Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema ve Tiyatro

Sinema ve Tiyatro Beyaz perde ve tiyatro hakkında bilgiler.


İzmir Şehir Tiyatroları’ndan Bedia Muvahhit’e Özel Gösterim

Beyaz perde ve tiyatro hakkında bilgiler.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Ocak 2024, 00:24   #1
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan İzmir Şehir Tiyatroları’ndan Bedia Muvahhit’e Özel Gösterim

İzmir Şehir Tiyatroları’ndan Bedia Muvahhit’e Özel Gösterim


Atatürk’ün arzusu ile 100 yıl önce tiyatro sahnesine ilk kez İzmir’de adım atan Bedia Muvahhit, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın hazırladığı özel gösterim ile anıldı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) Türk tiyatrosunun ilk Türk kadın oyuncularından Bedia Muvahhit’in sahneye çıkışının 100. yılını, hazırladığı özel etkinlik ile andı. Tiyatroda Türk kadın oyunculara yer verilmesi arzusundaki Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği üzerine, ilk kez İzmir’de sahneye çıkan Bedia Muvahhit’i anmak için hazırlanan özel gösterim İzBBŞT İsmet İnönü Sahnesi’nde yapıldı.

Etkinlikte, Bedia Muvahhit’in Atatürk ile yaşadığı diyalog ile yer aldığı ilk ve son tiyatro oyununun yeniden canlandırıldığı sahneler izleyicilerden büyük alkış aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, İzBBŞT Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten, bürokratlar ve tiyatroseverlerin katıldığı gösterim kapalı gişe sahnelendi.



BİR DEVRİMİN HİKAYESİ
Etkinlikte konuşan, özel gösterimin yönetmeni Ozan Çolak, Bedia Muvahhit’in öyküsünün, sadece bir kadının tiyatro sahnesine çıkma hikâyesi değil bir devrim hikâyesi olduğunu söyleyerek, “Bu hikâye tam burada, İzmir’de 100 yıl önce gerçekleşmiş. Başta, bize bu devrimi anlatma fırsatı sunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, bu etkinliği yönetme görevini bana veren hocam Yücel Erten 'e, bana güvenen, beraber yol yürüyen arkadaşlarıma ve bizi yalnız bırakmayan seyircilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Ozan Çolak’ın yönettiği gösterimde, Pınar Güntürkün, Müge Kızılbağlı, Dine Altıok, Melis Caba, Efe Ünal, Devrim Karakoyun ile Efe Çetinel rol aldı. Gösterimin dramaturgisini Halil Ünsal, tasarımlarını Anıl Işık ile Deniz Bilgili, ışık tasarımını ise Kaan Burmaoğlu yaptı.

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bedia, gösterim, muvahhit’e, tiyatroları’ndan, İzmir, özel, Şehir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 13:18.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.