Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Mutfakta Kim Var > Et Yemekleri

Et Yemekleri Türk mutfağının lezzetli et yemekleri...


Çerkes Tavuğu Nasıl Yapılır? Çerkes Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler Neler?

Türk mutfağının lezzetli et yemekleri...


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Mayıs 2024, 06:34   #1
Çevrimdışı
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
mutfak Çerkes Tavuğu Nasıl Yapılır? Çerkes Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler Neler?

Çerkes Tavuğu Nasıl Yapılır? Çerkes Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler Neler?




Lezzetli ve özgün bir tat arayanlar için, Çerkes mutfağının vazgeçilmezi olan Çerkes tavuğu tarifi gün tabaklarının sevilen tariflerinden. Evde kolaylıkla yapacağınız Çerkes tavuğu tarifini sizler için derledik. Peki, Çerkes tavuğu nasıl yapılır? Çerkes tavuğu tarifi için malzemeler neler?

Tavuk butları veya göğsü, yoğurt, nar ekşisi, zeytinyağı ve özel baharat karışımı ile buluşarak bu tarife özgü bir lezzet yaratan Çerkez tavuğu tarifini sizler için derledik. Peki, Çerkes tavuğu nasıl yapılır? Çerkes tavuğu tarifi için malzemeler neler?

ÇERKES TAVUĞU TARİFİ

Çerkes tavuğu, özel bir baharat karışımı ile hazırlanan ve genellikle tavuk butları veya göğsü kullanılarak yapılan lezzetli bir yemektir.

Malzemeler:

- 4 adet tavuk but veya göğüs

- 1 su bardağı yoğurt

- 3 diş sarımsak (rendelenmiş)

- 2 yemek kaşığı nar ekşisi

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Yarım limon suyu

- Tuz, karabiber

Baharat Karışımı:

- 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz, karabiber

- Yarım tatlı kaşığı pul biber, toz kırmızı biber, toz kişniş, zerdeçal


ÇERKES TAVUĞU NASIL YAPILIR?

Tavuk butları veya göğüsleri yıkayın ve fazla suyunu alın.

Geniş bir kasede yoğurt, rendelenmiş sarımsak, nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı tavuk parçalarına sürün ve buzdolabında en az 1 saat, tercihen bir gece boyunca marine edin.

Baharat karışımını hazırlamak için tüm baharatları bir kasede karıştırın.

Marine edilen tavukları fırın tepsisine veya ızgaraya yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız baharat karışımını sürün.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında veya ızgarada tavukları pişirin. Tavuklar iyice kızarana ve iç sıcaklığı 75°C'ye ulaşana kadar pişirme işlemine devam edin.

Pişen tavukları sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak yanında pilav, salata veya yoğurtlu bir sos ile servis edebilirsiniz.

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çerkes, malzemeler, nasıl, neler, tarifi, tavuğu, yapılır, İçin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 02:01.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.