Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Bilim ve Teknoloji > Bilim Dünyası > Yapay Zeka

Yapay Zeka YZ, insanlar da dahil olmak üzere hayvanlar tarafından, doğal zekânın aksine makineler tarafından görüntülenen zekâ çeşididir.


Yapay Zekâ Uzmanlarından Meta ve OpenAI Gibi Şirketlere Açık Mektup: "Sistemlerinizi İncelememize İzin Verin!"

YZ, insanlar da dahil olmak üzere hayvanlar tarafından, doğal zekânın aksine makineler tarafından görüntülenen zekâ çeşididir.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Mart 2024, 10:30   #1
Çevrimiçi
Huysuz Ve Tatlı Adam
 
Arthur kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yapay Zekâ Uzmanlarından Meta ve OpenAI Gibi Şirketlere Açık Mektup: "Sistemlerinizi İncelememize İzin Verin!"

Yapay Zekâ Uzmanlarından Meta ve OpenAI Gibi Şirketlere Açık Mektup: "Sistemlerinizi İncelememize İzin Verin!"

Yüzün üzerinde yapay zekâ araştırmacısı, yayımladıkları açık mektup ile üretken yapay zekâ şirketlerine sistemlerini incelemeye açma çağrısı yaptı.
Son dönemde üretken yapay zekâlara olan ilgi gittikçe artarken hemen her teknoloji firması kendi yapay zekâsını geliştirmenin peşine düşmüş vaziyette. Firmalar, kötü niyetli kişilerin sistemleri sömürmesini engellemek amacıyla geliştirme süreçlerini ve bilgilerini gizli tutuyor. Yapay zekâ araştırmacılarına göre bu durum araştırmalara ket vuruyor.

Sistemleri açma çağrısı



Aralarında Stanford Üniversitesinden Percy Liang, Pulitzer ödüllü Gazeteci Julia Angwin, Stanford İnternet Gözlemevinden Renee DiResta, Mozilla'dan Deb Raji, eski vekil Merietje Schaake ve daha pek çok önemli ismin bulunduğu 100'den fazla araştırmacı, yapay zekâ üzerine çalışan firmalara sistemlerini açma çağrısında bulundu.

OpenAI, Anthropic, Google, Meta ve Midjourney gibi firmalara gönderilen açık mektupta, teknoloji firmalarının, ürünlerini incelemek isteyen araştırmacılara, yasal ve teknik anlamda bir güvenli liman sağlamaları çağrısı yapıldı. Mektupta, "Üretken yapay zekâ firmalarının, araştırmacıların onları sorumlu tutabileceği araştırmaları aktif olarak engelleyen sosyal medya platformlarının yaptığı hatayı yapmaktan kaçınmaları gerekir." ifadeleri kullanıldı.

Yapay zekâ modelleri sık sık davalara konu oluyorlar ve özellikle de telif konusundaki tartışmalar alevlenmiş durumda. Reid Southern adlı film stüdyosu sanatçısı, film karakterlerinin telifli görsellerinin ürettiği için defalarca banlandığını belirtirken, Meta da LLaMA 2 adlı en gelişmiş dil modelinde bu tür ihlaller görmeleri durumunda içeriği çekeceklerini söylemişti.

Yapay zekâ firmaları, genellikle kullanıcılarının sahte ya da yanıltıcı içerikler üretmelerine, dolandırıcılık, telif ihlali, karar mekanizmalarını etkileme, seçimlere müdahale, başkalarına yönelik saldırgan içerikler üretme gibi tartışmalı aksiyonlar almalarına izin vermiyor. Bu tür aktivitelerde bulunmaya çalışan kişilerin hesapları banlanabiliyor.

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açık, gibi, mektup, meta, openai, uzmanlarından, yapay, zekâ, Şirketlere


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 06:55.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.