![]() |
|
Deniz Ürünleri Balık, ıstakoz, karides vb tarifler arıyorsanız burada.. |
|
LinkBack | Seçenekler | Görüntüleme stilleri |
![]() |
#1 |
![]() Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
|
![]()
MasterChef Tom Yam Kung nasıl yapılır?
Tayland mutfağının sevilen lezzeti Tom Yam Kung, MasterChef 2024 sezonunda yarışmacılardan istendi. İşte enfes karides çorbası tarifi.. ![]() Tayland mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri olan Tom Yam Kung, egzotik aromaları ve zengin tatlarıyla dünya çapında büyük beğeni topluyor. Deniz ürünlerinin ferahlığıyla limon otu, zencefil ve acı biberin keskinliği bir araya gelerek ortaya çıkan bu harika çorba, damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak. Özellikle soğuk günlerde iç ısıtan ve enerji veren bir yemek arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Misafirlerinizi etkilemek ya da kendinize bir ziyafet çekmek için, Tom Yam Kung tarifi... MALZEMELER 400 gram karides (temizlenmiş ve kabukları alınmış) 4 su bardağı su veya tavuk suyu 3-4 adet limon yaprağı (Kaffir lime leaves) 1 adet limon otu (lemongrass) 2-3 dilim galangal (veya taze zencefil) 4-5 adet küçük kırmızı biber (acı, isteğe bağlı) 2 yemek kaşığı balık sosu (fish sauce) 1-2 yemek kaşığı taze lime suyu 1 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı) 200 gram mantar (isteğe bağlı) 3-4 adet cherry domates (isteğe bağlı) 2-3 dal taze kişniş (servis için) 1-2 yemek kaşığı Tom Yam pasta (isteğe bağlı) Yapılışı Limon otunu (lemongrass) yıkayın ve 4-5 cm uzunluğunda parçalara kesin, ardından bıçakla hafifçe ezin. Galangal veya zencefili ince dilimler halinde kesin. Limon yapraklarını (kaffir lime leaves) yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Mantarları temizleyin ve dilimleyin. Karidesleri temizleyin, kabuklarını ve damarlarını çıkarın. Bir tencereye su veya tavuk suyunu koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadığında, limon otu, galangal (veya zencefil), limon yaprakları ve kırmızı biberleri ekleyin. Orta ateşte 5-7 dakika kaynamaya bırakın, böylece aromalar suya geçsin. Mantarları ekleyin ve mantarlar yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin. Ardından karidesleri ve cherry domatesleri ekleyin. Karidesler pembeleşene kadar pişirin (2-3 dakika). Balık sosu, lime suyu ve Tom Yam pastasını (varsa) ekleyin. İsteğe bağlı olarak şeker ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Çorbanın tadına bakın ve isteğinize göre ekşi, tuzlu ya da baharatlı bir tat elde edene kadar balık sosu, lime suyu veya şeker ekleyin. Çorbanız hazır olduğunda, taze kişniş yaprakları ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
MasterChef Tom Yam Kung nasıl yapılır?
Tayland mutfağının sevilen lezzeti Tom Yam Kung, MasterChef 2024 sezonunda yarışmacılardan istendi. İşte enfes karides çorbası tarifi.. ![]() Tayland mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri olan Tom Yam Kung, egzotik aromaları ve zengin tatlarıyla dünya çapında büyük beğeni topluyor. Deniz ürünlerinin ferahlığıyla limon otu, zencefil ve acı biberin keskinliği bir araya gelerek ortaya çıkan bu harika çorba, damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak. Özellikle soğuk günlerde iç ısıtan ve enerji veren bir yemek arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Misafirlerinizi etkilemek ya da kendinize bir ziyafet çekmek için, Tom Yam Kung tarifi... MALZEMELER 400 gram karides (temizlenmiş ve kabukları alınmış) 4 su bardağı su veya tavuk suyu 3-4 adet limon yaprağı (Kaffir lime leaves) 1 adet limon otu (lemongrass) 2-3 dilim galangal (veya taze zencefil) 4-5 adet küçük kırmızı biber (acı, isteğe bağlı) 2 yemek kaşığı balık sosu (fish sauce) 1-2 yemek kaşığı taze lime suyu 1 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı) 200 gram mantar (isteğe bağlı) 3-4 adet cherry domates (isteğe bağlı) 2-3 dal taze kişniş (servis için) 1-2 yemek kaşığı Tom Yam pasta (isteğe bağlı) Yapılışı Limon otunu (lemongrass) yıkayın ve 4-5 cm uzunluğunda parçalara kesin, ardından bıçakla hafifçe ezin. Galangal veya zencefili ince dilimler halinde kesin. Limon yapraklarını (kaffir lime leaves) yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Mantarları temizleyin ve dilimleyin. Karidesleri temizleyin, kabuklarını ve damarlarını çıkarın. Bir tencereye su veya tavuk suyunu koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadığında, limon otu, galangal (veya zencefil), limon yaprakları ve kırmızı biberleri ekleyin. Orta ateşte 5-7 dakika kaynamaya bırakın, böylece aromalar suya geçsin. Mantarları ekleyin ve mantarlar yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin. Ardından karidesleri ve cherry domatesleri ekleyin. Karidesler pembeleşene kadar pişirin (2-3 dakika). Balık sosu, lime suyu ve Tom Yam pastasını (varsa) ekleyin. İsteğe bağlı olarak şeker ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Çorbanın tadına bakın ve isteğinize göre ekşi, tuzlu ya da baharatlı bir tat elde edene kadar balık sosu, lime suyu veya şeker ekleyin. Çorbanız hazır olduğunda, taze kişniş yaprakları ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun! |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
baharatlı, çorbası, enfes, karides, mutfağından, tarifi, tayland |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc. ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. |
ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir. |