Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > En Önce Sağlık > Evrensel Enerji ve Sağlık > Ruhsal Şifa

Ruhsal Şifa Ruhsal şifa, alternatif tıp, tedavi yöntemleri, şifa yöntemleri.


Mutlu Olmak İçin Alışkanlıklar Yaratın

Ruhsal şifa, alternatif tıp, tedavi yöntemleri, şifa yöntemleri.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Mart 2024, 00:18   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Unlem2 Mutlu Olmak İçin Alışkanlıklar Yaratın

Mutlu Olmak İçin Alışkanlıklar Yaratın

Yeni bir araştırmaya göre, mutluluğu sürdürmek mümkün ancak küçük bir şartla!





İngiltere’deki Bristol Üniversitesi'deki çalışmalar, “kalıcı mutluluk nasıl sağlanır?” sorusuna yanıt getirdi. Öğrencilere yönelik açılan ve bilimsel verilerin elde edildiği 'Mutluluk Bilimi' adlı kursta çalışan akademisyenler de kalıcı mutluluk için gereken şeylerin ne olduğunu araştırdı.

Son yıllarda yaşanan doğal afetler, ekonomik sıkıntılar ve salgın hastalıklar sebebiyle “mutlu olmayı unuttum” diyen kişilerin sayısında artış gözlemlendi. Bilim insanları da yaptıkları çalışmaları mutluluk duygusunu anlama yönünde artırdı. Bristol Üniversitesi’ndeki “Mutluluk Bilimi” kursunu yürüten akademisyenler, psikoloji ve sinirbilim çalışmalarının ispatladığı mutluluk verici yöntemleri öğrencilere aktardı. Egzersiz, şükretme, meditasyon ve günlük tutma gibi faaliyetler sonucunda öğrenciler mutluluk düzeylerinde artış bildirdi. Ancak çalışmalar, olumlu etkilerin sürmesi ve mutluluğun kalıcı olması için bir koşul ortaya çıkardı; istikrar.

Mutlu kalabilmek, bir rutin meselesi…

Kursta şükretmek, düzenli egzersiz, meditasyon ve günlük tutma gibi alışkanlıkların faydaları tespit edildi. Bu alışkanlıklar kanıta dayalı mutluluk kaynakları olarak sıralanıyor yani mutlu edici yönleri bilimsel olarak ispatlanmış durumda. Ancak çalışmalar ortaya koydu ki bu alışkanlıklar uzun vadede sürdürülmediği sürece bu refah artışlarının kısa ömürlü.

Araştırmayı yürüten, aynı zamanda da 'Mutluluk Bilimi: İyi Yaşamak İçin Yedi Ders' kitabının yazarı olan Prof Bruce Hood şöyle dedi:
"Bu, spor salonuna gitmek gibidir; tek bir derse girip sonsuza kadar formda kalmayı bekleyemeyiz. Tıpkı fiziksel sağlıkta olduğu gibi, zihinsel sağlığımız üzerinde de sürekli çalışmalıyız, aksi takdirde geçici olur.”

Higher Education dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, “Mutluluk Bilimi” kursunu alan öğrenciler, iyi hissetme düzeylerinde %10 ila 15 oranında bir iyileşme bildirdi. İki yıl sonra tekrar ele alınan kursiyerler arasında yalnızca kursta öğrendiklerini uygulamaya devam edenler mutluluklarının arttığını belirtti. Prof Bruce Hood bu konuda istikrarlı olmanın altını çiziyor: “Öğrettiğimiz şeylerin çoğu, başkalarına yardım ederek, arkadaşlarla birlikte olarak, şükran duyarak veya meditasyon yaparak dikkatinizi kendinizden uzaklaştıran pozitif psikoloji müdahaleleri etrafında dönüyor ancak öğrendiklerinizi düzenli olarak kullanmaya kararlı olmalısınız.”

“Kendi kafanın içinden çık”

İyi hissetmenin yollarını arayanlar ve psikolojik iyi oluş için bir şeyler yapmaya çalışanlar çoğunlukla geçmişte yaşadıkları, çocuklukları, aile bağları, yaşadıkları travmalar ve yaşamsal problemleri üzerine düşünürler. Öyle ki, yaşananlar üzerinde sürekli düşünmenin bir süre sonra stres ve kaygı düzeyini artırdığını ortaya koyan çalışmalar bulunur. 'Mutluluk Bilimi: İyi Yaşamak İçin Yedi Ders' kitabının yazarı, akademisyen Prof Bruce Hood şöyle konuştu:

"Bu, mevcut 'kişisel bakım' konusundaki kabullerin tam tersidir ancak birçok araştırma, kendi kafamızdan çıkmanın, birçok zihinsel sağlık sorununun temeli olabilecek olumsuz düşüncelerden uzaklaşmamıza yardımcı olduğunu göstermiştir."

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Sürmenaj bunu beğendi.
__________________

 
Alt 20 Nisan 2024, 23:13   #2
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Mutlu Olmak İçin Alışkanlıklar Yaratın

Bence mutlu olmak için mutlu etmek lazım

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alışkanlıklar, iİçin, mutlu, olmak, yaratın, İçin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 10:54.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.