Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > En Önce Sağlık > Hastalıklara Göre Tıp Dalları > Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hast.

Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hast. Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır.Hipertansiyon, Koroner kalp hastalıkları, kalp ritmi bozuklukları, doğuştan kalp kapak hastalıkları, varis ... gibi pek çok hastalık kardiyolojinin tanı ve tedavisi için uğraştığı hastalıklardandır.


Araştırma: Gece Kuşu Olmak Kalp Hastalığına Davetiye Çıkarıyor

Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır.Hipertansiyon, Koroner kalp hastalıkları, kalp ritmi bozuklukları, doğuştan kalp kapak hastalıkları, varis ... gibi pek çok hastalık kardiyolojinin tanı ve tedavisi için uğraştığı hastalıklardandır.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Ocak 2024, 00:30   #1
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Araştırma: Gece Kuşu Olmak Kalp Hastalığına Davetiye Çıkarıyor

Araştırma: Gece Kuşu Olmak Kalp Hastalığına Davetiye Çıkarıyor

Araştırma: Gece Kuşu Olmak Kalp Hastalığına Davetiye Çıkarıyor
Yapılan bir araştırmaya göre, gece geç saatlere kadar oturan kişiler, erken kalkanlarla karşılaştırıldığında neredeyse iki kat daha fazla damar sertliği riskine sahip olabiliyor.


Yağ birikintilerinin birikmesinden kaynaklanan sertleşmiş damarlar, yüksek tansiyonu ve kolesterolü olan yaşlı kişilerde daha sık görülür ve kalp krizi ya da felç geçirme riskini artırır.

İsveçli araştırmacılar, bu durumun, daha geç uyanıp daha geç yatma eğiliminde olan, öğleden sonra ve akşamları daha enerjik olan “gece kuşları”nda daha yaygın olup olmadığını görmek için yaşları 50 ile 64 arasında değişen 771 kişiyi inceledi.

Kesin olarak “gece kuşu” olduklarını söyleyen kişilerin atardamarlarında sertleşme olasılığının, kesin olarak erken kalkanlara göre yüzde 90 daha fazla olduğunu buldular.

Kanıtlar, özellikle gündüz saatlerinde aktif olmak yerine gece kuşu olmanın doğal vücut saatimize aykırı olabileceğini gösteriyor.

Saatlerdeki bu uyumsuzluk, atardamarlara zarar verebilecek ve sertleşmelerine neden olabilecek yüksek tansiyon ve iltihaplanma ile ilişkilendiriliyor. Sertliğe neden olan yağ birikintileri daha sonra parçalanarak kalp krizlerine ve felçlere yol açan kan pıhtılarına neden olabilir.

Bununla birlikte, gece kuşları aynı zamanda yetersiz beslenme gibi daha sağlıksız yaşam tarzlarına da sahip olma eğilimindedir ve bu da atardamar sertleşmesi riskini artırabilir.

İsveç'teki Gothenburg Üniversitesi'nden araştırmayı yöneten Mio Kobayashi Frisk, "Gece kuşu olan insanlar, sertleşmiş arterlerle olan potansiyel bağlantının farkında olmalı ve belki de yorgun olduklarında çok geç yatmamaya çalışmalıdır."

"Kardiyovasküler hastalık açısından muhtemelen risk grubunda olduklarından, sağlıklı beslenme, yeterince uyku ve egzersiz yapma gibi farklı bir yaşam tarzını düşünmek isteyebilirler." dedi.

Araştırma, Sleep Medicine dergisinde yayınlandı.

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
araştırma, Çıkarıyor, davetiye, gece, hastalığına, kalp, kuşu, olmak


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 05:59.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.