika bir başlangıç noktasıdır, ama yeterli değildir.

Karşı taradın farklılıklarına saygı duyulabilirse işbirliği sağlanabilir. Koçlar Oğlaklardan muazzam bir destek duygusu alırlar ve bu da hayatta refah ve istikrar edinmelerini sağlar. Koç’ların spontane doğası da Oğlakların kurallarını ara sıra yıkmalarını sağlayarak vahşi bir dünyada yürüme özgürlüğünü hissetmelerine olanak verir.

Bu burçların birbiriyle çatışan dürtüleri vardır; biri ilham vermek, diğeri ise inşa etmek ister. Kendi arzularını bir çentik aşağıda tutmaya istekli olmazlarsa temelleri sağlam olmayacaktır.

Koç + Kova

Aşkoskop : 5 , 7

Temel Olarak İlişkileri

Bir ilişkide bir asi ile bir Önder bir araya geldiğinde çekici bir heyecan oluşur. Koç ve Kova, ellerinde olmadan dikkatleri üzerlerine çeken cesur burçlardır. İkisi de sıkı bir kavgaya girmekten çekinmez; her ne kadar savaşma nedenleri ve savaşa giriş şekilleri büyük oranda farklı olsa da. Kovalar savaşa dalmadan önce tüm stratejilerini belirlerler, Koçlar ise buna hiç kafa yormazlar; nasıl olsa savaşı kazandıktan sonra düşünmeye bol bol zamanları olacaktır. Bu farklılık, ikilinin arasındaki bağlantıyı canlı tutan bir gerilim yaratır.

Su Taşıyıcıların dillerinden düşürmedikleri sözler, dünyadaki açlığa son vermek veya yardım dernekleri için para toplamak gibi insani konularla ilgilidir. Küresel bir anlayışla düşünür ve öyle davranırlar; idealleri bireylerden o kadar kopuk gözükür ki, oldukça kişisel bir şekilde motive olan Koçların bu idellere ya da sebeplerine kendilerini yakın hissetmesi zorlaşır. Bir Kova ilişkisi, kişiyle değil sebep ve grupla sınırlıdır.

Koçlar bütün gün oturup çözümler düşünmekten -ki bunu hayal etmek bile onlara acı verir - ziyade ilham almak isterler. Bu yüzden de bir sorun karşısında doğrudan tepki gösterirler. Örneğin, inandıkları bir kurum adına ralliye katılabilirler, ama bu da görüş alanlarını kapatan bir başka sürücüyle kavga etmeleriyle sonuçlanabilir; çünkü onların bir kavgaya ihtiyacı vardır. Koçlar bu dürtüyü vücutlarında fiziksel olarak da hissettiklerinden bunu bir şekilde dışarıya vurmaları gerekir. (Roise O’Donnel’ı hatırlıyor musunuz? O da bir Koç Burcu. Televizyonda liberal görüşlerini nasıl da çekinmeden ifade ediyor ve Donald Trump’la peruğu hakkında nasıl tartışıyordu? Bahsettiğim tam olarak bu.)

İki burç da fazla bağlayıcı olan vaatlerden hoşlanmaz, bu nedenle ilişki kurmanın alternatif yollarını arar. Dolayısıyla, normal gözüken bir birlikteliği nadiren yaşarlar.

Koçlar fetihçidir ve Koçların arkasında oturduğu taş duvardan keyif alırlar (aynı zamanda nefret de ederler). Karşı tarafı memnun etmek için Koçlar bu ilişkide daha fazla çaba gösterecektir, çünkü Su Taşıyıcıların anlaşılması güçtür. Ateş Burcu’nun bu fertleri, başarılı olamamakla suçlanmaktansa kendi gururları uğruna aşırı tepki göstermeyi tercih edecektir! Kovalar, Koçların “en iyi” gözükmek yolunda uyguladıkları bu çocukça görünen taktiklerden öyle zevk alırlar ki, cinsel birlikteliklerini bir kenara bırakıp bu şovu seyretmeyi seçerler!

Tutku Kuşağı

Koç, Ateş, Kova ise Hava’dır; dolayısıyla hızla ve şiddetle alevlenip çabucak sönen bir tutku söz konusu olabilir. Sıcaklık uzun süreli olmasa da bu ikili tutkularını anlık dahi olsa doyasıya yaşar. Küçük bir not: Bu iki elementin insanları, fiziksel yakınlığı programlarında yer vermeleri gereken bir şey olarak görür. Paylaştıkları cinsellikten hoşlanırlar, ama bu sona erdiğinde cinsel oyunları İçin yarıda bıraktıkları faaliyetlerine geri dönme zamanı gelmiş demektir.

Koç’un Kova Hakkında Bilmesi Gerekenler

Kovalar zihne büyük önem verirler ve sizin spontane yaşam tarzınızı pervasız bulabilirler ki bu onlara göre bir zayıflıktır. Sizin dürtüsel davranışlarınıza karşı kibrini gizlemeye çalışırken partnerinizin ses tonunda bir lütuf havası seçebilirsiniz. Bu yüzden, ne yaptığınızın tam olarak farkında olduğunuzu bilmelerini sağlayın; çünkü Kovalar sizin bilinçli davrandığınızı bilmeye ihtiyaç duyarlar fakat akıllarında herhangi bir şüphe varsa size sorsalar iyi olur. Ayrıca, Su Taşıyıcıların amaçlarına son derece bağlı olduklarını ve sizi de yanlarında görmek isteyeceklerini unutmamalısınız. Yaptıkları şeye inanmıyorsanız kibarca katılmayı reddedin. Aksi takdirde sonradan pişmanlık duyarsınız.

Kova’nın Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Koçlar zekidirler, zihinsel olarak tahmin edeceğinizden daha hızlıdırlar; bu nedenle onlarla konuşurken bunu unutmayın. Size göre onlar düşünmeden hareket eder ve detaylara önem vermez. Oysa bu, onların olan bitenin farkında olmadıkları anlamına gelmezler; sadece küçük şeyleri gözlerinde büyütmüyorlardır. Sizin kontrolünüze bir noktaya kadar tahammül ederler, ancak bundan hiç hoşlanmadıklarını dikkate almazsınız bir bakarsınız ki sabırları sona ermiş ve aniden sizi terk etmişlerdir. Koç partnerinizin başarılı olduğu konuları takdir etmeyi alışkanlık haline getirin.

Aşkoskop

Koç da Kova da destek görmeye bayılır, oysa ikisinin de buna pek ihtiyacı yoktur. Bazen yola yalnız devam etmek, bir arada kalmak İçin savaşmaktan daha kolaydır. Su Taşıyıcılar kontrol etmeyi sever, Koçlar ise bundan nefret eder. Bu da cehennemde yapılan bir maç demektir. Aşkoskop puanları 1-10 ölçeğinde yarıyı biraz geçer ki, bu puan ilişkinin ortalamanın biraz üzerinde bir başarı şansına sahip olduğunu gösterir. Eğer ilişki bu Zodyak kombinasyonunun başlangıçta sunacağı engelleri aşmayı başarırsa beraberliğin uzun vadeli olma olasılığı vardır, çünkü iki burç da birlikteliğin sürmesi için gereken hayati bir unuturum paylaşır; Bireysellik.

Koç + Balık

Aşkoskop : 2 , 8

Temel Olarak İlişkileri

Balık, Su Burcu’nun mükemmel örneğidir. Tam anlamıyla uyumlu gizemlerle doludur. Bu burçta doğanlar, uyumu zayıflık olarak gören Koç’un tam tersidirler. İlk bakışta bu birliktelik pek umut vaat etmez; Koç Zodyak’ın ilk Burcu, Balık ise son Burcudur

Öte yandan, daha yakından bakıldığında esrarengiz bir anlayış söz konusudur. Astrolojik takvimi sırayla takip eden sizinkinden hemen önce gelen burcun sizi bilgilendirecek bilgeliğe sahip olduğunu düşünecek olursanız vur durum gayet mantıklı bir hal alır. Öyleyse Balık, 12 burcun tamamının içgörüsüne sahiptir ve Koç da Balık’tan sonra geldiği için ona da aynı bilginin derin anlayışı bağışlanmış demektir. Balıkların şanssızlığı şudur ki, Koçlar tüm bu bilgiyi üstlerinden silkerek güçlü saldırganlıklarını sadece kendi mevcut gerçekliklerine odaklanmada kullanırlar.

Balıklar, dünyanın acı çeken insanlarla dolu olduğunu bilirler. Genellikle yardımsever ve anlayışlı olarak tanımlanan bu burcun fertleri, diğer insanların çektikleri zorluklar hakkındaki deneysel bilgileriyle iki alışılmadık yoldan biri vasıtasıyla başa çıkarlar: Zihni uyuşturan maddeler kullanırlar veya diğer insanların enerjilerini emmemek için vücutlarını tamamen saf tutarlar. Şefkatlerimin bir bedeli vardır. Koçlar ise kişiliklerinin savaşçı yönüyle özdeşleşerek bu empati duygularını tamamen engelleme yeteceğine sahiptirler. Bu durum, Balıkların yaratıcılıklarını kullanmak ve kendi arzularıyla bağlantı kurmak üzere yeterince güvende hissetmelerini sağlar. Bu korunan dünyaya doğru “yüzebilme” kabiliyetleri, doğal varoluş gerçekliklerinin parçası olmayan bir bağımsızlığı hissetmelerine olanak verir.

Tutku Kuşağı

Bu ikili yatak odasında canlı bir çifttir. Koçlar istedikleri her şeyin kendilerine sunulacağını bilirken, Balıklar da sevgililerinin duygularını okuyabileceklerinden emindirler. Koç’ların şansına, Balıklar akışkandırlar ve çoğunlukla partnerlerinin tarzlarına uyum gösterirler. Yakınlık anında, Koç’un zorlayıcı doğası, en az kendisi kadar atılgan olan ve partneriyle duygusal anlamda kaynaşan Balık’ınkiyle karşılaşır. Koçlar Balıkların kendilerine olan hayranlığından keyif alır; Balıklar da Koçlarının gücü ve cesaretiyle büyülenir. Bunlar, iki savaşçı İçin karşı konulmaz niteliklerdir. Bu arada, Balıklar gür bitkileri olan ıslak bir dünyada yaşarlar ve cinsel doyuma o kadar da ihtiyaç duymayabilirler; karşılanamayan her tür ihtiyaçları kendi içsel fantezi dünyalarında giderilecektir. Koçlar fethetmeye, Balıklar da teslim olmaya bayılır. Buradaki en büyük zorluk, Koçların ilgilerini kaybetmemelerini sağlamaktır.

Koç’un Balık Hakkında Bilmesi Gerekenler

Sevgili Koçlar, Balıkların narin doğasını anlamanız sizin yararınıza olacaktır. Balıklar, insanlar ne kadar acı çekerse kendilerinin bu acıyı o kadar giderebilme yeteceğine eriştiklerine dair derin bir inanışa sahiptirler. Bu kavram size farklı bir dilde öğretilse de olur, çünkü her halükarda anlamayacaksınızdır.

Balıklar hiç çaba sarf etmeden öfkenize hoşgörüyle yaklaşabilir, ancak bunun etkisi sert bir içkinin ardından da ya da birkaç gün sonra mide ağrıları yüzünden işe giremediklerinde ortaya çıkar. Onlar sizin dışarıya yaydıklarınızı emerler ve siz bunun ne kadar farkında olursanız partnerinize karşı o kadar nazik davranırsınız. Balık’ınız sadıktır da; öte yandan diğer insanların çapkın bakışlarının gerçek anlamını idrak edemeyebilir.

Balık’ın Koç Halkında Bilmesi Gerekenler

Koçlar bencil olabilir. Ne istediklerini bilerek onun peşinden giderler ve sizin de aynısını yapmanızı beklerler. Önce sizi Ya da diğer insanları düşünmeden kendi isteklerinin peşinden gitmelerine sessizce izin verirseniz onlar adına acı çekmiş olursunuz ve Koçlar bunun farkında bile olmazlar. Fedakarlık sizin bilinçli motivasyonunuz değildir (sizin gerçekte istediğiniz, farkına varmaktır) ve fedakarlıkta bulunmanıza gerçek de yoktur. Biri sizin önünüze anladığında, sizi rahatsız ettiğinde ve bilmeyerek de olsa üzdüğünde siz dilinizi ısırıyorsanız bu bir fedakarlıktır. Kendinizi Koç’unuza karşı savunun Ya da en azından onların rahatı İçin kendi davranışınızı değiştirdiğinizi bilmelerini sağlayın. Bu sayede, onların hiç akıllarına gelmeyecek anlarda sizin nasıl bilinçli anlayışlı davrandığınızı anlamalarına yardımcı olursunuz.

Aşkoskop

Keşke bu ikiliye yüksek puan verebilseydim; ama ortada bazı sorunlar olduğu kesin. Bunlardan sadece biri, Balıkların şefkatinin Koçlar için tamamen yabancı bir kavram oluşudur. Adapte olup uyum sağlamak Balık’a kalmıştır. Koçlar diğer insanlara karşı kendilerini bu ilişkiye tam olarak adayabilecek kadar sorumluluk hissetmezler. Eğer iki taraf da emek vermeye istekliyse kazanılacak çok şey vardır; tabii ayın ve yükselen burçların önemi de tartışılmaz. Ne yazık ki, tablolarındaki diğer gezegenlerin yardımı olmadan bu çift ancak kısa süreliğine iyi vakit geçirebilir; uzun vadede bu olasılık düşüktür.

KOÇLARI MÜTHİŞ KILAN ÖZELLİKLERİ

- Herkes size karşı gelirken sizin için savaşacak kadar gerçek bir dost oluşları,

- Ortamın güvenli olduğunu kanıtlamak İçin “Önce ben gideyim,” deyişlerindeki cesaretleri,

- Motivasyon amaçlı bir tekme atacakları zaman tam olarak doğru ayak numarasına sahip olmaları,

- Acil durumlarda bir yere ulaşmanın en hızlı yolunu biliyor olmaları,

- Meleklerin dahi yürümeye çekineceği yerlere girebilme yiğitlikleri,

- Siz hiç de öyle değişken gayet cesur oluşları,

- Ziyaretlerini asla gereğinden uzun tutmamaları,

- Bağımsız olma inatları,

- Daima yapacak yeni ve güzel şeyler bulmaları,

- Güneş’in değerini bilmeleri.

__________________

 
Alt 16 Nisan 2024, 22:57   #4
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Aşkoskop Burçların Uyumluluk Tabloları

Koç + İkizler

Aşkoskop : 8,2

Temel Olaeak İlişkileri

Ateş ve Hava elementleri bariz bir uyumluluk gösterir: Hava Ateş’i besler ve Ateş de Hava’yı harekete geçirir. Bu elementlerden biri ekmeğini taştan çıkarır ve diğeri de esmek bir iletişimci olursa bunun yakınlıkla dolu ve yüksek randımanlı bir kombinasyon olacağını hayal etmek zor değildir.

Koç ve İkizler arasında rahat bir doğallık vardır: Koç hızlı, sıkılgan, agresif ve bazen zorlayıcı olabilirken; İkizler hızlı, sıkılgan, diplomatik ve esnektir. Ikizler’in Koç’un agresif olduğu durumlarda diplomatik, zorlayıcı olduğu durumlarda ise esnek olduğunu fark edeceksiniz.

Bu iki enerji, aralarındaki belirli akıştan keyif alır. Koç, partnerinin kendisini anlayacak kadar Zeki ve kendisiyle beraber hareket edecek kadar rahat oluşunu severken, İkizler de daima hareket halinde olan Koç’a uyum sağlayabilme fırsatını yakalayabildiği için memnundur. İkizler zekidir ve Koç da pek farklı değildir; sadece Ikizler’in peşinden koşmaya bayıldığı ıvır zıvır şeylere pek zaman ayırmaz. Zaman zaman, Koç, kendisini bir karmaşa içinde bulacak -beyinlerindeki Bilgi yoğunluğu nedeniyle- ve İkizler de onu bu karmaşadan çıkaracaktır. Diğer taraftan, bir İkizler’i kötülükten kimse bir Koç kadar iyi koruyamaz; Koç, koruyucu doğası işe havai partnerini kollamaya bayılır.

Tutku Kuşağı

Ateş ve Hava elementleri kombinasyonu deyince, her şey açıkça ortada görünmektedir: İkizle Koç’un tutkularını besleyip harekete geçirir ve Koç’un aşikâr hevesi de İkizler’i memnun eder. Bu beraberlik sıcak ve ıslak bir tutkuyla doludur - en azından ilk başta. Sorun, iki tarafın da cinsel dürtülerinin geçici olabilmesidir. Tıpkı şöyle demek gibi: “İyi vakit geçirelim ve hemen hayata kaldığımız yerden devam edelim. “Bu iki partnerin yatak odasında uzun süre kalabilmesinin yolu, birbirlerini sıkmadan olayları ilginç kılmaya devam etmeleridir. Bu burçlardan oluşan çiftlerin bütün bir günü yatakta geçirmelerini beklemeyin, çünkü her ikisinin de yapacak başka işleri vardır.

Koç’un İkizler Hakkında Bilmesi Gerekenler

Bir Koç olarak, savaşçı kurallarının herkes için geçerli olmadığını unutmamalısınız. Siz Ikizler’in kafa kafaya çarpışmaktan kaçındığını düşünebilirsiniz. Ama gerçekte durum böyle değildir. İkizler iletişimcidir ve anlayıp anlaşılmaya ihtiyaç duyar. Yani kılıcınızı bir kenara koyun ve onlarla konuşmayı deneyin - ama baştan nazik yaklaşın. İkizler bir Hava Burcu’dur ve basıncın azalması İçin biraz zamana gereksinim duyar. Ayrıca, Değişken arkadaşınızla zaman geçirmenin gayet kolay olduğunu da göreceksiniz; ta ki diğer İkiz ortaya çıkına dek. O an, bunun sizin yapmış olduğunuz bir şeye karşılık olma niteliği - ki siz bundan hiç hoşlanmazsınız - taşımadığını aklınızda tutmalısınız. Bu sadece İkizler’den beklenebilecek doğal bir döngüdür, hepsi bu.

Ikizler’in Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Sevgili İkizler Burcu’nda doğanlar, şunu anlamalısınız ki Koç, “önce davranan, sonra düşünen” türden bir burçtur. Bazen Koçlar kendilerini bir şeye fazlaca kaptırdığında, onları durdurmanın tek yolu katı ve net olmaktır. Duygularınızı yoğun bir şekilde göstermek durumunda kalmaktan muhtemelen hiç hoşlanmıyorsunuz, ancak Koç’ların anladığı dil budur ve sizin de işiniz gücünüz dille uğraşmaktır. Ara sıra sinirinizi dile getirin ve sonra da bunun olumlu sonuçlarını beklemeye koyulun.

Aşkoskop

Bu birliktelik, bir çift kullanılmış Nike spor ayakkabısı kadar rahat olmakla beraber, sürekli bir hareket halinde olduğu ve daimi bir eğlence ve yenilik gereksinimi duyduğu doğrudur. Her iki burç da faal olmaya bayılır ve “Haydi, devam, sıradaki” zihniyetini paylaşır. Fakat söz konusu para idaresi ve gelecek planları olduğunda bu partnerlik tökezler. Ayrıca, çocuk sahibi olma sorumluluğu da bu ilişkinin çökmesine neden olabilir. Ancak yine de bu tür durumlar, taraflardan birinin Ya da ikisinin birlikteliklerine dört elle sarılarak ilişkilerinde bir denge kurmaya çabalamalarını sağlayabilir.

Koç yalnız olmaktan şikâyetçi olmaz, İkizler ise genellikle kendilerine eşlik edecek biri olmasını tercih eder. Bu harika bir düettir. Koç ve İkizler hayatın ne denli eğlenceli ve gizem dolu olduğunu birbirine hatırlatabilir. Her ikisinin de büyük sorunları çözerken aynı zamanda bol bol küçük sorun yaratma yeteneği vardır. Bu da onlara bir ömür boyu yetecek kadar teşvik edici unsur sağlar.

Koç ve İkizler birlikteliğinin yürümesi büyük bir olasılıktır ve ilişkilerini sürdürmeye karar verirlerse önlerinde heyecanlı bir yol var demektir.

__________________

 
Alt 16 Nisan 2024, 22:59   #5
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Aşkoskop Burçların Uyumluluk Tabloları

Koç + Yengeç

Aşkoskop : 5,9

Temel Olarak İlişkileri

Koç ve Yengeç beraberliği, tamamen farklı dürtüleri olan iki savunmacı Burcu bir araya getirme teşebbüsüdür. En azından dışarıdan böyle görünebilir. Bir yanda savaşçı bir figür olan Koç, diğer yanda ise anaç bir figür olan Yengeç vardır ve bu ilk bakışta pek mümkün olmayan bir kombinasyon gibi görünür. Öte yandan, anneler harika savaşçılar, savaşçılar ise mükemmel eğiticiler olabilirler. Bu özellikleri bu iki partneri biraz tuhaf ama aslında birbirinden o kadar farklı olmayan yol arkadaşlıkları yapar. Dışarıdan bakıldığında, bu ikisinin birbirinden vazgeçerek şanslarını bir başkasıyla denemeleri gerektiği düşünülebilir, oysa aralarında gerçek bir kimya vardır.

Koçlar Ateş’tir; ilham ve sıcaklıkla doludur ve yerlerinde duramazlar. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite’ye sahipmiş gibi görünen kişiliklerini oyalamak İçin daima bir şeye ihtiyaç duyarlar ve bir durumun canlarını sokmasına fırsat vermeden kendilerini yeni bir durumun içine sokarlar.

Yengeçler Su’dur; destek olma arzusu ve şefkat kıpırtılarıyla doludur. Fakat daima bir sonraki güvenlik ihlalinin ne olacağını çözme isteği taşır. Akıntı onların istediği yönde ilerlemediğinde, partnerlerini hazırlıksız yakalayacak o nahoş dip akıntılarını yaratabilir ve onlara “Bı duygu denizinin içinde olmasaydım da nerede olursam olsaydım,” dedirtebilirler.

Koçlar daima rekabetçi bir ruh haline sahiptir; ama bu durum tüm savunmacı burçlar İçin germelidir. Tek farkları, bu konuda daha aşikâr olmalarıdır; ne yapıyor olursanız olun, sizi yenmek isterler. Yengeçlerin galip gelme hırsı ise biraz daha hafiftir. Onlar, “sizin için her şeyin en iyisini bilen” sıfatının peşindedir, fakat bu sıfatı niyetlerini açıkça ilan ederek edinemeyeceklerini bilirler. Bu nedenle, masum görünerek ıslak doğalarının hedefe fark ettirmeden ulaşmasını sağlarlar. Sonra da o üstün duygusal becerilerini kullanarak partnerlerinin ihtiyacını çaktırmadan tahmin ederler. Bu davranışları görünüşte rekabetçi olmasa da kökeninde kontrolü ele alma amacı taşıdığı tartışılmaz. Bu iki Kardinal Burç kontrol peşindedir ve bunu elde etmek için güçleri yettiği sürece her şeyi göze alırlar.

Yengeçler duygulara dokunarak ilgi gösterir; Koçlar korkuları çözerek destekler - farklı dürtüler, aynı amaç. Yengeçler partnerlerinin bağımlılığından çekinmez; Koçlar da bağımsızlıklarından Korkmaz. Maalesef, olası bir uyuşmazlık olduğu gayet nettir.

Tutku Kuşağı

Daha önce de söylemiş olduğum gibi, savunmacı burçların yakınlaşabilmesi için belirli bir miktar kontrole ihtiyaçları vardır. Yengeçler teslim olacak olurlarsa kendileriyle ilgilenileceğini hissetmeli; Koçlar da bir dahaki sevişmelerinde partnerlerinin hâlâ kendi fethettikleri kişi olacağını bilmelidir. Yani, her ikisinin de istediği türde bir tutkuyu paylaşabilmeleri için Yengeçler biraz katılaşmalı, Koçlar ise yumuşamalıdır. Bu koşullar sağlandığı takdirde, bu ilişki fiziksel açıdan oldukça sıcak olabilir.

Koç’un Yengeç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Yengeçler hayata sizinkinden tamamen farklı bir bakış açısıyla yaklaşır. Karşılarına çıkan herkesin yaydığı duygusal nüansları hisseder ve öz saygılarını ilgi gösterme ve destekleme yetenekleri üzerine kurarlar. Siz ise bu özelliği bir zayıflık olarak görür ve kontrol etmek istersiniz. Bakış açınızda yapacağınız ufak bir değişiklik sayesinde Yengeç’inizi güçlü bir gönül savaşçısı olarak görmeye başlayabilir ve ona savaş alanında bir arkadaşınıza göstereceğiniz aynı saygıyı göstermeye başlayabilirsiniz.

Sevgili Koç, Su partnerinizin hassas doğasının değerini bilmelisiniz (ve bunu göstermenin bir yolunu bulmalısınız). Farz edin ki ayaklarınızın üşüyüp üşümediği ya da ceketinizi giymezseniz hasta olabileceğinizle gerçekten ilgilenen biri var. Herhangi birinin neden bu konularla ilgilendiğine siz anlam veremeyebilirsiniz, ama Yengeç partneriniz için bunların önemli olduğu kesindir.

Yengeç’in Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Koç’un duyarsız görünen davranışlarının duygularınızı incitmesine izin vermeye devam ederseniz partneriniz sizi zayıf görecektir. (Davranışlarının duyarsız “göründüğünü” söylüyorum, çünkü amaçları düşüncesiz olmak değildir; sadece akıllarına gelen bir fikri hemen uygulamaya alışkınlardır.) Koçlar savaşçıdır ve onların duygusal olma hakkı için savaşacağınızı bilmek hoşlarına gider; onların güvenebileceği güç, böyle bir güçtür.

Koç partnerinizin olumlu yönlerini hatırlamanız da önemlidir. Ufacık bir şey üzerine bile sizin için savaşmayı ya da sizinle çıkmak istediği bir yolculuğun detaylarını çizmeyi başka kim göze alabilir? Bulaşıkları yıkamamaları ya da yatağı yapmamaları mühim değildir; onlar sevgilerini kendi bildikleri şekilde gösterirler. Gözlerinizin içine bakıp hayatlarında olduğunuz İçin ne kadar minnettar olduklarını söyleyebilirler; bunu tam olarak kelimelere dökmeseler de.

Aşkoskop

Koç ve Yengeç birbirlerinden çok fazla şey öğrenebilecek iki savunmacı burçtur. Ancak ortak bir noktada buluşmadan önce kendi içlerindeki güven ve farkındalık duygusunu sağlamlaştırmaları gerekir. Bu birlikteliğin yürümesi için her iki tarafın da bol bol fedakârlık yapması söz konusudur. Fakat her ikisi de cesur, güçlü ve inançlı olma konusunda birbirinden geri değildir ve bu özellikler bu ilişkiye kuşkusuz yarar sağlar.

__________________

 
Alt 16 Nisan 2024, 23:00   #6
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Aşkoskop Burçların Uyumluluk Tabloları

Koç + Aslan

Aşkoskop : 8,1

Temel Olarak İlişkileri

Koç ve Aslan kolaylıkla alev alır çünkü Ateş elementini ve ilham verme arzusunu paylaşırlar. Her iki burç da anlayışlı, atılgan, öngörülemez ve belli konularda da gayet ateşlidir. Fakat bu cennet gibi görünen topraklarda bazı farklılıklar yok değildir. Tarzları aynı değildir; Koç Kardinal, Aslan ise Sabit’tir. Bunun anlamı, Koç’un zorlayıcı, Aslan’ın ise daha hoşgörülü taraf olarak görüneceğidir. Bu, Koçları harekete geçirmek için yeterlidir; ama öyle olmaz. Bir meydan okumayla karşılaştıklarında - başka hiçbir şey Ya da hiç kimse onları sınırlayamasa da - Koçlar bu zor sınavın cazibesinin kölesi olurlar.

Her iki burcun da babasıyla ilgili çözmesi gereken meseleleri vardır. Koçlar hemen her zaman kendilerini ispat etme derdinde olduklarını unutmamalıdırlar. Bu ilişkide kendilerini kanıtlayacakları kişi daime ilgi görmek isteyen ve onaylayan kişi olma rolünden hoşlanan Aslan’dır. Koç’ların rekabetçi bulduğu rolleri Aslanlar dramatik bulur: Her ikisi de kendisini gösterme fırsatına karşı koyamaz.

Koçlar kendilerini kabul etmeyen baba imajlarını Aslanlara - cinsiyet farkı olmaksızın- kolaylıkla yansıtır. Aslanlar da Koç’ların bu durumu önemsemediklerini varsayar. (Tıpkı kendi babalarıyla yaşadıkları gibi). Birbirilerinden gerçek bir minnet duygusu sesini duymanın yarattığı kimya her iki tarafı da son derece memnun eder: Düşük beklentiler artı onaylanmış olmanın verdiği Şükran mutlu bir birlikteliğe eşittir!

Bu beraberliğin olumlu bir yönü, Koç’ların Aslanlara coşkulu bir takdir duygusu hissettirmeleri ve Aslanların da buna karşılık olarak cömertliklerini ifade etmeleridir. Dışarıdan bakanlar İçin bu ideal bir aşk ilişkisi olarak görünmeyebilir, ama emin olun ki öyledir.

Tutku Kuşağı

İki Ateş Burcu bir araya geldiğinde ortaya tek bir kelime çıkar: Sıcak! Evet, kırmızı bölgede oldukları doğrudur, ama bu cinsel tutku da olabilir, öfkeden kaynaklanan tutku da. Beraber olduklarında bu ikili yoğun duygular barındırır; yani eğer birbirlerine kızgın değillerde (ki çoğu zaman öyledirler) vahşice eğelenebilirler; ister yatakta İster kavgada olsun, gerçekten gürültülü ve çoğu zaman da kısa süreli bir faaliyetten bahsediyoruz. Bu sıcaklık İster kıskançlık İster öfke Ya da sadece cinsel çekimden kaynaklansın, bu çift yatakta müthiş bir uyuma sahiptir. Aslanların takdir edilmeye ihtiyacı vardır ve bu mesajı dikkatini çoktan partnerine vermiş olan doymuş bir Koç’tan daha iyi verebilecek kimse yoktur. “Barışma seksi” ifadesinin mimarları muhtemelen bu iki burçtur.

Koç’un Aslan Hakkında Bilmesi Gerekenler

Sevgili Koçlar, size tavsiyede bulunmanın pek bir faydası olmasa da takdirinizi ve onaylandığınızı göstermenin fazlaca ödüllendirici olduğunu hatırlatmamız gerekir.

Unutmayın ki bu birlikteliği paylaşan bir başkası daha var. Aslan’ınız yaptığınız hemen her şeyi kabul ediyor ve çok az şeye ihtiyaç duyuyor gibi görünse de takdir edilme duygusuna açtır. Sizin de bunu doğrudan gösterme konusunda pek başarılı olduğunuz söylenemez. Siz, bir kişiyle vakit geçiriyor olmanızın onları sevdiğinizi göstermeye yettiğini sanıyorsunuz. Öte yandan, kendisiyle ilgilendiğinizi açıkla hissetmeye ihtiyaç duyan Aslan İçin bu tavrınız pek net değildir.

Sizler, karşınıza çıkan zorluklarla baş etmeye çalışarak deşarj olma dürtünüze karşı gelmekte zorlanırken, bu konudaki şansınızı fazla zorlamamanız gereken bir an gelebilir: Aslan’ınız size artık yeter dediği zaman. Eğer işler o noktaya geldiyse söyledikleri muhtemelen doğrudur ve Aslan’ınızın kükremeye başlaması sizin için iyi olmaz, çünkü sakinleşmesi ve yeniden mırlamaya başlaması uzunca biz zaman alır.

Aslan’ın Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Ormanın tek bir kralı vardır, ancak bu ilişkide kralı biraz uysallaştırmanız gerekir, sevgili Aslan. Zaman zaman Koç’unuzun tahtınızı bir süreliğine kendisine ödünç verdiğinizi düşünmesini sağlamanız bile gerekebilir. İlişkinizdeki huzuru sadece siz sağlayabilirsiniz; Koçlar teslim olmaları gerektiğini hissederlerse tam tersini yaparlar. Başında tacı olan siz olduğunuzdan, ne zaman eleştireceğinizi ve ne zaman sessiz kalacağınızı bilerek belirli konularda hoşgörülü olma kabiliyetine sahipsiniz.

Koçlar iyi birer yol arkadaşıdırlar, özellikle de istedikleri her şeyi yapabilmeleri için yeteri kadar özgür bırakıldıklarını hissettiklerinde. Bunun anlamı, koşarak yeni bir ilişkiye başlayacakları değildir; bir tanesi onlara yeter de artar. Tek istedikleri, dikkatlerini ilgi alanlarına yönlendirebileceklerini bilmektir. (Bu sizi üzebilir.) Aslında, sizin yaptığınız, hiçbir sınırlama olmaksızın onlara kendilerini oldukları gibi kabul etme fırsatını vermektir. Ama gerçek şu ki, pek fazla sevgilinin bunu yapacak cesareti yoktur, bu yüzden aferin size.

Aşkoskop

Doğası gereği ateşli olduğundan, bu son derece tutkulu bir çifttir. Her iki burç da şaka olsun diye birini kızdırmakla sonuçları zorlamak arasındaki farkı bildiğinden - en azından teoride bilirler- uzun süreli bir birliktelik olma ihtimali yüksektir.

Aslanların da Koçların da babalarıyla ilgili çözmeleri gereken meseleleri vardır. Biraz şefkatle ve komşu bir Ateş Burcu’nun derin anlayışı sayesinde her ikisinin de yetersizlik duyguları yavaş yavaş kaybolmaya başlayabilir.

__________________

 
Alt 16 Nisan 2024, 23:01   #7
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Aşkoskop Burçların Uyumluluk Tabloları

Koç + Başak

Aşkoskop : 5,2

Temel Olarak İlişkileri

Bir Koç ve bir rahibe. Ne görüntü ama! Resmin tamamı bu değilse de, bir kısmı olduğu kesindir. Koçlar doğaları gereği avcıdır ve aşabilecekleri zorluklar ararlar. Diğer insanlardan farklı görünürler, çünkü kendi davullarının sesine kulak verir ve herhangi bir şeyin ritimlerini bozmasından hoşlanmazlar. Başaklar ise yalnız kimselerdir ve birlikte yaşamaktansa yalnızlığı tercih ederler. Koçlar kural dinlemez, ele avuca sığmazlar ve karmaşayı severler; Başaklar ise kuralcıdır, uysaldır ve düzen severler. Öyleyse bu iki burcun bir arada ne işi olabilir? Koç’ların zorlukları sevdiğini ve Başakların da bir ilişkiye pek çok zorluk kattığını göz önüne alırsak bunu anlamak o kadar da zor olmaz.

Bütün savaşçılar yeteneklerini sınamak İçin bir tür mücadele ararlar. Başakların ki gibi farklı bir hayat tarzına uyum sağlamaya çalışmak elbette Koçların en büyük başarılarından biri olacaktır; eğer başarılı olurlarsa tabii… Başaklara göre öyle kurallar vardır ki, yazılı olmasalar da onlara uymamak mümkün değildir; saygı göstermeleri gereken sayısız günlük davranış prensibini saymaya gerek dahi yoktur. Bir süre için bu kaidelere uymak o kadar da zor değildir- ayakkabılarınızı çıkarmak, ellerinizi yıkamak gibi - fakat günlük bir rutin belirli bir zaman sonra en titiz askeri bile yormaya başlayabilir. Başaklar bir şeyleri tamir etmeye bayılır ve Koçlar bir ilişkiye tamir gerektiren pek çok şey katar. Koç’un doğası bir bakıma hamdır; özellikle de mükemmeliyetin Burcu olan Başak’la kıyaslandığında, Koçların evinde pek çok kaza olur ve çok fazla onarım gerekir. Bu durum Başakların meşgul etse de mutlu etmez.

Tutku Kuşağı

Başakların içlerinde barındırdığı ikilik onların yatak odasında ya bir rahibe ya da bir hayat kadını gibi görünmelerini sağlar. O gece kendisiyle hangi kişiliğin beraber olacağını keşfetmek Koç için daima sürpriz olacaktır. Bu sürpriz unsuruna dayanarak, birliktelikleri vahşice olabilir. Koçlar İçin Bakire’yi fethetmek, “ Bakire Olmayan” ile tanışmaları İçin bir fırsattır ve bu mücadele kazanmaya değerdir. Öte yandan, Başaklar Koçların bu tutkularının kendilerini ele geçirmesinden büyük keyif alırlar. Yakınlıkları bittiğinde ise nazikçe yataktan kalkıp çarşafları değiştiren ve odayı sanki hiç dokunulmamış gibi toparlayan tarafın hangisi olacağı bellidir! Aralarında müthiş bir ateş olsa da rahibeler Koçlar kadar içlerinden geldiğince davranamaz ( ki bu aslında onları hafife alan bir ifadedir.), dolayısıyla düş kırıklığı da söz konusu olabilir. Başaklar sevdikleri ve sevmedikleri şeylerle ilgili gayet nettirler ve Koçlar da bu kuralları zorlayabildikleri kadar zorlamaya bayılırlar.

Koç’un Başak Hakkında Bilmesi Gerekenler

Sevgili Koçlar, sakar olduğunuz su götürmez bir gerçektir; her ne kadar Başak’ınızla tanışmadan önce öyle olmasanız da. Onlarla bir ortamı paylaşırken kendinize bakışınız değişebilir. Aniden kendinizi dağınık hissedebilir, hatlarınızı fark edebilir ve bir şeyleri yanlış yaptığınız duygusuna kapışabilirsiniz. Başaklar çoğu zaman üstünlük taslayan şu mesajı verirler: “Yanılıyorsun!” Fakat gerçekte söyledikleri tam olarak bu değildir. Sorun her ne olursa olsun, çözemedikleri için kendilerini suçlarlar; buna size ait - ve bilinçsizce öne çıkarttıklarına inandıkları - kusurlar da dâhildir. Unutmayın ki, hizmet odaklı Başak’ınız sadece takdir edildiğinde kendisini iyi hisseder; aksi durumda ters yönü ortaya çıkar ve inanın bana, hiçbir şey onun kadar çekilmez değildir.

Başak’ın Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Koç’ların hepsi dağınık değildir, sadece detaylara sizin ilgilendiğiniz kadar uğraşmazlar. Koçlar, kişisel standartlarınız konusunda sizi biraz olsun yumuşatmaya çalışabilirler, fakat bu sizi daha da katılaştırır. Bu stratejiyle ilgili sorun, Koçların içten gelen bir şekilde bütün kuralları yıkmak zorunda hissetmeleridir. Yani siz hayatınıza ne kadar çok kural eklerseniz Koç’a da o kadar görev vermiş olursunuz ki, bu tam olarak sizin arzu ettiğiniz türden bir görev değildir.

Koç’ların eleştiriye pek iyi yanıt vermediğini unutmayın. Hatta kınanmaları, takdir edilmeme duygularını tetikleyecek ve onlar da bunu içlerine atacaktır. Koçları kendilerini ifade etmeye teşvik etmek harikalar yaratabilir ve sizin de eleştirel zihninize her saati - ya sa dakikası - düşündüğünüz ayrıntıların yarısını dahi düşünmezler!

Aşkoskop

Temelde, bu iki burç çift olarak büyük zorlukların üstesinden gelebilir ve bireysek özelliklere saygı gösterebilir; ya da birbirini kızdırıp durur. Buradaki en büyük engel hayat tarzlarıdır; biri detaylara önem verirken, diğeri vermez. Üstelik ikisi de terk etme de gayet başarılıdır ve birbirlerine sunabileceklerini idrak etmeye çaba sarf etmezlerse olacak olan budur. Koç’ların kendi dertleriyle meşgul olmaları Başakları rahatsız eder; nitekim Koçlar sadece kendi yaptıklarının farkında olduklarından Başakların bu noktada haklı kılarlar. Başaklar dikkate alınmadıklarını hissederlerken, Koçlar dırdır edilmesini istemezler.

Bu ikiliyi bir arada tutabilecek en güçlü araç anlayışlı olmaktır, aksi takdirde er Ya da geç tek başlarına daha mutlu olacaklarını fark edeceklerdir.

__________________

 
Alt 16 Nisan 2024, 23:02   #8
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Aşkoskop Burçların Uyumluluk Tabloları

Koç + Terazi

Aşkoskop : 7,8

Temel Olarak İlişkileri

Astrolojide bile zıt kutupların birbirini çektiği fikrini bulabilirsiniz ve Koç ve Terazi kadar biribirine zıt olan başka iki burç yoktur. Zodyak çarkının iki farklı kısmında yaşarlar, fakat bu sayede iyi anlaşırlar. Koç bir Ateş, Terazi ise Hava elementidir. Her iki burç ds esinlenmek ister, sonu gelmeyen sohbetlerden hoşlanır ve hayatın ve aşkın peşinden koşmaktan keyif alır. Teraziler ilişkilerin, Koçlar da edinilmesi güç olanım peşindedir; her ikisi de zorlanmak İster. Koç kendine odaklı bir burçtur ama bu onun bencil olduğu anlamına gelmez. Sadece gözlerinin önünde olana ve olayların kendisini nasıl etkileyeceğine dikkat eder. Terazi ise “diğerlerine odaklı” bir burçtur ve bunun anlamı, bu burçta doğanların sürekli diğer insanları tarttığı ve değerlendirdiğidir. Koçlar içgüdüsel davrandığı alanlarda Teraziler mantıklıdır ve birinin yaptığı, diğerinin tepkisinin yakıtı olabilir; hem olumlu hem de olumsuz anlamda.

Bu burçların ikisi de Kardinal’dir, yani ikisi de liderdirler. Bir taraftan bağımsızlığa saygı duyup kendi kendilerine bakabileceklerine inanırken, diğer taraftan biri kendisinin haklı ve diğerimin haksız olduğuna inanırsa sorun çıkar. Savunmacı burçlar, ilk olumsuz itham belirtisinde kayıplara karışır çünkü durup olayları çözmeye çalışmak onlar İçin fazla zordur; ortam sakinleşene kadar geride durmayı tercih ederler. Bu ilişkide iki Avcı vardır: Biri kas gücünü, diğeri güzelliği kullanır. Senkronize olduklarında mükemmel bir şekilde birbirlerine uyarlar.

Tutku Kuşağı

Bu iki burç arasında çok fazla cinsel gerilim mevcuttur ve bu da ortamın oldukça ısınabileceği anlamına gelir. Koçlar güzelliği güç ve Teraziler de gücü güzellik olarak gördüğünden harika bir uyuma sahiptirler. İkisi de odayı tutku ateşiyle doldurmaktan çekinmez ki, Ateş ve Hava bir araya geldiğinde bu hiç de zor değildir. Sevişmeleri bittiğinde birbirlerine uzun uzun sarılmazlar; zira yeni maceralar onları beklemektedir.

Terazi’nin Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Öncelikle, her ikinizde savaşçı olduğunuzu bilmeniz gerekir. Evet, siz Terazi olarak daha diplomatik olabilirsiniz, ancak Koç da en başından beri adalet ve tarafsızlık İçin savaşmıştır. Siz daha zarif mücadeleleri tercih etseniz de onlarınkinden de keyif alacağınız bir gerçektir. Üstelik Koçlar sizin ikilemlere olan aşkınızın farkında olmakla kalmayıp, yabancılara çoğunlukla duyurmasısınız o tatlı sesinizden ne demek istediğinizi de anlarlar; fakat bunu yaparlarken amaçlarının sizi yargılamak olmadığını unutmamanız gerekir.

Koçlar, kestirme yollar sever: “Eninde sonunda giyeceğin kıyafetleri katlamanın ne anlamı var?” “Mutfak dolabında temiz tabaklar varken bulaşıkları niye yıkayalım ki?” Koç’unuzun ev idaresine yardımcı olmasını istiyorsanız onun hemen memnun olma isteğini karşılayacak bir sistem oturtmayı düşünebilirsiniz. (Örneğin, çamaşır sepetini basket potasının altına koymanız işe yarayabilir; sadece bir dost tavsiyesi!)

Koç’ların sadakate de değer verdiğini hatırlatmamız gerekir, yani başka birinin tarafını tutacak olursanız - adil yönünüzü konuşturursanız - huzursuzluk çıkmaması İçin neden böyle yaptığınızı sakince açıklamanızda fayda vardır. Koç’unuza dudak bükmek yerine onun her halinden keyif almaya çalışın; bu biraz çaba gerektirebilir, ancak karşılığını alacağınız kesindir.

Koç’un Terazi Hakkında Bilmesi Gerekenler

Terazile o “tatlı” ses tonlarıyla konuşurken amaçları sizi küçümsemek değildir. Yapmaya çalıştıkları şey, dengeyi korumaktır. Bu ses tonu genellikle yorgun olduklarının ve biraz yalnız kalmak istediklerinin bir işaretidir; fakat sadece güzel konuşmaya yetecek kadar enerjileri kalmış olsa da dünyanın bitmek bilmeyen talepleri buna izin vermez. Sizden farklı olarak, öfke nöbetleri, kıskançlık ve hırs gibi önemsiz duygular onları dehşete düşürür - oysa bu tür şeyler sizi harekete geçirir. Yıpratıcı olan bu yönünüzü kontrol altına tutamazsanız yanınıza cep telefonunuzu alıp yürüyüşe çıkın ve bir arkadaşınızı arayın. Böylece yüksek perdeden konuşma fırsatınız olur ve Terazi’niz de tam olarak ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı bilir (ister inanın İster inanmayın) . Bu yönünüzü görmelerine izin vermemeniz onları oldukça memnun edecek ve bir şekilde sizi mutlaka ödüllendireceklerdir.

Aşkoskop

Teraziler Koçların açıklığını, kendilerini kanıtlama isteklerini ve safça dürüstlüğünü gerçekten takdir eder. Koçlar da Terazilerin cazibesine bayılır ve onlar sevilme ihtiyacını anlar. Bunlar kuvvetli bir anlayış temeli oluşturur. Her iki burç da savaşçıdır ve onları bir arada tutan çok fazla yapıştırıcı madde olmasa da iki partner de birbirilerinin savaşçı olduğunu - sadece farklı bir şekilde “savaştıklarını” - unutmazsa bu birliktelik yürüyebilir. Bu ilişki sayesinde Teraziler dürüst olmanın yan etkisi olmadığını görecek, Koçlar da tatlı dilin yılanı deliğinden çıkaracağını öğrenecektir.

Kontrol etme ihtiyacının yerine şefkatli olmayı koyabilirlerse bu iki burç harika arkadaş ve destekleyici partnerler olurlar. İkisi de dünyada tek başına hayatta kalabileceğinden, karşı tarafın da isteyerek bu ilişkinin içinde olduğunu bilmelidir. Bu ikili, “ilişki” kelimesinin tanımını yeniden yapabilir, çünkü ikisi de yeni topraklar üzerinde trekking yapmayı sever. Terazi ve Koç’a uygun olan arazide dolaşmak biraz zordur; ancak böyle bir dağa çıkmaya cesaret edecek burç sayısı da azdır. Oldukça güçlü olabilecek bu kombinasyona bir şans vermek isteyenlere iyi şanslar.

SEVDİĞİNİZ KOÇ’U KAYBETMENİN YOLLARI

- Onlara, “Bu hafta sonu dışarı çıkmasak da hayat hakkında biraz sohbet etsek?” diye sorun.

- Onların kazandığından daha fazla para kazanın.

- “ Kılıçlarını” saklayın.

- Onlara günlük ev işi listesi verin.

- Kendilerini methederken gülümseyin ve patronluk taslayın.

- Kazanın (herhangi bir şeyde)

- Onlar için yapmanız gereken şeyleri içermeyen, kendinize ait bir yapılacaklar listesi yapın.

- Bir arkadaşınızla konuşurken “yumuşak” seksten hoşlandığınızı duymalarını sağlayın.

- Kavga başlattıklarında sıkılmış gözükün.

__________________

 
Alt 16 Nisan 2024, 23:03   #9
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Aşkoskop Burçların Uyumluluk Tabloları

Koç + Akrep

Aşkoskop : 7,8

Temel Olarak İlişkiler

Plüton keşfedilmeden önce, Akrep ve Koç, savaşçı gezegen Mars tarafından yönetilmekteydi. Nitekim bu burçlar isteklerinin peşinden öyle bir şevkle koşarlar ki, geride kalanları toza dumana boğarlar. Öte yandan, elementlerindeki farklılıklar nedeniyle dürtüleri birbirine uymaz.

Koçlar, nihai amaçlarıyla bağlantısına bakmaksızın her türlü zorluğun üstesinden gelmeye çalışırlar. Ortada bir mücadele varsa hemen bir taraf seçer, silahlarını kuşanır ve olaya dâhil olurlar. Akrepler de savaşmaktan çekinmezler, ancak onların amaçlarıyla ilgili tutkulu olmaları - ya da en azından olayın içindeki kişilerle duygusal bağları olması - gerekir. Bu iki ateşli burç arasındaki fark İşte budur: Akrepler tehlikeyi hissederek bir saldırı planı yapar; Koçlar ise tehdidi algılayıp doğrudan harekete geçer. Koçlar sadece savaşmayı değil, savaşçıyı da severler. Zayıflıktan nefret ederler ve Akrepler de onlara hiç zayıf olmadıklarını sürekli olarak gösterirler.

Akrepler daima gerçeğin peşindedir ve Koçların doğruyu söylemekten başka şansı yoktur. Güven duygusu oluştuktan sonra, Akreplerin diğer insanlar İçin yapmayacağı şey yoktur; ancak dünyadaki tüm dürüstlüğü bir araya getirirseniz de bu, onların zaman zaman insanları test ederek hâlâ doğru yolda olup olmadıklarını sınamalarına mani olmaz.

Akreplerin Koçlarla ilgili sevdiği bir başla özellik de “dışlarında ne iseler, içlerinde de öyle olmalarıdır. “Bu masumiyet onlar İçin hayati önem taşır, çünkü herkesin nihai amacını gizlediğine inanma eğilimleri vardır. Koçlarla da bir güvensizlik evresi geçirecekleri kesindir, ancak partnerlerinin o kadar hesaplı davranamayacaklarını anladıkları an bu şüpheleri hızla kaybolacaktır.

Her iki burç da kolayca öfkelenir, fakat öfkelenme şekilleri farklıdır. Koçlarınki saman Alevi gibidir; bir şey onları kızdırır ve onlar da anında köpürür. Akrepler ise canları yandığında öfkelenir. Üzgün olduklarında, yara almışlar ve hâlâ acı çekiyorlar demektir.

Tutku Kuşağı

Bu iki burç astrolojik açıdan “öpülen kuzenlerdir” ve aynı tutku düzeylerini paylaşırlar. (Akreplerin derin ve gizemli doğaları Koç’ları büyüler, yani bu ikili birbirinden hoşlandığında buğulu bir romantizm doğabilir).

Akrepler cinsel enerjiyle beslenir. Sadece seksle değil, tutkunun yarattığı enerjiyle de. Koçlar ayaküstü de olsa cinsel bir yakınlaşmaya daima hazırken, partnerlerinin bu ilişkideki karmaşıklığını anlayamayabilirler. Koçlar İçin yakınlaşma bittiyse bitmiştir, öte yandan Akrepler için paylaşılan şeyin daha derin bir anlamı olabilir ve yaşadıklarının kendilerine zarar vermeyeceğinden emin olmak İçin her küçük ayrıntıya dikkat ederler. Bu kombinasyon birbirleriyle uyumlu olduğunda ortaya çıkan şey harikadır; fakat öyle olmadığında tehlikeli bir irade testi söz konusu olabilir.

Koç’un Akrep Hakkında Bilmesi Gerekenler

Akrepler sizden daha karmaşıktır, sevgili Koçlar. Onlara göre yaşam, hayatta kalabilmeleri için çözmeleri gereken gizemler ve sırlarla doludur; bu sizin anlayabileceğiniz türden bir durum değildir. Düşük seviyeli bir radarla sizin her hareketinizi ve dürtünüzü takip ederler. Bir mücadele Ya da savaşa kalkıştığınızda nasıl onlardan saygı görmeyi bekliyorsanız, bu incelenmeye de aynı saygıyı göstermelisiniz. Akrep’inizin hayatındaki insanlarla ilgili sizin şüpheniz olmayabilir, ama onların vardır ve önyargısız bir şekilde keşif yapmalarına izin vermek, beraber geçireceğiniz süreyi uzatır. Son olarak, Akreplerin özel hayatlarına son derece düşkün olduğunu ve kişisel hiçbir şeylerinin - siz bu bilginin ne kadar masumca olduğunu düşünürseniz düşünün - açığa çıkmasından hoşlanmadıklarını hatırlatmamız gerekir. İlişkinizle ilgili surları arkadaşlarınızla paylaşmaktan kaçının.

Akrep’in Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Herkesin, özellikle dikkat süresi pek fazla olmayan Koçların kendisiyle ilgili dürtülerini sizin kadar analiz etmediğini anlamanız gerekir. Tam tersi, bazı şeyleri fazlaca değerlendirmek Koçların müthiş derecede canını sıkabilir. Bir Koç’la ilişki yaşıyorsanız kendi içsel güven duygunuza sahip olmalısınız, çünkü partneriniz size “Seninleyim işte, öyle değil mi?” Demek dışında bir gram güvence vermeyecektir. Üstelik bu doğrudur da; gerçekten sizinledir ve sadece bu bile Koç’un Aşk Kitabı’nda çok şey ifade eder. Bazı canlılar fazla derinlere inerek düşünmez, hepsi bu.

Aşkoskop

Bu iki burç da birbirine benzer. İlişkilerinin uzun vadeli olması İçin birbirlerinin ihtiyaçlarına yönelik gereken karşılıklı saygı mevcuttur; her ne kadar yolda bazı tümsekler olsa da. Akrepler Sabit Su (derin ve duygusal), Koçlar da Kardinal Ateş’tir. (Hızlı ve hevesli) . Bu farkın göz önünde bulundurulması, herhangi bir yanlış anlaşılmanın en başından çözülmesine yardımcı olabilir. Sağlam bir temel oluşturulabilirse bu ikili sadakatle dolu çok özel bir arkadaşlığa sahip olabilir. Bu ilişkide Koçlar Akreplerin içsel şüphelerini aşmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda kendileri de diğer insanların duygularına saygı göstermeyi öğrenebilirler.

Bu ikili bir takım olarak oldukça dinamik olabilir; ancak ilişkinin ilerleyebilmesi için belirli bir olgunluk seviyesi gerekmektedir. Akrepler hayatlarına birini dâhil etmişlerse o kişinin ömür boyu yanında olacak bir arkadaşı var demektir. Koçlar hayatlarına birini dâhil ettiğinde ise, söz konusu kişi kendini gerçekleştirmesi adına acı tatlı her tür desteği görecektir. Her iki taraf da kendi yükünü omuzlar ve birbirinden fazla bir şey beklemezse bu muhteşem bir birliktelik olabilir.

__________________

 
Alt 16 Nisan 2024, 23:04   #10
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Aşkoskop Burçların Uyumluluk Tabloları

Koç + Yay

Aşkoskop : 6,3

Temel Olarak İlişkileri

Elimizde iki Ateş Burcu var; öyleyse ortak noktalarını sıralayarak başlayalım: Her ikisi de sıcakkanlı ve ilham verici, ama aynı zamanda yıpratıcı, öngörülmez, sıkılgan ve tahammülsüz olabilir. Üstelik ikisinin de devasa egoları vardır!

Koç, savunmacı (Kardinal) bir burçtur ve bu burçta doğan kişiler sürekli bir devinim halinde olmayı severler. Çünkü kendilerini kapana kısılmış hissettiklerinde hemen canları sıkılır. İçlerinde sessizce çığlık atan ve onları sürekli tetikte tutan doğal bir ses vardır ve şöyle der: “Acele et, bizi yakalamalarına izin vermeden yola devam edeceğiz delim!” Oysa kimden kaçtıklarını bile tam olarak bilmiyorlardır.

Değişken Yaylar, aynı acele etme duygusuna sahip değildir. Bunun yerine, kendilerinin bir şekilde seçilmiş ya da özel olduğuna dair içsel bir inançları vardır. Bunun sonucunda, ayaklarına serilmesini umdukları armağanları beklemeye koyulurlar. Her iki burç da beraberliğe ilham ve eğlence katar, ancak bunları sunuş tarzları birbirinden oldukça farklıdır. Yaylar sizin ruhsal hayatınızda bir fark yarattıklarını ve bir şekilde ilerlemenize yardımcı olduklarını bilme ihtiyacı duyarlar. Koçlara ise diğer insanlardan daha fazla sevildiklerini bilmek yeter.

Her ikisi de kendisiyle öyle meşguldür ki, aralarında muazzam bir boşluk olduğu düşünülebilir. Aralarındaki rekabetçi ilişki başka bir şeye yer bırakmaz. Onların dünyasında bir şey var olmaz.

Tutku Kuşağı

Eğer kendilerini aşabilirlerse bu ikili çok güzel zaman geçirebilir. Neyse ki, ikisi de seksle beraber birbirinin ilgi kaynağı olmayı da sever. Tek başına ön sevişme bile tutkuyu canlı kılmaya yeter. Yaylar yatak odasında yetenekli olduklarına inanırlarken, Koçlar öyle olduklarını bilir. Egolar çıldırır, çarşaflar yırtılır ve sırtlar çizilir; tüm bunlar bir araya geldiğinde hızlı, sıcak, azgın ve bittiğinde biten -ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum- vahşi bir eğlence yaşanır.

Koç’un Yay Hakkında Bilmesi Gerekenler

Yaylar kendi konuşmalarını dinlemeye bayılır, bu nedenle anlatacaklarını on cümle ile sınırlamalarını açıkça istemezseniz ayağınızı neden sabırsızca yere vurduğunuzu açıklamanız gerekir. Yaylar doğudan iletişime yanıt verir, öte yandan kendi inandıklarının hayatı daha iyi kıldığını da ciddi bir şekilde umar. Bunun anlamı, ruhsallıklarını ifade etmek istediklerinde onları sabırla dinlemeniz gerektiğidir. Unutmadan ekleyeyim, Yaylar aynı zamanda çapkındırlar da. Ne yapalım, bununla yaşamayı öğreneceksiniz artık!

Yay’ın Koç Hakkında Bilmesi Gerekenler

Sevgili Yaylar, Koçlar doğası gereği savaşçıdı ve daima savaşıp kazanabilecekleri bir mücadele arayışındadırlar. Bu nedenle, yollarından çekilmeniz mantıklı olacaktır. Öte yandan, Koç’unuz galip gelemezse dengesi alt üst olabilir. Unutmayın ki ruhsallık dışından ölçülemeyecek içsel bir süreçtir, yani eğer Koç’unuz sizin ona kendi inanç sisteminizi aşılamaya çalıştığınızı hissederse onu yeni fikirlere asla açamazsınız. Kendilerinden bir şey yapmalarını beklediğiniz zamanları hissedebilirler ve sizin zorladığınızı fark ederlerse istediğinizi alamazsınız. Koç’unuzla onun hakkında sevdiğiniz şeylere odaklanarak ilişki kurmaya çalışın. Böylece, daha ruhsal bir bağlantı alanı kendiliğinden doğabilir.

Aşkoskop

Bizlere uyumluluğun benzerlik demek olduğu öğretildiğinden göreceli düşük puan çoğunuzu şaşırtabilir. Gerçekte, uyumluluk daha ziyade farklılıklarımızla ilişkilidir. Koç ve Yay birbirlerinde kendilerini çok kolay görebilir ve bu da aralarında tutkulu bir bağ oluşması İçin pek de uygun değildir.

Her ikisi de hayatın ve aşkın değerini bilir ve bunları beraberce paylaşabilmek adına yeteri kadar enerjileri vardır. Kendilerini motive edecek unsurlar arayan bağımsız motivasyonculardır ve birbirlerinin bu yönünü anlarlar. Birliktelerken ikisi de özgürlüğü kısıtlanıyormuş gibi hissetmez. Pek tabii, Koç + Yay ilişkisi yürüyebilir; fakat bu çava gerektirecektir ki bu haberi Ateş Burçları pek de iyi karşılamaz. Bu durum tersine çevrilebilir ancak her ikisi de gerçek bir gelişimi arzulamalıdır.

__________________

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aşkoskop, burçların, tabloları, uyumluluk


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 17:36.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.