Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema ve Tiyatro

Sinema ve Tiyatro Beyaz perde ve tiyatro hakkında bilgiler.


Gaziemir’de Tiyatro Sezonu "Veda" İle Başladı

Beyaz perde ve tiyatro hakkında bilgiler.


Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Alt 04 Ocak 2024, 00:13   #1
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Gaziemir’de Tiyatro Sezonu "Veda" İle Başladı

Gaziemir’de Tiyatro Sezonu "Veda" İle Başladı


Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği kültür sanat etkinliklerinin 2023-2024 yılı sezonu “Veda” ile başladı. Ayşe Kulin’in aynı adlı eserinden uyarlanan oyunu salonu dolduran izleyiciler ayakta alkışladı.


Her yıl düzenlediği etkinliklerle yurttaşları sanatla buluşturan Gaziemir Belediyesi, yeni sezonunun açılışını “Veda” ile yaptı. Ayşe Kulin’in aynı adlı eserinden Nedim Saban’ın tiyatro sahnesine uyarladığı ve yönetmenliğini yaptığı Veda oyununu Tiyatrokare oyuncuları sahneledi. Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda usta tiyatro sanatçısı Nevra Serezli, Aziz Sarvan, Fatih Gülnar, Meral Asiltürk, Zeynep Sevi Yılmaz, Alişan Özkan, Gizemnur Topaloğlu, Gizem Çayhanoğlu, Gaziemirli seyirciyle buluştu.

Yazarın son Osmanlı nazırı olan dedesinin hayat hikayesini, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun ilk yıllarını bir aşk hikayesi üzerinden anlatan oyun, seyirciden tam not aldı. Savaşın acısını ve bir çağın değişiminde yaşanan acılar, umutlar, belirsizlikler ve kuşak çatışmalarını başarıyla işleyen oyunu, salonu dolduran izleyiciler ayakta alkışladı.



ARDA: GEZİ DİRENİŞİ MAHPUSLARINA SELAM OLSUN
Tiyatronun sonunda oyunculara anı objesi takdim eden Belediye Başkanı Halil Arda, “Gaziemir’in sahnesinde Nevra Serezli gibi bir ustayı ağırlamak bizim için büyük bir şeref. Cumhuriyet’in yüzüncü yılında kültür sanat sezonumuzu, Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan çok özel bir oyunla açtık. Bu ülke kolay kurulmadı. Esir ülke olmamak için Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları çok büyük savaşlar verdiler, canlarını verdiler. Bugün bu mücadele devam ediyor. Bu mücadeleyi sürdüren Gezi Direnişi mahpuslarına selam olsun. İyi ki varlar. Mücadelemiz devam edecek. Tiyatrokare oyuncularına bu güzel oyunu ilçemizde sahneledikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
 

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başladı, gaziemir’de, sezonu, tiyatro, veda, İle


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 13:20.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.