Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Bilim ve Teknoloji > Bilim Dünyası > Yapay Zeka

Yapay Zeka YZ, insanlar da dahil olmak üzere hayvanlar tarafından, doğal zekânın aksine makineler tarafından görüntülenen zekâ çeşididir.


Yüzünüze Bakıp Sağlık Sorunlarınızı Anlayacak "Sihirli Ayna" Tanıtıldı

YZ, insanlar da dahil olmak üzere hayvanlar tarafından, doğal zekânın aksine makineler tarafından görüntülenen zekâ çeşididir.


Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Alt 10 Ocak 2024, 09:51   #1
Çevrimiçi
Huysuz Ve Tatlı Adam
 
Arthur kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yüzünüze Bakıp Sağlık Sorunlarınızı Anlayacak "Sihirli Ayna" Tanıtıldı

Yüzünüze Bakıp Sağlık Sorunlarınızı Anlayacak "Sihirli Ayna" Tanıtıldı



NuraLogix adlı teknoloji firması, CES 2024'te insanların yüzünden sağlık risklerini tanımlayabilen bir ayna tanıttı.
Sensörler ve yapay zekâ alanındaki gelişmeler ile birlikte sağlık teknolojileri alanında da çok sayıda yenilik karşımıza çıkmaya başladı. Bunlardan biri de NuraLogic adlı teknoloji firmasının CES 2024'te tanıttığı Anura MagicMirror oldu. Bu ayna, karşısındaki kişinin yüzünü inceleyerek sağlık durumlarını inceleyebiliyor.

Ayna ayna söyle bana, var mı karaciğerimde yağlanma?



Anura, üreticisi tarafından türünün ilk örneği olarak gösteriliyor ve kullanmak için herhangi bir başka cihazla bağlantı kurmasına, oturum açmaya, demografik bilgi girmeye gerek duymuyor. Bu anlamda oldukça kolay kullanılan bir cihaz olduğunu söylemek mümkün.

21,5 inçlik bu akıllı ayna, karşısında duran kişinin yüzünü 30 saniye boyunca inceliyor. Bu inceleme sürecinde de kullanıcının yüzündeki kan akışını tespit edip inceleniyor. Firmanın patentli teknolojisi olan Transdermal Optical Imaging ile kişinin yüzündeki kan akışı bir nevi haritalandırılmış oluyor. NuraLogix, MagicMirror sayesinde kişilerin tansiyon, vücut kitle indeksi, nabız düzenliliği, nabız atış sayısı, nefes alıp verme sıklığı, yüz derilerinin yaşı gibi konularda bilgilendirilebileceğini söylüyor. Ayrıca bu akıllı ayna sayesinde diyabet, kardiyovasiküler rahatsızlıklar, inme, felç, hipertansiyon, karaciğer yağlanması gibi pek çok hastalık, mental rahatsızlık ve depresyon riski de tespit edilebiliyor.

NuraLogix şimdilik MagicMirror için herhangi bir fiyat ya da piyasaya çıkış tarihi bilgisi vermedi. Bu akıllı aynanın hastanelerde ve muayenehanelerdeki bekleme alanlarında, yaşlı bakım evlerinde ve diğer sağlık hizmeti veren kuruluşlarda kullanılması planlanıyor.

 
 

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
anlayacak, bakıp, sağlık, sihirli ayna, sorunlarınızı, tanıtıldı, yüzünüze


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 14:03.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.