Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > En Önce Sağlık > Evrensel Enerji ve Sağlık > Ruhsal Şifa

Ruhsal Şifa Ruhsal şifa, alternatif tıp, tedavi yöntemleri, şifa yöntemleri.


Uyumadan Önce Zihninizi Sakinleştirmenin 7 Yolu

Ruhsal şifa, alternatif tıp, tedavi yöntemleri, şifa yöntemleri.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Nisan 2024, 01:55   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Unlem3 Uyumadan Önce Zihninizi Sakinleştirmenin 7 Yolu

Uyumadan Önce Zihninizi Sakinleştirmenin 7 Yolu

Uykudan önce zihninizi sakinleştirmekte zorlanıyorsanız, bu basit teknikleri mutlaka denemelisiniz. Aslında hiçbiri o kadar da zor değil. İşte uyumadan önce zihninizi sakinleştirmenin yolları...



Geceleri yatağa girdiğinizde zihninizde konuşmalar mı başlıyor? Tüm endişeleriniz yüzeye çıkıyor ve umutsuzca ihtiyaç duyduğunuz uykuya dalmanıza izin vermek yerine sizi saatlerce uyanık tutuyor mu? Peki, bu döngüyü nasıl kırabilirsiniz? Her sabah yorgun uyanmayı nasıl durdurabilirsiniz?

Hepimiz fark yaratmak için bir şeyler yapabiliriz. İşte çoğu uzmanın uykudan önce zihnimizi sakinleştirmemize yardımcı olabileceği konusunda hemfikir olduğu basit şeylerin bir listesi. Bunları tutarlı bir şekilde uygulayın. Uyum sağlayıp daha iyi bir gece uykusunun keyfini çıkarmaya başladığınızda kendinize karşı sabırlı olun...

Önce bir ritüel oluşturun
Çoğumuz bunu çocuklarımız için yaparız ancak hepimizin bir yatma zamanı rutininden faydalanabileceğini unuturuz. Sakinleşmeye çalışın. İhtiyacınız olan en az 30 - 60 dakika, mümkün olursa bu süreyi uzatabilirsiniz. Zihninizin yavaşlamasını ve dinlenmeye hazırlanmasını destekleyen bir ritüel oluşturmak için bu önerileri deneyebilirsiniz.

Cihazları kapatın
Bunu yapmak için birçok neden var. En önemlisi televizyonunuz ve telefonunuz gibi ekranlardan yayılan mavi ışığın sirkadiyen ritmimizi bozduğu bilinmektedir. Bu da yatağa girdiğimizde uykuya dalmamızın daha uzun sürdüğü ve gerçekten ihtiyacımız olandan daha az derin uyku çektiğimiz anlamına gelir. Bu nedenle, uykunuza değer veriyorsanız, bunları olabildiğince erken kapatın. İdeal olan, yatmadan bir veya iki saat önce.

Kafeinden kaçının
Kafein bize enerji artışı sağlıyormuş gibi gelebilir ama aslında tek yaptığı beynimizden gelen ve yorgun hissettiğimizi söyleyen mesajları gizlemektir. Bu da genellikle az uyku ile günümüzü geçirmemize yardımcı olur. Kafeinin yarılanma ömrü de vardır, bu nedenle vücudunuzda bir süre kalır; araştırmalar sağlıklı yetişkinlerde bile vücudunuzda etki göstermesinin 4 - 6 saat sürebileceğini göstermektedir. Bu nedenle, öğleden sonra çay ya da kahveye uzandığınızda, bunun vücudunuzu akşama kadar etkilemeye devam edeceğini unutmayın. Eğer iyi uyumak istiyorsanız, biraz ara vermeyi deneyin.

Yazın
Kulağa basit geliyor ama bir şeyler yazmak çok yardımcı olabilir. Kalemi alıp, endişelerinizi yazmayı seçebilir veya yarının yapılacaklar listesi üzerinde çalışmak için bir dakikanızı ayırabilirsiniz. Bir günlüğe ya da bir kağıt parçasına yazmanız fark etmez. Hiçbir şey mükemmellik ile ilgili değildir, farkı yaratan tek şey eylemdir. Bunu yatmadan en az bir saat kadar önce yapın, böylece uykudan önce zihninizi iyice boşaltmış olursunuz.

Egzersiz yapın
Bunun için spor salonu üyeliğine ya da pahalı ekipmanlara gerek yok. Çünkü öğle yemeğinden sonra yürüyüş yapmak kadar basit bir şey uyku kalitenizde büyük fark yaratabilir. Dışarı çıkmak bize ekstra dozda güneş ışığı sağlayarak daha da yardımcı olur. Hatta akşam yemeğinden sonra çocuklar ile oynamak bile faydalıdır.

Minnettar olduğunuz şeyleri düşünün
Minnettarlık duygusunun yardımcı olmadığı bir şey var mı bilmiyoruz. Hayatınızda doğru giden şeylere ve kendiniz ile ilgili sevdiğiniz şeylere odaklanmanızı teşvik eder. Sadece bu bile zihninizi hayatınızın sadece olumsuz yönlerini düşünmekten alıkoymaya yardımcı olabilir. Zaman içinde endişelerinizi ve kaygılarınızı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Kitap okuyun
Her akşam mutlaka kitap okuyun. Bir kitabın içinde kaybolmak, zihnimizin gün boyunca yaşadığınız, hissettiğiniz durumlar karşısında rahatlamanızı ve yarın için endişelenmesini engellemeye yardımcı olabilir. Sadece korkularınızı ya da endişelerinizi tetiklemeyecek bir şeyler okuduğunuzdan emin olun.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

__________________

 
Alt 18 Nisan 2024, 20:07   #2
Çevrimdışı
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Uyumadan Önce Zihninizi Sakinleştirmenin 7 Yolu

Hayal kuruyorum
Koyunları çitten atlatıyorum
Zihnim uykuya geçiyo

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
sakinleştirmenin, uyumadan, yolu, zihninizi, Önce


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 03:02.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.