Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Kadınlar ve Erkekler

Kadınlar ve Erkekler Kadın ve erkeklere ait yazılar, bilgiler.


Ev İşlerinde Kadınların Baskınlığı Devam Ediyor

Kadın ve erkeklere ait yazılar, bilgiler.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Şubat 2024, 18:54   #1
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Ev İşlerinde Kadınların Baskınlığı Devam Ediyor

Ev İşlerinde Kadınların Baskınlığı Devam Ediyor

Ev işlerinde cinsiyet farkı araştırmalarla da kanıtlandı. Ev işlerinin çoğu hâlâ kadınlar tarafından yapılıyor. Araştırmalara göre; kadınlar ev işlerine erkeklerden haftada yaklaşık 10 saat daha fazla zaman harcıyor.


Evi toplamak, temizlemek, çamaşır yıkamak, yemek yapmak gibi yaşamı sağlıklı bir şekilde devam ettirmek için gerekli olan işler hâlâ çoğunlukla kadınlar tarafından yapılıyor. Ev işlerindeki bu bariz cinsiyet farkı ise sonunda araştırmalarla da kanıtlandı.

Birleşik Krallık'taki çiftler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre; kadınlar ev işlerine erkeklerden haftada yaklaşık 10 saat daha fazla zaman harcıyorlar. Hatta ev işlerini yapma oranının kiloyla da ilgili olduğuna dair işaretler bulundu. Araştırmacılara göre; ne kadar zayıfsanız o kadar fazla ev işi yaparsınız.

Araştırmacılar, Birleşik Krallık genelinde yaklaşık 5 bin evde yaşayan, yaşları 18 ile 65 arasında değişen, 10.300 kişiden oluşan veri tabanını inceledi. Analizleri için 3.331 çiftten toplanan verileri kullandı. Sonuçlar, erkeklerin haftada 6,13 saat; kadınların ise 15,84 saat ev işi yaptığını gösterdi.


Ayrıca ev işlerine ayrılan saatlerin çiftlerin göreceli ağırlıklarından etkilendiği görüldü. Araştırmacılar, eşlerden biri diğerinden daha kilolu olduğunda, daha az ev işi yaptıklarını buldu.

Sonuçlar hem erkek hem de kadının çalıştığı çiftler ve yalnızca birinin çalıştığı çiftler için geçerliydi.

Daha kilolu olanların neden daha az ev işi yaptığı, belirsiz. Araştırmacılara göre bunun nedeni, ev işlerinin fiziksel olarak zorlayıcı olması.

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
baskınlığı, devam, ediyor, kadınların, İşlerinde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 05:55.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.