Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > En Önce Sağlık > Hastalıklara Göre Tıp Dalları > Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hast.

Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hast. Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır.Hipertansiyon, Koroner kalp hastalıkları, kalp ritmi bozuklukları, doğuştan kalp kapak hastalıkları, varis ... gibi pek çok hastalık kardiyolojinin tanı ve tedavisi için uğraştığı hastalıklardandır.


Fitness Uzmanı Açıkladı: Kardiyodan Önce Ağırlık Çalışmanın Faydası

Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır.Hipertansiyon, Koroner kalp hastalıkları, kalp ritmi bozuklukları, doğuştan kalp kapak hastalıkları, varis ... gibi pek çok hastalık kardiyolojinin tanı ve tedavisi için uğraştığı hastalıklardandır.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Ocak 2024, 00:08   #1
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Fitness Uzmanı Açıkladı: Kardiyodan Önce Ağırlık Çalışmanın Faydası

Fitness Uzmanı Açıkladı: Kardiyodan Önce Ağırlık Çalışmanın Faydası

Fitness Uzmanı Açıkladı: Kardiyodan Önce Ağırlık Çalışmanın Faydası
Yapılan araştırmalar, hem kardiyo hem de direnç antrenmanı yapmanın uzun ve sağlıklı bir yaşam için hayati önem taşıdığını gösteriyor. Ancak bir fitness uzmanının açıklaması, bunları yapma sırasının da önemli olduğunu gösterdi.


Fitness uzmanı açıkladı: Kardiyodan önce ağırlık çalışmanın faydası

Spor yapmak denildiğinde önce kardiyo yapmak sonrasında da ağırlık çalışmak bilinen en popüler yöntem olabiliyor.

Ancak bir sağlık uzmanına göre, bazı insanlar için söz konusu egzersizleri yapma sırası genel sonuçlara bakıldığında fark yaratıyor.

ABD’de yer alan Miami Üniversitesi'nde kinesiyoloji, beslenme ve sağlık alanında uzman olan Profesör Randal Claytor'a göre, koşmadan önce ağırlık kaldırmak, zıt bir rutinle karşılaştırıldığında “alt vücudun kas gücünde küçük bir artışa” neden olabilir.

Buna göre, sporcuların güçlendirme egzersizleriyle başlaması fayda sağlayabilir çünkü kardiyo ilk başta kasların büyümesini engelleyebilir.

Profesör Claytor, The Conversation için yazdığı bir makalede vücudun, yaptığı egzersiz türüne hızla uyum sağladığını açıkladı. Koşu veya bisiklete binme gibi kardiyo sırasında kaslar, devam etmenizi sağlayacak yeterli enerjinin üretilmesinde çok önemli bir rol oynar.

Bunu yapmayı bırakıp ağırlık kaldırmaya başladığınızda kasların normale dönmesi biraz zaman alır. Bu nedenle yeni protein oluşturma süreci o kadar etkili değildir.

HER İKİSİNİ DE YAPMAK ÖNEMLİ
Profesör Claytor, “Egzersiz hedefleriniz genel olarak sağlıklı kalmak ve vücudunuzu hareket ettirmenin zihinsel faydalarından yararlanmak yönündeyse, öncelikle direnç egzersizi biraz destek sağlayabilir."

"Üst düzey sporcular için de eş zamanlı antrenman (aynı anda ağırlık ve kardiyo yapma) hakkındaki araştırma bulguları göz önüne alındığında, önce direnç egzersizi yapmak mantıklı" diye ekledi.

Ancak Prof Claytor'a göre en önemlisi, her iki egzersiz türünü de yapmanız. Bu, kardiyovasküler sağlık açısından pek çok faydayı da beraberinde getirir ve gün içinde egzersiz yapmak için sınırlı zamanı olan kişiler için daha pratiktir.

Direnç egzersizi kas gücünü, dayanıklılığını, gücünü ve boyutunu geliştirir. Aynı zamanda kan basıncını düşürür ve kan şekerindeki ani yükselişleri azaltır.

Aerobik egzersiz veya kardiyo, diyabet ve kalp hastalığı da dahil olmak üzere çeşitli hastalıkların riskinin azalmasıyla bağlantılıdır.

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıkladı, ağırlık, Çalışmanın, faydası, fitness, kardiyodan, uzmanı, Önce


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 06:32.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.