Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Anne Ve Çocuk > Bebek - Çocuk Bakımı ve Eğitimi

Bebek - Çocuk Bakımı ve Eğitimi Çocukların eğitimi ve bakımı.


0-3 Aylık Bebeklere Özel Oyuncaklar

Çocukların eğitimi ve bakımı.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Ocak 2024, 02:40   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Bebek 0-3 Aylık Bebeklere Özel Oyuncaklar

0-3 Aylık Bebeklere Özel Oyuncaklar

0-3 aylık dönemde de bebeğinize oyuncak alabilirsiniz. Peki yenidoğan bebeklere hangi oyuncaklar alınabilir? İşte yenidoğan bebeğinizin dikkatini çekecek oyuncaklar...
Amigurumi oyuncaklar
Bebekler bir yaşına kadar oral dönemdedir bu sebeple eline alabildikleri her şeyi ağzına götürürler tabii ki yenidoğan bebeğinizin yanına koyduğunuz oyuncağı hemen ağzına götürmesi söz konusu değildir ancak onun yakınında bulunan eşyaların zarar verici unsurlarının bulunmaması oldukça önemlidir. Amigurumi oyuncaklar da bu noktada fazlasıyla iş görüyor. Amigurumi oyuncak alırken dikkat etmeniz gereken unsurlar ise organik iplerden örülmesi, el yapımı olması, yıkanabilir olması, içine doldurulan elyafın bakteri üretmemesi, küçük ve sert parçalarının olmamasıdır.



Çıngıraklar
Bebeğiniz ilk ayından itibaren ses çıkaran her şeye dikkat kesilecektir bu noktada da çıngıraklar harike birer aktivite unsurlarıdır. Çıngırak çeşitliliğinde ise yelpaze oldukça geniştir. Dilerseniz çıngırağınızı da amigurumi olarak alabilirsiniz.



Zeka kartları
Üzerindeki sşyah-beyaz renkler ve çeşitli desenler ile bebeğinizin dikkatini çekecek olan zeka kartları bebeğinizin görsel zekasını geliştirmesine yardımcı olur.



Dönence
0-3 ayın ve hatta 3-6 ayın kurtarıcı oyuncakları arasında dönenceler yer alır. Dönenceler bebeğinizin görsel duyularını teşvik eder aynı zamanda bebeğinizin ilerleyen evrelerinde bu oyuncakları yakalamaya çalışması kaba motor becerileri geliştirmesine yardım eder. Müzikli ve ışıklı olanları ise bebeğinizin uykuya geçişini kolaylaştırabilir.



Oyun halısı
Bebeğinizin kaba motor becerilerinin gelişimine ve görsel/işitsel duyularını harekete geçirmeye yardımcı olan oyun halısının ilk zamanlar bebeğinizin dikkatini çekmediğini düşünebilirsiniz ancak bebeğinizi oyun halısına koymaktan asla vazgeçmemelisiniz. Zaman içinde bu oyuncaklara olan ilgisi artacaktır.



Diş kaşıyıcı
Yenidoğan döneminde diş kayıcı mı olur demeyin! Bazı bebekler 3. ayından itibaren diş çıkarma sürecine girebilirler bu noktada onlara zarar veremyecek kolaylıkla ağzına götürebilecekleri hafiflikte ve pratiklikte diş kaşıyıcıları bulmanız gerekecektir.



Puset oyuncakları
Bu tarz sarmal oyuncaklar el becerisini, görsel ve işitsel algıyı uyarır. Arabadaysanız bebeğinizin dikkatini kolaylıkla çeker ve bu oyuncaklarla uzun süre oynayabilir.



Parmak kukla
Biri yaratıcılık mı dedi? Küçük, pratik olan parmak kuklalar ile her defasında bambaşka bir oyun kurabilirsiniz.


[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

__________________

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aylık, bebeklere, oyuncaklar, özel


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 20:08.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.