Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Eğitim > Biyoloji > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Tüm hayvanlar hakkında bilgi, sağlık, püf noktaları, yuva veya eş arayan evcil hayvan sahipleri, dikkat etmeniz gerekenler.


Evcil Hayvanlar Nelerden Uzak Durmalı?

Tüm hayvanlar hakkında bilgi, sağlık, püf noktaları, yuva veya eş arayan evcil hayvan sahipleri, dikkat etmeniz gerekenler.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Şubat 2024, 03:30   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
pembe Evcil Hayvanlar Nelerden Uzak Durmalı?

Evcil Hayvanlar Nelerden Uzak Durmalı?


Evinizde beslediğiniz, ailenizin bir ferdi olan kedinizin ya da köpeğinizin sağlığı için bunları yapmayın!

Pizza yedirmeyin
Bazı pizza sosları, özellikle sarımsak, soğan ve peynir içerenler, evcil hayvanlarınız için tehlikelidir. Aynı zamanda pizzada kullanılan laktoz oranı yüksektir ve bu da evcil hayvanınıza zarar verebilir. Kullanılan sodyum ise pizzanın yarattığı başka bir tehlike...



İlaç vermeyin
Asetaminofen içeren herhangi bir ilaç hayvanlarınız için tehlikelidir. Bu ilaç kedilerde ve köpeklerde karaciğer hasarına neden olur.



Çikolata, kahve, kafeinden uzak durun
Sabahları bir fincan kahve ve bir parça çikolata sizin için hayati olabilir ancak evcil hayvanınız için bunlar tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Bu ürünlerin hepsi, kakao tohumlarında bulunan metilksantin, evcil hayvanlar için zehirli bir madde içerir.



Üzüm ve kuru üzüm vermeyin
Üzüm insanlar için lezzetli bir atıştırmalık olsa da evcil hayvanlar için yüksek oranda asit içeriyor. Hatta birkaç üzüm yemek, titreme, kusma, böbrek yetmezliği ve letarji ile sonuçlanabilir.



Alkolden uzak tutun
Evcil hayvanınızı seviyorsanız, alkolün onlara asla ulaşmadığından emin olun. Alkol, karaciğer ve böbreklere insanlardaki gibi zarar verebilir. Hayvanlarda alkol alımı, anormal kan asitliği, azalmış koordinasyon, koma ve kalp yetmezliği hatta ölümle sonuçlanabilir.



Soğan ve sarımsağı saklayın
Soğan ve sarımsağın evcil hayvanınız tarafından kolaylıkla ulaşılabilecek bir yerde bırakılmamasına dikkat edin. Bu besinler gastrointestinal tahrişe ve kırmızı kan hücrelerine zarar verebilirler, bu da anemiye neden olabilir.



Böcek ilaçlarından uzan durun
Bu ilaçlar içerisindeki kimyasallar, evcil hayvanlar için zararlıdır ve nöbetler, kronik anoreksiya ve kas güçsüzlüğü ile sonuçlanabilir.



Bozuk para ve metalleri saklayın

Madeni paralar ve bazı metalleri hayvanlar zarar görmeden yutabilir ancak çinko malzemelerden imal edilen metaller hayvanınız için oldukça zararlı. Maddenin mideye ulaşması durumunda, çinko erir, kan dolaşımına karışır ve karaciğer hasarına, böbrek veya kalp yetmezliğine neden olur.



Çamaşır deterjanlarını saklayın
Çoğu deterjan, boğulma ve kusmaya neden olan kimyasallardan oluşur. En büyük tehlike çamaşır deterjanı bölmelerinde. Bunun nedeni ise o deterjanın, koklamayı çok seven evcil hayvanlarınız için bir oyuncak veya şeker gibi görünmesi.



Temizlik malzemelerinden uzak durun
Drenaj, fırın temizleyicileri, tuvalet temizleyicileri, bulaşık yıkama kimyasalları ve havuz kimyasalları... Bu ürünler tüketildiğinde, cilt veya kürke değdiğinde kimyasal yanıklara neden olabilir. Belirtiler şiddetli ateş, aşırı salya, göz yırtılması,uyuşukluk olabiliyor.






[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Sürmenaj bunu beğendi.
__________________

 
Alt 25 Mart 2024, 05:56   #2
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Evcil Hayvanlar Nelerden Uzak Durmalı?

Köpekler herşeyi yemek istiyor
kediler ne zararlı iyi biliyor uzak duruyor.

Leydihan bunu beğendi.
 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
durmalı, evcil, hayvanlar, nelerden, uzak


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 14:02.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.