Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Mutfakta Kim Var > Kek, Pasta ve Tatlı

Kek, Pasta ve Tatlı Türk mutfağında lezzetli kekler pastalar ve tatlılar...


Elmalı Cevizli Kış Keki Tarifi

Türk mutfağında lezzetli kekler pastalar ve tatlılar...


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 21 Ocak 2024, 10:03   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
cupcake Elmalı Cevizli Kış Keki Tarifi

Elmalı Cevizli Kış Keki Tarifi

Mis gibi elma kokusu ve besleyici ceviz içeriğiyle çay saatlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet... Müjgan Yurtseven'den elmalı cevizli kış keki tarifi.



Tarçın ve kakule gibi kış baharatlarının çok yakıştığı yapılışı pratik elmalı, cevizli leziz kek...

Servis: 24 cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıpta
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 - 50 dakika

Malzemeler:
200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı + 1 tatlı kaşığı un, kalıp için
  • 4 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1/4 bardak süt
  • 1/2 bardak pekmez
  • 1 bardak esmer şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 3 bardak un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kakule tozu
  • 1 tutam tuz
  • 4 elma, minik küpler halinde doğranmış
  • 1 bardak ceviz içi, iri parçalara bölünmüş
Üzerine;
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri



Yapılışı:
*Yumurta ve sütü yarım saat önceden oda ısına çıkartın. Tüm malzemeleri ölçülendirip kenarda bekletin. Kalıba tereyağı sürüp un serpin ve unu fazlalığını silkeleyip atın.

*Yumurtalar, sıvı yağ, süt, pekmez, esmer şeker ve vanilya özütünü derin bir kaba alıp mikser yardımıyla 3 - 4 dakika çırpın. Un, karbonat, tarçın, kakule tozu ve tuzu harmanlayıp eleyerek sıvı karışıma ekleyin, homojen kıvam alana kadar 2 - 3 dakika daha çırpın. En son doğranmış elmalar ve ceviz içini ilave ederek spatula yardımıyla karıştırın. Kek hamurunu kalıba aktarıp üzerini düzeltin.

*170 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 45 - 50 dakika pişirin. Kürdan testi yapın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, gerekirse 5 dakika daha pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar kalıpta bekletip sonrasında servis tabağına geçirin. Üzerine pudra şekeri serpin.

Kısa notlar:
*Bu tarifte fuji cinsi aromalı elma kullandım.
*İçindeki elmadan dolayı ertesi günlerde yumuşayan kek daha da lezzetli oluyor.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...



[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

__________________

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
cevizli, elmalı, keki, kış, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 08:56.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.