01 Ağustos 2024, 12:33
|
#1
|
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Süzme Yoğurtlu Kabak Mezesi Tarifi
Kavrulmuş kapya biber ve cevizin çok yakıştığı süzme yoğurtlu, kabaklı, havuçlu ve fesleğenli yaz lezzeti... Müjgan Yurtseven'in tarif defterinden...
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kapya biber, minik küpler halinde doğranmış
- 3 orta boy sakız kabağı, rendelenmiş
- 1 orta boy havuç, rendelenmiş
- Yarım demet taze fesleğen, incecik doğranmış

Yapılışı:
*Zeytinyağı, kapya biber ve iri parçalara bölünmüş ceviz içini geniş bir tavaya alın, açık ateşte 3 - 4 dakika kavurduktan sonra yağlarından süzdürerek bir kaseye aktarın, üzerine 1 çay kaşığı toz biber ekleyip karıştırın ve kenara alın (servis esnasında mezenin üzerine serpiştiriyoruz).
*Tavada kalan yağa rendelenmiş kabak ve havucu aktarıp açık ateşte sularını salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak kavurun ve tuzu ekleyip ocağı kapatın.
*Tamamen soğuyan kavrulmuş kabak & havuç karışımına süzme yoğurt, sarımsak ve fesleğeni ilave ederek karıştırın ve yayvan bir servis tabağına geçirin. Üzerine kapya biberli karışımı serpiştirin.
Kısa bir not;
*Fesleğen yerine dereotu kullanabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...
Kavrulmuş kapya biber ve cevizin çok yakıştığı süzme yoğurtlu, kabaklı, havuçlu ve fesleğenli yaz lezzeti... Müjgan Yurtseven'in tarif defterinden...
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kapya biber, minik küpler halinde doğranmış
- 3 orta boy sakız kabağı, rendelenmiş
- 1 orta boy havuç, rendelenmiş
- Yarım demet taze fesleğen, incecik doğranmış

Yapılışı:
*Zeytinyağı, kapya biber ve iri parçalara bölünmüş ceviz içini geniş bir tavaya alın, açık ateşte 3 - 4 dakika kavurduktan sonra yağlarından süzdürerek bir kaseye aktarın, üzerine 1 çay kaşığı toz biber ekleyip karıştırın ve kenara alın (servis esnasında mezenin üzerine serpiştiriyoruz).
*Tavada kalan yağa rendelenmiş kabak ve havucu aktarıp açık ateşte sularını salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak kavurun ve tuzu ekleyip ocağı kapatın.
*Tamamen soğuyan kavrulmuş kabak & havuç karışımına süzme yoğurt, sarımsak ve fesleğeni ilave ederek karıştırın ve yayvan bir servis tabağına geçirin. Üzerine kapya biberli karışımı serpiştirin.
Kısa bir not;
*Fesleğen yerine dereotu kullanabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...
|
|
|
|