Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Kadınlar ve Erkekler

Kadınlar ve Erkekler Kadın ve erkeklere ait yazılar, bilgiler.


Dildeki Piercing Anlamı

Kadın ve erkeklere ait yazılar, bilgiler.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Ocak 2024, 01:08   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
maviyildiz Dildeki Piercing Anlamı

Dildeki Piercing Anlamı

Dildeki Piercing Anlamı Nedir? İşte Tarihçesi!
Piercing her ne kadar günümüzde dekoratif-kozmetik bir uygulama olarak öne çıksa da tarihsel olarak bakıldığında çok daha derin anlamlara sahip bir takı türüdür. Çağlar boyu dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan ve farklı kültürlere mensup olan insanlar farklı amaçlarla piercing yaptırmıştır. Çok uzun zamandır yaygın şekilde tercih edilen bir vücut modifikasyonu olan piercingin kullanımı tarihin eski dönemlerinde genellikle; cesaret, üretkenlik, asalet ve aristokrasinin bir simgesi olarak tercih edilmiştir.

Piercing vücudun farklı bölgelerinde kullanılabilen bir takı olma özelliğine sahiptir. Sıra dışı bir görünüm elde etmek isteyenlerin en çok tercih ettiği piercing türlerinin başında, dil piercingi gelir. Dildeki piercing anlamı açısından da merak edilen piercing türlerinden biri olup ilk olarak orta Amerika’daki eski Aztek ve Maya kültürleri ile kuzeybatı Amerika’daki Kwakiutul, Haida ve Tlinglit kabilelerinde dil piercingi kullanımına rastlanmaktadır.

Yapılan araştırmalara göre, dildeki piercing anlamı daha dinsel bir nitelik taşımaktaydı. Söz konusu kültürlerde kabile büyücüleri ya da şamanlar dillerine piercing takar, dillerini kanatır ve bu yollar tanrılarla konuşabildiklerini düşünürlerdi. Dil piercinginin günümüzdeki popülerliğinin altında yatan en önemli nedenlerin başında ise, pek çok popüler sanatçının tarzlarını dil piercingi ile yansıtmayı tercih etmesi gelmektedir.




Dil Piercingi İle Tarzınızı Yansıtın

Dil piercingi pek çok kişi için tarzını benzersiz bir şekilde ortaya koymanın en eğlenceli yollarından biridir. Doğrudan dile yerleştirilen bir piercing olan dil piercingi aynı zamanda en yaygın oral piercing türü olma özelliğine sahiptir. Dil piercinginin birkaç farklı türü bulunur. Yine de pek çok kişi temel formunda her iki ucunda metal küre bulunan bir çubuk şeklindeki piercing türünü tercih eder. Dil piercinginde kullanılan metal çubuklu piercingin yanı sıra yüzük ve halka gibi diğer dil piercing türleri titanyum, altın ve paslanmaz çelik gibi farklı materyaller kullanılarak üretilirler.

Dil Piercingi Riskli mi?

Dil piercinginin olası bir olumsuzluğa neden olmasını önlemek için alanında uzman ve deneyimli bir profesyonel tarafından delim işleminin yapılması, daha sonra ise iyileşme süreci boyunca eksiksiz bir bakım uygulanması gerekir.

Dil piercingi takıldıktan sonra erken dönemde konuşma ve yemek yeme sırasında piercing dişlere çarpabilir. Bu sırada diş etleri zarar görebili, dişler çizilebilir ya da kırılabilir. Dil piercingi aynı zamanda gıda ve yiyecek artıklarını tutarak plak oluşumuna yol açabilir.

Ağız nemli bir doğaya sahip olduğundan bakterilerin çoğalmasına ve yaşamasına uygun bir ortamdır. Piercing takılması sonrası enfeksiyon gelişmesi riski olduğundan çok dikkatli olunmalıdır. Dilin şişmesi ve hava yolunu engellemesi riski dolayısıyla enfekte olmuş bir dil piercinginin hayati tehlike oluşturabileceği unutulmamalıdır.

Dil piercingi takıldıktan sonra olası risk faktörlerini minimize etmek için piercing bölgesi temiz tutulmalı, piercing takısıyla oynanmamalı ve olası bir enfeksiyon belirtisinde acilen doktora başvurulmalıdır.


__________________

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
anlamı, dildeki, piercing


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 04:55.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.