Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Parapsikoloji & Kişisel Gelişim > Öteki Dünya > Astronomi ve Uzay Bilimleri

Astronomi ve Uzay Bilimleri Temel doğa bilimlerinden biri olan Astronomi ve Uzay Bilimleri alanı, evreni ve evreni oluşturan gökadaları, derin uzay cisimlerini araştıran bilim dalı bilgileri...


Şeytan Kuyruklu Yıldızı Ortaya Çıkıyor. 70 Yılda Bir Görünüyor

Temel doğa bilimlerinden biri olan Astronomi ve Uzay Bilimleri alanı, evreni ve evreni oluşturan gökadaları, derin uzay cisimlerini araştıran bilim dalı bilgileri...


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Nisan 2024, 04:58   #1
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Şeytan Kuyruklu Yıldızı Ortaya Çıkıyor. 70 Yılda Bir Görünüyor

Şeytan Kuyruklu Yıldızı Ortaya Çıkıyor. 70 Yılda Bir Görünüyor




Şeytan kuyruklu yıldızı ortaya çıkıyor. 70 yılda bir görünüyor
Yalnızca 70 yılda bir görülebilen, Everest Dağı büyüklüğünde olduğu belirtilen “Şeytan Kuyruklu Yıldızının” yakında çıplak gözle görülebileceği belirtildi.

Şeytanın boynuzlarına benzetildiği için, “Şeytan Kuyruklu Yıldızı" olarak bilinen 12P/Pons-Brooks Kuyruklu Yıldızı, mart ayının sonuna kadar Kuzey Yarımküre'de çıplak gözle görülebilecek.

Önümüzdeki ay gerçekleşeceği bilinen tam Güneş Tutulması sırasında, çok parlak bir şekilde var olacağı söylenen Şeytan Kuyruklu Yıldız, 21 Nisan’dan itibaren mayıs ayında Kuzey Yarımküre'de gözden kaybolmadan önce Güneş’e en yakın mesafesinde olacak.


Maryland Üniversitesi Astronomi Gözlemevi Müdürü Elizabeth Warner, konu hakkında Washington Post’a açıklamalarda bulundu ve "Kuyruklu yıldız biraz daha parlaklaşsa da yine de muhtemelen birçok yerde dürbünle görülebilecek. Yine de karanlık yerlerden çıplak gözle görülebilir olacak." İfadelerini kullandı.

Bilim insanları, bu ay, yıldızın daha fazla parlamasının mümkün olduğunu iletti ve bunun durumun sebebinin bilinmediği kaydedildi. Ayrıca, başka bir parlamanın 8 Nisan’da gerçekleşecek olan Güneş tutulmasıyla aynı zamana denk gelebileceği belirtildi.


Warner, "Kuyruklu yıldız kendisini biraz daha parlak hale getiren bir patlama yaşarsa, o sırada Jüpiter'in yakınında Güneş'in solunda görülebilir olabilir" derken, kuyruklu yıldız uzmanı John Bortle, bu tahmini bir "fantezi" olarak niteledi. Bortle, 12P/Pons-Brooks Kuyruklu Yıldızı'nın Güneş'e yaklaştıkça daha da parlak hale geldiğini ve herhangi bir ilave alevlenmenin çok da fark edilmeyeceğini kaydetti.




 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, Çıkıyor, görünüyor, kuyruklu, ortaya, yılda, yıldızı, şeytan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 01:29.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.