Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Mutfakta Kim Var > Hamur İşleri

Hamur İşleri Türk mutfağının lezzetli hamur tarifleri..


Bu Lezzete Vurulacaksınız: Avcı Böreği Tarifi ve Püf Noktaları...

Türk mutfağının lezzetli hamur tarifleri..


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Şubat 2024, 03:10   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
Leydihan kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
mutfak Bu Lezzete Vurulacaksınız: Avcı Böreği Tarifi ve Püf Noktaları...

Bu Lezzete Vurulacaksınız: Avcı Böreği Tarifi ve Püf Noktaları...

Avcı böreği Çanakkale bölgesinde sık yapılan , nefis lezzeti ve kolay yapımıyla öne çıkan bir Türk mutfağı lezzetidir. Peki sizi kalbinizden vuracak bu leziz börek nasıl yapılır? İşte Avcı böreği tarifi ve püf noktaları...



Avcı böreği, Osmanlı döneminde av etleriyle yapılan ve günümüzde kıymalı, bulgurlu ve cevizli iç harcıyla hazırlanan bir börek çeşididir. Çıtır çıtır yufkaların arasına gizlenen bu lezzetli harç, fırında veya kızartma yöntemiyle pişirilebilir. Sıcak bir çayın yanında nefis bir atıştırmalık olan avcı böreği, hem doyurucu hem de besleyicidir. Peki sizi kalbinizden vuracak bu leziz börek nasıl yapılır? İşte Avcı böreği tarifi ve püf noktaları...


Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler


Börekler için:
2 adet hazır yufka
3 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için:
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı ince bulgur (sıcak su ile şişmemiş hali için 1 su bardağı)

1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1/2 demet maydanoz (doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Börekleri kaplamak ve kızartmak için:
2 adet yumurta (çırpılmış)
1 su bardağı galeta unu

Yapılışı:
Kıymalı iç harcı için; kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Ceviz içini keskin bir bıçak yardımıyla kıyın.

Kapaklı küçük bir kaseye aldığınız köftelik ince bulgurun üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.

Kapağını kapatıp şişmesi için kısa bir süre bekletin.
Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın.Soğanları ekleyip, soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavurma işlemini sürdürün.

Soğanların üzerine kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Kavrulan kıymanın üzerine ceviz, şişmiş ince bulguru ilave edin.

Doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Yufkaları dörde bölün ve her birini fırça ile yağlayın.
Yufkanın geniş kısmına kıymalı harçtan ekleyin. Önce kenarlardan katlayarak rulo haline getirip kapatın. Yumurtaları geniş bir kapta çırpın.

Elenmiş galeta ununu düz bir tabağa alın.

Hazırladığınız avcı böreklerini öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun !




Püf noktaları:

Avcı böreği yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar şunlardır:

Kıymalı harcı çok fazla pişirmeyin, yoksa kuruyabilir. Harcın nemli kalması için kapağını kapalı tutun.

Yufkaları yağlarken çok fazla yağ kullanmayın, yoksa börekleriniz yağlı olabilir. Yağı fırça ile hafifçe sürün.

Börekleri sarmadan önce yufkaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin, yoksa yırtılabilir. Börekleri çok sıkı veya çok gevşek sarmayın, yoksa pişerken dağılabilir.

Börekleri kızartırken yağın çok kızgın olmasına dikkat edin, yoksa börekleriniz hamur olabilir. Börekleri arkalı önlü eşit şekilde kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu kullanın.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

__________________

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
avcı, böreği, lezzete, noktaları, püf, tarifi, vurulacaksınız


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 13:00.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.