Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Aşk ve Evlilik Hazırlığı

Aşk ve Evlilik Hazırlığı Evlilik öncesi, evlilik sonrası, evlilik hazırlıkları ile ilgili bilgilere ulaşabileceginiz alan.


İlişkimi Kaybetmeden Ona Nasıl Açılabilirim?

Evlilik öncesi, evlilik sonrası, evlilik hazırlıkları ile ilgili bilgilere ulaşabileceginiz alan.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Never Give Up
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Mart 2024, 18:39   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Kelebek Mavi İlişkimi Kaybetmeden Ona Nasıl Açılabilirim?

İlişkimi Kaybetmeden Ona Nasıl Açılabilirim?



İlişki içinde kişisel alan yaratmak ustalık gerektirir. Herkesin beklentisi farklı olacağından bu mesafeyi iyi ayarlamak ve ilişki içinde de korumak gerekir. Birinin daha çok alana ihtiyaç duyması daha az sevdiği anlamına da gelmez, bunu iyi okumak gerekir.

Her ruh kendini dinleyebileceği boşluklara ihtiyaç duyar. Sağlıklı bir zihin ve ruh sağlığı İçin bu çok doğal bir ihtiyaçtır. İçinize dönmek, kendinizi gözen geçirmek, hayattaki beklentilerinizi ve hedeflerinize odaklanmak İçin kendinize zaman ayırmak istediğinizde bunu açık bir şekilde ifade edin.

Önceki ilişkilerinizde deneyimlemediğiniz bir şeyse özellikle kendine daha çok zaman ayırmak isteyen bir partner sizi endişelendirebilir ancak bunda endişe duymanızı gerektirecek bir durum yok. İki farklı insanın birlikteliği hayatın geri kalanını görmezden gelinmesi demek değildir. Özellikle bazı kişilik yapısındaki insanlar için özel alan kişisel bir zorunluluktur.

Psikolojideki iki tip insandan söz etmek gerekir burada: içe dönükler ve dışadönükler. 1923 yılında ilk kez Jung tarafından kullanılan bu terimler bize iki farklı davranış ve düşünme şeklini açıklar.

Jung’un bu iki temel karakter özelliğiyle ilgili yaptığı en önemli saptama, içedönük kişilerin enerjilerini yalnızken aldıkları, dışadönüklerin ise, çevrelerinden ve ilişkide oldukları kişilerden aldıklarıdır. Jung zamanında bir üçüncü grubun da var olduğunu ve bu grubu motive edenin kendi içinden mi, yoksa çevresindeki insanlardan mı geldiğini saptamanın pek de kolay olmadığını söylemiştir. Bu üçüncü grubun sayıca diğer iki gruba göre daha fazla olduğunu ve sivrilmemiş normal insanların sıklıkla bu kategoriye girdiğini söyler.

İçedönük kişiler, enerjilerini kendi içdünyalarından aldıklarından yalnız kalmaya pek çok insandan daha çok ihtiyaç duyarlar. Konuşmak, sosyalleşmek onlar için her zaman ihtiyaç değil gerektiğinde yapılması gereken şeylerdir. Asosyallikle ya da çeşitli kişilik bozukluklarıyla karıştırılan içedönüklük bir karakter tipidir. Onlar asosyal değildir seçici sosyaldirler. İçedönükler aynı zamanda iyi birer gözlemcidirler ve yaratıcı süreçlerde çok başarılı olurlar.

Sessizlik: Susmayı beceremeyen bir dünyada içe kapanıkların gücü kitabı yazarı Susan Cain bakın onları nasıl özetliyor:

“Sanılanın aksine içedönük insanların sosyal becerileri gelişmemiş değildir. Onlar da sosyalleşmekten zevk alabilir fakat sonrasında pijamalarını giyip evlerinde huzuru yakalamak isterler. Zamanlarını harcamakta çok titiz davranırlar ve sosyal enerjilerini genellikle yakın arkadaşlarına, meslektaşlarına ve ailelerine adarlar. Konuşmaktan çok dinlerler, konuşmadan önce düşünürler ve çoğu zaman kendilerini yazarak derin sohbetleri her zaman tercih ederler.”

İçedönüklerin aksine dışadönükler sosyalleşirken ve konuşurken mutludurlar. Onları toplumda rol model olarak görebiliriz. Aslında iki özellik de hepimizde mevcuttur ancak bir taraf daha baskındır.

Hayatınızdaki insan ya da siz kendinize has kişilik özelliklerinden dolayı farklı ihtiyaçlara sahipsiniz. Öncelikle beklentileriniz konusunda ayrımında olmanız gereken en önemli şeydir bu. Sadece kendi arzu ve ihtiyaçlarınız için ısrarcı olmadan önce iyi bir gözlemci olarak kendinizi ve partnerinizi gözleme yoluna gidin.

Diyelim partneriniz bu alana fazlasıyla ihtiyaç duyuyor. Ne yapmalısınız?

- Çoğu zamanınızı sevdiğiniz insanla geçirme isteğiniz anlaşılabilir ancak onun ve sizin de bir hayat akışınızın olduğunu unutmayın. İş, arkadaşlar, aile, hayatla ilgili sorumluluklar ve daha pek çok şey hayatınızı dolduruyor. İtiraf etmek gerekiyor ki hayat eskisine göre çok daha hızlı ve zorlayıcı bir şekilde akıyor. Birbirinizi sabote etmeden değerli anlar yaratmaya çalışın. Birlikte olduğunuz vakitlerde de durumdan şikayet etmeden daha çok zaman geçirme istediğinizi iletin.

- Kendinize ait zaman yaratmanın mükemmel bir şey olduğunu unutmayın. Özel zevklerinize zaman ayırmak, spor yapmak, belki de sadece meditasyonla dinginleşmek için yalnızlık gerekir. Yalnızlığı korkutucu bir şey olarak görmeyin ve onun iyileştirici gücünden faydalanın. Kendinizi şımartın, ihmal ettiğiniz şeyleri hatırlayın.

- İlişki içindeyken arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize daha az aman ayırıyor olabilirsiniz. İki kişilik dünyanızı genişletin. Başkalarıyla programlar yapın, onların dünyalarına girin. Böylece ruhunuz ve zihniniz nefes almış olur.

- Çok sık görüşmek bir süre sonra sıkıcı hale gelmeye başladıysa bu boşluklar beraberliğinizi daha anlamlı kılacaktır. Birlikte olduğunuz zamanları daha kaliteli geçirmeye özen gösterin. Farklı planlar yapın, değişim her zaman iyidir. Yan yanayken her anlamda doyum sağlayan bir ilişki içinde olursanız ayrı olduğunuz zamanlar İçin de hayıflanmazsınız.

- Partnerinizin kişisel alan yaratma tercihini anlayışla karşılayın, kişisel bir mesele haline getirmeyin. Zihninizi saplantılı düşünceler yerine kendinizle ilgili konulara odaklayın. Bunu tartışma konusu yapıp, tavır almayın. Bu durumu sağlıklı bir şekilde anladığınızda ilişkiniz için işe yarar bir şey olduğunu göreceksiniz.

Uzman Psikolog
Esra Ezmeci’nin Kararı Ben Veririm kitabından yazılmıştır.

Sürmenaj bunu beğendi.
__________________

 
Alt 27 Mart 2024, 18:50   #2
Çevrimiçi
 
Never Give Up kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: İlişkimi Kaybetmeden Ona Nasıl Açılabilirim?

Buradan dışa dönük olduğumu çıkarıyorum çünkü yalnız kalmayı hiç sevmem.

Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 01 Nisan 2024, 01:50   #3
Çevrimdışı
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: İlişkimi Kaybetmeden Ona Nasıl Açılabilirim?

Konuşmaktan çekinilen bir ilişkinin daha çok adımı var demektir.

Leydihan bunu beğendi.
 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açılabilirim, kaybetmeden, nasıl, ona, İlişkimi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 07:29.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.