Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > FK Tanıyalım, Kaynaşalım > FK Komik Şeyler

FK Komik Şeyler Gülmek güzeldir.


Tarihe Geçen 10 tane 1 Nisan Şakası

Gülmek güzeldir.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Nisan 2024, 15:22   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
zil Tarihe Geçen 10 tane 1 Nisan Şakası

Tarihe Geçen 10 tane 1 Nisan Şakası

Bugün 1 Nisan Şaka Günü. İnsanlar birbirine yüzyıllardır şaka yapıyor. Bunların arasında güldüren de var, ağlatan da. Tarihe geçen 10 tane 1 Nisan şakasını sizler için derledik.







1) GOOGLE: BURUN ŞAKASI
Google "Arama motoru teknolojisinde koku devrimi" başlığıyla 2013'te kullanıcılarına 1 Nisan şakası yaptı. Burunlarını ekrana yaklaştırarak yeni araba kokusu, çiçek kokusu ve hayalet kokusu gibi kokuları alabileceklerini söylüyordu. 2 dakikalık tanıtım videosunda "İnternette birçok bilgiyi, resimleri, videoları arayabilirsiniz. Önemli bir parçayı gözden kaçırdığımızı fark ettik. Google Burun Beta'yı duyurmaktan heyecan duyuyoruz. 15 milyon kokubaytlık bir veri tabanı oluşturmayı başardık" denildi. Koku aldığını iddia edenlerin sayısı bir hayli fazlaydı...

2) TWITTER: 'SESLİ HARFLER ARTIK PARAYLA KULLANILACAK'
Twitter 2013'te resmi blog'unda kullanıcılarına sadece sessiz harfleri kullanmaya olanak veren 'Twttr' hizmetine başlandığını duyurdu. Sesli harfleri de kullanabilecekleri 'Twitter' hizmetinden yararlanmak için aylık 5 dolar ödemeleri gerektiği yazıyordu. Gerekçe ise şöyleydi; Sesli harfleri eleyerek daha verimli ve yoğun bir iletişim formuna sahip olabileceğimize inanıyoruz. Aynı zamanda gelir kaynaklarımızı da geliştirmenin bir yolu olarak görüyoruz."




3) 'MARADONA, SOVYET FUTBOL TAKIMI'NA KATILIYOR'

1988'te Sovyetler Birliği'nin Izvestia Gazetesi, dünyaca ünlü futbol yıldızı Diego Maradona'nın Spartak Moskova'ya katılmak için yöneticilerle görüştüğünü yazdı. Şakayı yutan Associated Press (AP) haberi tüm dünyaya yaydı.




4) 'SOLAKLAR İÇİN HAMBURGER'

1998 yılında Burger King, USA Today Gazetesi'ne verdiği tam sayfalık ilanda ABD'deki 32 milyon solak için hamburger yaptıklarını duyurdu. İlana göre hamburger, normal VVhopper ile aynı malzemelerden yapılıyordu ancak tüm malzemeler, solak müşteriler için 180 derece sola çevrilmişti. Binlerce solak Amerikalı, kendileri için üretilen hamburgeri yemek için Burger King restoranlarına koştu. Sağ elini kullananlar ise kendileri için de özel bir hamburger yapılmasını istedi.

5) SELASINI OKUTTU
2013 yılında Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde yapılan 1 Nisan şakasının dozu fazla kaçtı. Merkez Koca Camii imamını arayan bir kişi, Murat Ceylan'ın öldüğünü söyledi ve selasının okunmasını İstedi. İmamın selayı okumasının ardından ortalık karıştı. Çok sayıda kişi Murat Ceylan'ın çalıştığı yufka imalathanesini telefonla ararken, bazıları da işyerine gitti. Yakınları gerçek ortaya çıkıncaya kadar gözyaşı döktü.

6) KADIN ÇORABIYLA RENKLİ TELEVİZYON
İsveç'te sadece 1 kanalın olduğu ve yayının siyah-beyaz yapıldığı 1962 yılında televizyon istasyonunun teknik uzmanı Kjell Stensson haber yayını sırasında ekrana çıktı. Seyirciye siyah-beyaz televizyonlarını nasıl renkliye çevirebileceklerini anlattı. Yapmaları gereken ise; bir naylon kadın çorabını ekrana geçirmekti. O gece 7 milyonluk ülkede birçok kişi bu yöntemi denedi.




7) 'YERÇEKİMİ AZALIYOR'

1976 yılında İngiliz astronom Patrick Moore, BBC Radyosu'nda katıldığı programda Dünya gezegeninde yerçekiminin azalacağını ilan etti. Bunu herkesin kendi evinde de deneyerek fark edebileceğini söyleyen Moore, herkesin aynı anda zıplamasını istedi. Saatler 9.47'yi gösterirken telefonlar yağmaya başladı, tüm dinleyiciler yerçekiminin azaldığını kendilerinin de fark ettiğini söylüyordu. Hatta bir kadın dinleyici, kendisi ve 11 arkadaşının odalarında sandalyeleriyle adeta yüzmeye başladıklarını söyledi.




8) 'TOPU IŞIK HIZINDA FIRLATIYOR'

Sports Illustrated dergisi Nisan 1985 sayısında, Amerikan beyzbol takımlarından Mets'te oynamayı hayal eden "çaylak" bir beyzbol atıcısının hikayesini yazdı. Sidd Finch adlı bu kişi, beyzbol topunu neredeyse ışık hızıyla metrelerce uzağa atabiliyordu. Finch ömründe hiç beyzbol oynamamış fakat bir Tibet manastırında beyzbol atışlarının felsefesi üzerine öğrenim görmüştü. Mets taraftarları ülkenin her yerinde bu "Tanrı'nın bir lütfu olan oyuncu" için kutlamalar yaptı.





9) DİKKAT BOMBA

1. Dünya Savaşı'nın ortalarında 1 Nisan 1915 sabahı bir Fransız havacı, Alman kampının üzerine uçup bombaya benzeyen bir şey bıraktı. Alman askerler, panik içinde kaçışmaya başladı. Patlama sesinin gelmemesi üzerine askerler, bombanın düştüğü yeri araştırdı ve üzerinde "1 Nisan" yazan bir futbol topu buldu.





10) 'UÇAN PENGUENLER'

BBC, 2008'de Antartika'da uçan Adelie penguenlerinin keşfedildiğini duyurdu. Penguenler, dondurucu Antartika kışından kaçmak için uçarak Güney Amerika'ya göç ediyordu. BBC, daha da ileri giderek penguenlerin videosunu yayınladı.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

__________________

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
geçen, nisan, tane, tarihe, Şakası


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 17:21.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.