Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema > Sinema Enleri

Sinema Enleri En beğendiğiniz ölmeden önce izlemeniz gereken tüm film bilgilerini burada bulabilirsiniz.


2023'ün En İyi Korku Filmleri

En beğendiğiniz ölmeden önce izlemeniz gereken tüm film bilgilerini burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Mart 2024, 15:30   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
kurukafa 2023'ün En İyi Korku Filmleri

2023'ün En İyi Korku Filmleri

Yılın en iyi korku filmleri bu dosyamızda!



Artık sonuna yaklaştığımız 2023 yılı, korku türü açısından eklektik, tuhaf ve oldukça kanlı bir yıldı. Mikro bütçeli filmlerden Hollywood devam filmlerine kadar pek çok yapım izleyicilerle buluştu ancak hepsi geçer not alamadı, bazı filmler ise büyük hayranlar ve nefret edenler olmak üzere çarpıcı bölünmeler yarattı.

"M3GAN"da Allison WiIlliams'ın gerçekçi, kötü bir yapay zeka oyuncak bebek tarafından terörize edilmesini izledik, Mia Goth, ilk gösterimi Sundance'te yapılan "Infinity Pool"da her zamanki manik karakterine büründü, yılın en çok beklenenlerinden "Scream VI" New York'un parlak ışıkları için Woodsboro ve Sidney Prescott'u geride bıraktı ve Eli Roth her yıl yeniden izlemeye değer bir Şükran Günü korku filmi sundu...

İşte 2023'ün en iyi korku filmleri...
Talk to Me - Konuş Benimle




1 Eylül 2023 Sinemada | 1s 34dk | Korku, Gerilim

Yönetmen Danny Philippou, Michael Philippou
Senarist Danny Philippou, Bill Hinzman
Oyuncular: Ari McCarthy, Hamish Phillips, Sunny Johnson
Orijinal adı Talk To Me

Konuş Benimle, mumyalanmış bir eli kullanarak ruhların canlanmasını sağlayan bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor. Bir grup arkadaş, gizemli, mumyalanmış bir el bulur. Eli kullanan grup, bu sayede ruhları nasıl canlandıracaklarını keşfeder. Yaşadıkları heyecanın bağımlısı olan grubun içinde biri, ileri gidip korkunç doğaüstü güçleri serbest bırakır ve bu durum üzerine onlar, kime güveneceklerini seçmek zorunda kaldıkları bir durumla karşı karşıya kalır.

Yılın belki de en çok övgü toplayan korku filmi olan "Talk to Me" insanların dünyada dolaşan ruhlarla temas kurmasına ve yaşayan bir bedeni geçici olarak ele geçirmelerine olanak tanıyan, ölüm sonrası sırları açığa çıkaran lanetli bir el etrafında dönüyor. Bir grup genç için bu, partilerini renklendirmek amacıyla tehlikeli oyunlar oynamak anlamına gelir, ancak işler bekledikleri gibi gitmez... Her ne kadar bilinmeyen güçler tarafından ele geçirilmeyi ve öbür dünyanın sırlarını konu alan yüzlerce korku filmi olsa da, film klişelere yeni bir boyut kazandırmayı başarıyor.





When Evıl Lurks - Cuando acecha la maldad




Vizyon tarihi belirsiz | 1s 39dk | Korku
Yönetmen Demián Rugna
Senarist Demián Rugna
Oyuncular: Ezequiel Rodríguez, Demián Salomón, Silvina Sabater

Pedro ve Jimmy kardeşler, yakınlardaki bir çiftlik evinde şeytani bir enfeksiyonun büyüdüğünü keşfettiklerinde kurbanı topraklarından çıkarmaya çalışırlar. Uygun şeytan çıkarma ayinlerine uymayan bu kişilerin pervasız eylemleri, istemeden de olsa kırsal topluluklarında bir mal mülk salgınını tetikler. Şimdi, maruz kaldıkları herkesi yozlaştıran ve sakat bırakan, yaklaşmakta olan bir kötülükten kaçmaları ve bu doğaüstü vebayı durdurabilecek tek araçları elinde bulunduran büyümüş bir "temizleyicinin" yardımına başvurmaları gerekir.

Prömiyerini Toronto Film Festivali'nde yapan "When Evil Lurks", bu yılın diğer korku filmlerine benzemeyen, amansız bir şekilde dehşet verici ve düpedüz tüyler ürpertici bir çalışma. Çiftliklerinin yakınında ele geçirilmiş bir adamı keşfeden iki kardeşin hikayesi, feci derecede kötü bir karar verip dünyalarını kaosa sürüklediklerinde, dehşetten çıldırtıcı bir kaçışa dönüşür. Sevdiklerini yaklaşan felaketten kurtarmak için yola çıktıklarında, durdukları her durak değer verdikleri her şeyi yok edebilecek daha fazla ölüme ve yıkıma neden olur.




Thanksgıvıng - Kara Cuma




1 Aralık 2023 Sinemada | 1s 47dk | Korku
Yönetmen Eli Roth
Senarist Jeff Rendell
Oyuncular: Patrick Dempsey, Addison Rae, Milo Manheim
Orijinal adı Thanksgiving

Konusunu 2007 yapımı Grindhouse filmindeki sahte bir fragmandan alan Eli Roth imzalı Kara Cuma; bir seri katilin, kasabanın sakinlerinden bir hindi sunumu yapma amacıyla, Şükran Günü'nde Massachusetts'teki küçük bir kasabaya gelişini anlatıyor. Kara Cuma isyanının büyük bir trajediyle sonuçlanmasından yıllar sonra, kötü şöhreti gizemli bir katil Şükran Günün’den ilham alarak bu özel günün ortaya çıktığı yer olan Plymouth, Massachusetts'te terör estirmeye başlar. Mahalle sakinleri tek tek öldürülmektedir. Bu özel günde kendilerini büyük bir kabusun içinde bulan insanlar, katili ortaya çıkarıp tatilden sağ kurtulmayı başaracak mı yoksa onun çarpık tatil masasının konuğu mu olacaktır?

Konseptin ilk kez Robert Rodriguez'in Grindhouse filminde tanıtılmasından bu yana, Şükran Günü merkezli bir slasher filmi heyecan verici bir beklenti haline geldi ve Eli Roth'un yönettiği şiddet dolu film beklentileri karşılıyor. Film, gizemli bir katilin Kara Cuma isyanı ve Şükran Günü'nün ortaya çıktığı yer olan Plymouth, Massachusetts'te terör estirmesini anlatıyor. RightMart süpermarketinde birkaç ölümle sonuçlanan bir Kara Cuma izdihamının bir yıl ardından, birkaç kasaba sakininin protestolarına rağmen market yeniden indirimlere hazırlanmaya başlar. Ancak izdihama karışan insanlar tek tek ölmeye başladığında kasabanın artık güvenli bir yer olmadığı anlaşılır.




Huesera




Vizyon tarihi
belirsiz | 1s 37dk | Dram, Korku

Yönetmen Michelle Garza Cervera
Senarist Michelle Garza Cervera, Abia Castillo
Oyuncular: Natalia Solián, Alfonso Dosal, Mayra Batalla

Huesera, uğursuz bir varlık tarafından lanetlenen ilk çocuğunu bekleyen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Valeria ve kocası Raul, sonunda uzun süredir hayallerini kurdukları bebeğe kavuşacaklarını öğrenirler. Hamile olan Valeria için başlarda her şey mükemmel görünür. Ancak bir süre sonra bir şeyler teres gitmeye başlar.

"Huesera" anneliğin zevklerini ve acılarını ham ve bazen de acımasız bir şekilde keşfetmek için, doğaüstü bir varlık tarafından lanetlenen ilk bebeğini bekleyen genç bir anneyi konu alıyor. Michelle Garza Cervera'nın ilk uzun metrajlı filmini keşfetmeye istekli olanlar; filmin aile beklentileri, Latin ülkelerinde insanların karşılaştığı maddi zorluklar ve ataerkil bir toplumda özgür olmanın bir kadın için ne anlama geldiği hakkında da söyleyecek çok şeyi olduğunu keşfedecekler. Başrol oyuncusu Natalia Solián'ın muhteşem performansıyla "Huesera", ev kadını kalıbına uymayan kadınlar için anneliğin gerçekte ne anlama geldiğine dair bazı sert gerçeklerle yüzleşmeye hazır olmayan izleyicileri şok edecek ve belki de iğrendirecek. Ancak korku tam olarak bununla ilgili ve "Huesera" zihnimizin karanlık köşelerini görünür kılarak bizi her gün bastırmaya çalıştığımız travmatik deneyimler üzerinde düşünmeye zorluyor.




M3GAN




13 Ocak 2023 Sinemada | 1s 42dk | Korku, Gerilim
Yönetmen Gerard Johnstone
Senarist Akela Cooper
Oyuncular: Allison Williams, Violet McGraw, Ronny Chieng

"M3GAN" dahi bir oyuncak şirketinde çalışan robotik mühendisi olan bir adamın hikayesini konu ediyor. Mühendis, yakın zamanda yetim kalmış olan yeğenine destek olması ve arkadaşlık etmesi için bir robot tasarlar. Ancak küçük kız ile duygusal olarak bağ kurmaya programlanmış insansı robot, programlaması fazla iyi işlediği için yeni arkadaşı konusunda aşırı korumacı bir hale gelir. Bu korkutucu bağlanma durumu pek çok tehlikeyi de beraberinde getirir.

Katil bebekler, uzun yıllardır korku türünün en sevdiği malzemelerden olduğunu ispatladı. "M3GAN", daha önce görmediğimiz bir karakter yaratarak, benzerlerinden ayrılıp kendi ayakları üzerinde durmayı başarıyor. Hem korkutucu hem de komik olan bu filmde, yapay zekalı gerçek boyutlardaki bir oyuncak bebek olan M3GAN, eşleştiği çocuğu korumak için cinayete varabilecek aşırı önlemler alıyor... 12 milyon dolarlık bir bütçeyle 180 milyon doların üstünde hasılat elde eden filmin devam halkası "M3GAN 2.0" 2025'te çıkacak.




Infınıty Pool - Sonsuzluk Havuzu





Vizyon tarihi belirsiz | 1s 59dk | Korku, Bilim Kurgu, Gerilim
Yönetmen Brandon Cronenberg
Senarist Brandon Cronenberg
Oyuncular: Alexander Skarsgård, Mia Goth, Cleopatra Coleman

İzole bir ada tatil beldesinde kalan James ve Em, el değmemiş kumsallar, olağanüstü personel ve güneşin tadını çıkararak mükemmel bir tatil geçirir. Ancak baştan çıkarıcı ve gizemli Gabi'nin rehberliğinde tatil yerlerinin dışına çıkarlar ve kendilerini şiddet, hazcılık ve anlatılmamış korkuyla dolu bir kültürün içinde bulurlar. Trajik bir kaza, onların hayatını tamamen değiştirirek onları suça karşı sıfır tolerans politikasıyla karşı karşıya bırakır. Kendilerini korkunç bir kabusun içinde bulan James ve Em, ya onları idam edecek ya da kendi ölümlerini izleyeceklerdir.

Body-horror ustası David Cronenberg'in oğlu Brandon Cronenberg tarafından yazılıp yönetilen film, tatil yaparken şiddet ve haz sarmalına sürüklenen bir çifti konu alıyor. İkinci kitabını bitirmeye çalışan yazar James ve eşi Em cennet gibi bir tesiste tatil yaparken, James kazara birinin ölümüne neden olur. Ölüm cezası alan James, bu korkunç durumdan kurtulmak için, para karşılığında kendi kopyasının idam edilmesini ayarlar. Sadece bu durum bile gergin bir korku filmi için mükemmel bir önerme sağlıyor ancak "Infinity Pool"un çılgın korku deneyimi aslında yeni başlıyor...



The Pale Blue Eye - Solgun Mavi Gözler





6 Ocak 2023 | 2s 10dk | Dedektif, Tarihi, Gerilim
Yönetmen Scott Cooper
Senarist Scott Cooper
Oyuncular: Christian Bale, Harry Melling, Gillian Anderson
Orijinal adı The Pale Blue Eye

Solgun Mavi Gözler, genç bir öğrencinin yardımıyla West Point'teki ABD Askeri Akademisi'nde meydana gelen gizemli cinayetleri çözmeye çalışan kıdemli bir dedektifin hikayesini konu ediyor.

Edgar Allan Poe, korku edebiyatının en değerli isimlerinden biri ancak "Solgun Mavi Gözler" onun eserlerinin klasik bir uyarlaması değil. Scott Cooper'ın soğuk cinayet gizemi, West Point'teki Amerika Birleşik Devletleri Askeri Akademisi'nde öğrenci olan Poe'yu birkaç askeri öğrencinin gizemli ölümlerinin hikayesinde yardımcı karakter olarak konumlandırıyor. Christian Bale'in cinayetleri soruşturan dedektif rolünü üstlendiği film, klasik bir polisiye olarak başlıyor ancak hikaye ilerledikçe gotik ve psikolojik korku unsurları filmde daha çok yer alıyor.





Evıl Dead Rıse - Kötü Ruh: Uyanış



21 Nisan 2023 Sinemada | 1s 37dk | Fantastik, Korku
Yönetmen Lee Cronin
Senarist Lee Cronin
Oyuncular: Lily Sullivan, Alyssa Sutherland, Morgan Davies
Orijinal adı Evil Dead Rise

Kötü Ruh: Uyanış, yıllar içinde birbirlerinden uzaklaşan iki kardeşin hayatına odaklanıyor. Zamanla birbirlerinden uzaklaşan iki kardeş, aradan geçen yılların ardından yeniden bir araya gelir. Ancak büyük bir tehlike onları beklemektedir çünkü et yiyen kötü ruhlar canlanmıştır. Kendilerini bir anda büyük bir kabusun içinde bulan iki kardeş, hayatta kalabilmek için farklılıklarının üstesinden gelip, birlikte hareket etmek zorundadır.

Evil Dead serisinin sinemalara dönmesi on yıl sürdü ama "Evil Dead Rise" beklemeye değerdi. Lee Cronin'in yazıp yönettiği film, Fede Álvarez'in yarı yeniden yapımının amansız vahşeti ile Sam Raimi'nin orijinal üçlemesinin akıl almaz şiddetini birleştirdi. "Evil Dead Rise", ne zaman güldüreceğini ve ne zaman zihinlerimizi sonsuza dek yaralayacağını tam olarak bilen, kitleleri memnun eden bir yapım olarak izleyicilerle buluştu. Filmde, zamanla birbirlerinden uzaklaşan iki kardeş, aradan geçen yılların ardından yeniden bir araya gelir. Ancak büyük bir tehlike onları beklemektedir çünkü et yiyen kötü ruhlar canlanmıştır. Kendilerini bir anda büyük bir kabusun içinde bulan iki kardeş, hayatta kalabilmek için farklılıklarının üstesinden gelip, birlikte hareket etmek zorundadır.





Scream VI - Çığlık 6




10 Mart 2023 Sinemada | 2s 2dk | Korku
Yönetmen Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Senarist James Vanderbilt, Guy Busick
Oyuncular: Melissa Barrera, Jenna Ortega, Courteney Cox
Orijinal adı Scream VI

Çığlık 6, Hayalet Maskeli cinayetlerinden kurtulduktan sonra Woodsboro kasabasını geride bırakıp New York'ta yeni bir hayata başkayan dört kişinin hayatına odaklanıyor. Son Hayalet Maskeli cinayetlerinin ardından, hayatta kalan dört kişi, artık hayatlarında yeni bir sayfa açmak ister ve bu amaçla Woodsboro kasabasından ayrılır. New York'ta kendilierine yeni bir düzen kuran 4 kişi, her ne kadar kasabayı arkalarında bırakmış olsalar da maskeli katilden kurtulmayı başarabilecekler midir?

En ikonik korku serilerinden biri olan Çığlık, yakın zamanda, filmin genç yıldızı Melisa Barrera'nın Filistin'e destek mesajları nedeniyle gelecek devam filminden kovulmasıyla gündeme geldi. Barrera'nın ardından Jenna Ortega da çalışma takvimi yoğunluğu nedeniyle devam filminden ayrıldı. Her ne kadar 2022'de oldukça başarılı bir geri dönüş yapmış olsa da, 6. filmde maaş eşitsizliği nedeniyle orijinal yıldız Neve Campbell'i de kaybeden Çığlık serisi şimdilerde krizde. Bundan sonra seriyi neyin beklediğini bilemiyoruz ama Ghostface'in dehşetini New York'a getiren "Çığlık 6" serinin en şiddetli ve en acımasız filmi olarak dikkat çekici.




Bırth/Rebırth




Vizyon tarihi belirsiz | 1s 39dk | Korku, Gerilim
Yönetmen Laura Moss
Senarist Laura Moss, Brendan O'Brien
Oyuncular: Judy Reyes, Marin Ireland, Monique Gabriela Curnen

Birth/Rebirth, ölülerin diriltilmesine takıntılı olan bir patalogun hikayesini konu ediyor. Rose, sosyal etkileşim yerine cesetlerle çalışmayı tercih eden bir patologdur. Ayrıca bir takıntısı vardır o da ölülerin diriltilmesi. Celie ise hayatını zıplayan, geveze altı yaşındaki kızı Lila etrafında kuran bir doğum hemşiresidir. Trajik bir gecede, Lila aniden hastalanıp ölürken, iki kadının dünyası birbirine çarpar. En sevdikleri şeyi korumak için ne kadar ileri gitmeye istekli olduklarıyla yüzleşmek zorunda kalacakları, geri dönüşü olmayan karanlık bir yola girerler.

Frankenstein'ın dikkat çekici performanslarla hayat bulan yeniden uyarlaması, yazar-yönetmen Laura Moss'un imzasını taşıyan "Birth/Rebirth" neredeyse tamamı tek bir apartman dairesinin sınırları içinde gerçekleşen karanlık ve acımasızca esprili bir deneyim. Rose, sosyal etkileşim yerine cesetlerle çalışmayı tercih eden bir patologdur ve ölülerin diriltilmesine takıntılıdır. Celie ise hayatını altı yaşındaki kızı Lila etrafında kuran bir doğum hemşiresidir. Trajik bir gecede, Lila aniden hastalanıp ölürken, iki kadının dünyası birbirine çarpar. En sevdikleri şeyi korumak için ne kadar ileri gitmeye istekli olduklarıyla yüzleşmek zorunda kalacakları, geri dönüşü olmayan karanlık bir yola girerler.




Totally Kıller - On Numara Katil




Vizyon tarihi
belirsiz | 1s 45dk | Komedi, Korku

Yönetmen Nahnatchka Khan
Senarist Jen D'Angelo, David Matalon
Oyuncular: Kiernan Shipka, Olivia Holt, Julie Bowen

Üç gencin şok edici cinayetinden otuz beş yıl sonra, kötü şöhretli "Tatlı On Altı Katil", dördüncü kurbanını talep etmek için Cadılar Bayramı gecesinde geri döner. On yedi yaşındaki Jamie, aşırı korumacı annesinin uyarısını görmezden geldiğinde kendisini maskeli manyakla yüz yüze bulur. Jamie, canını kurtarmak için kaçarken yanlışlıkla ilk cinayetlerin işlendiği yıl olan 1987'ye doğru zaman yolculuğu yapar. 1980'lerin alışılmadık ve çirkin kültüründe gezinmek zorunda kalan Jamie, sonsuza kadar geçmişte takılıp kalmadan önce katili kesin olarak alt etmek için ergen annesi ile iş birliği yapar.

Prime Video'da yayınlanan korku - komedi filminde Kiernan Shipka, annesinin gençlik döneminde kasabada üç genci öldüren bir seri katili durdurmak üzere geçmişe giden bir genci canlandırıyor. 1980'lerin alışılmadık kültüründe gezinmek zorunda kalan Jamie, sonsuza kadar geçmişte takılıp kalmadan önce katili kesin olarak alt etmek için ergen annesi ile iş birliği yapar. Komedi ve slasher'ı harmanlayan film, izleyicileri eğlenceli ve heyecan verici bir hikayeyle heyecanlandırarak harika bir iş çıkarıyor.



Knock at the Cabın - Kulübeye Tıklat




3 Şubat 2023 Sinemada | 1s 45dk | Korku, Gerilim

Yönetmen M. Night Shyamalan
Senarist M. Night Shyamalan, Steve Desmond
Oyuncular: Jonathan Groff (II), Ben Aldridge, Dave Bautista
Orijinal adı Knock at the Cabin

Kulübeye Tıklat, keyifli başlayan tatilleri, kapılarında dört yabancının bitmesiyle kabusa dönen bir ailenin hayatına odaklanıyor. Eric ve Andrew, evlatlık kızlarıyla Wen ile birlikte New Hampshire kırsalındaki ücra bir kulübede tatile çıkar. Onların hayatı, silahlı dört yabancı tarafından rehin alınmalarıyla bambaşka bir hal alır. Aileden, kıyametin önlenmesi için zorlu bir seçim yapması istenir. Dış dünya ile bağlantıları olmayana aile üyeleri, her şeylerini kaybetmeden önce zor bir karar vermek zorundadır.

M. Night Shyamalan'ın samimi kıyamet gerilim filmi harika fikirlerden ve yönetmenin keskin bakışından faydalanıyor. Küçük bir ailenin ormandaki tatilleri, aile üyelerinden biri diğerini öldürmediği sürece kıyametin gerçekleşeceğini iddia eden dört çaresiz yabancı tarafından kesintiye uğratılırken, her köşede kötülük gizlenmiştir. Dave Bautista, çifti kas gücü yerine beynini kullanarak ikna etmeye çalışan nazik, dev bir öğretmen olarak dikkat çekiyor. Tartışmalı bir sonu olan film, Shyamalan'ın son yıllardaki en etkileyici eseri.




The Blackenıng - Karanlık Oyun





Vizyon tarihi belirsiz | 1s 36dk | Komedi, Korku
Yönetmen Tim Story
Senarist Tracy Oliver, Dewayne Perkins
Oyuncular: Dewayne Perkins, Grace Byers, Jermaine Fowler

Bir hafta sonu kaçamağı için yeniden bir araya gelen ve kendilerini sapkın bir katille ücra bir kabinde kapana kısılmış bulan bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor. Onun kurallarına göre oynamaya zorlanan arkadaşlar, çok geçmeden bunun bir lanet oyun olmadığını anlarlar.

Korku hayranları için lezzetli bir ziyafet olan "The Blackening", 2000 yapımı "Scary Movie"den bu yana en iyi tür komedilerinden biri. Tuhaf karakterler ve alışılagelmiş kinayeler üzerine zekice dönüşlerle dolu olan filmin tüm şakaları işe yaramayabilir ama temposu izleyicileri güldürmeye yetiyor. Yılın en eğlenceli sinema deneyimlerinden biri olan bu film, şimdiden 5 milyon dolarlık bir bütçeyle 18 milyon dolar hasılat yaptı ve kulaktan kulağa güçlü söylentilerin koltukları doldurmaya yeterli olduğunu kanıtladı. Aksiyon, Jay Pharoah ve Yvonne Orji'nin "Scream" serisine sinsice selam vermesiyle başlıyor ve komik bir jenerik ortası sahnesinde bile pes etmeden devam ediyor.




Skınamaınk




Vizyon tarihi belirsiz | 1s 40dk | Korku
Yönetmen Kyle Edward Ball
Senarist Kyle Edward Ball
Oyuncular: Lucas Paul, Dali Rose Tetreault, Ross Paul

İki çocuk gece yarısı uyandığında babalarının kayıp olduğunu ve evlerindeki tüm pencere ve kapıların kaybolduğunu görürler. Tuhaf durumla başa çıkmak için ikili, oturma odasına yastık ve battaniyeleri ile gelerek orada birlikte uyumaya karaar verirler. Evin sessizliğini doldurmak ve korkutucu ve açıklanamaz durumdan dikkatlerini dağıtmak için eskimiş çizgi film video kasetlerini izlemeye başlarlar. Onlar, eninde sonunda bazı yetişkinlerin onları kurtarmaya geleceğini umar. Ancak bir süre sonra bir şeyin onları gözetlediği anlaşılır.

Kyle Edward Ball'un ilk uzun metrajlı filmi "Skinamarink" yılın en bölücü filmlerinden biri ancak rahatsız edici başlangıcından dehşet verici sonuna kadar korku hayranlarının mutlaka izlemesi gereken bir film. Tüm pencereler ve kapılar kaybolduktan sonra evlerinde mahsur kalan iki kardeşin basit hikayesini anlatan film, piyasadaki hiçbir şeye benzemeyen hassas sunumuyla başarılı oluyor. Tamamıyla zamandan ve mekandan uzaklaşmış hissi veren bu tek mekânda yer alarak, sizi bütünüyle yutmakla tehdit eden karanlığa dalıyor. Sesler evin her yerinde yankılanmaya başladıkça ve bir zamanlar hiç olmayan figürler belirmeye başladıkça, korku çıldırtıcı olduğu kadar büyüleyici de bir ritme yerleşiyor. "Skinamarink" herkese göre bir film değil ama bu maceraya atılanları ödüllendiriyor.




[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Sürmenaj bunu beğendi.
__________________

 
Alt 01 Nisan 2024, 01:22   #2
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: 2023'ün En İyi Korku Filmleri

When Evıl Lurks - Cuando acecha la maldad
Huesera
Infınıty Pool - Sonsuzluk Havuzu
Bırth/Rebırth
Totally Kıller - On Numara Katil
The Blackenıng - Karanlık Oyun
Skınamaınk

Bunları izlememişim. Sık kullanılanlara ekledim

Leydihan bunu beğendi.
 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
2023ün, filmleri, korku, İyi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 07:23.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.