Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > En Önce Sağlık > Genel Sağlık

Genel Sağlık Sağlıklı yaşam hakkında bir çok bilgiyi bu başlık altında bulabilirsiniz.


Bakımsız Kullanılan Takma Kirpiklerin Büyük Zararı Ortaya Çıktı

Sağlıklı yaşam hakkında bir çok bilgiyi bu başlık altında bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Nisan 2024, 04:27   #1
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Bakımsız Kullanılan Takma Kirpiklerin Büyük Zararı Ortaya Çıktı

Bakımsız Kullanılan Takma Kirpiklerin Büyük Zararı Ortaya Çıktı




Doç. Dr. Aylin Kılıç, takma kirpiklerin uzun süre bakımsız kullanımı sonucu gözde oluşturduğu zarara değinerek, “Bazı hastalar 1 ay takma kirpik kullanıyorlar bunun sonucu da gözlerde yanma, batma, kızarıklık ve enfeksiyona sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

İHA’nın haberine göre; Göz Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Aylin Kılıç, uzun süre takılan takma kirpiklerin gözde oluşturduğu zararlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Aylin Kılıç, takma kirpiklerin temizlikleri yapılmadığı taktirde gözün mikrop kapacağını belirterek, “Takma kirpikler günümüzde çoğu kişide gördüğümüz kozmetik üründür. İpek kirpik türü kadınlar tarafından daha çok tercih ediliyor fakat bakımı yapılmazsa kirpik diplerinde ve göz kapaklarında bir takım şişlikler ve kızarıklıklar meydana gelebilir. Hastalar bize geldiklerinde kirpiklerini ve kirpik diplerini daha detaylı görebilmek için biyomikroskopla inceliyoruz. Kirpiklerin diplerinde inflamasyon ve bazı birikintiler görüyoruz. Uzun süre temizlenmeyen gözlerde yanma, batma, kızarıklık ve bazen enfeksiyona sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

“YANLIŞ TEKNİK SONUCU KİRPİK DİPLERİ TIKANABİLİR”

Takma kirpik yapılacaksa en steril yerde yapılması gerektiğine değinen Doç. Dr. Aylin Kılıç, şöyle devam etti:

“Takma kirpik veya kirpik lifting yapılacaksa en steril yerde ve en kaliteli malzemeyle yapılması gerekiyor. Uygulanan teknikte çok önemli çünkü yanlış uygulama sonucu kirpik dipleri tıkanabilir. Kirpik taktıran insanlar gözlerini iyice temizleyemiyor, yapışkanlığı gider de kirpikleri düşer diye. Bunun sonucunda göz kuruluğu, yanma ve batma gibi şikâyetleriyle idare etmeye çalışıyorlar. Göz kuruluğu olduğu için suni gözyaşı damlası kullanmaya başlıyorlar. Özellikle ofis çalışanları kirpik taktırdıktan sonra göz kuruluğuyla daha çok karşılaşabiliyorlar. Kirpiklere takılan partiküller gözlere zarar verebilir. Çünkü kendi kirpiklerimizi bastırıyoruz, yıkıyoruz, temizliyoruz ama bunu takma kirpikler varken yapamıyoruz.”

“LAZER AMELİYATI ÖNCESİ KİRPİKLERİN TEMİZ OLMASI ŞART”

Doç. Dr. Aylin Kılıç, hastaların lazer ameliyatlarına girmeden önce kirpiklerinin tamamen temiz olması gerektiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Lazer ameliyatı esnasında hastada takma kirpik varsa operasyon için büyük risk taşıyor. Sterilizasyonu bozuyor, ameliyata engel oluyor ve ameliyat sonrası iyileşmeyi çok geciktiriyor. Tabi ki geçici takılabilir ama özellikle uzun takılanların daha zararlı olduklarını düşünüyorum. Bazı hastalar 1 ay takma kirpik kullanıyorlar bunun sonucu da kırmızı şiş kirpik dipleri oluyor ve gözleri sulanıyor. Mutlaka sağlıklı olan takma kirpikler vardır hepsi için konuşmuyorum. Takılacaksa bile kaliteli olanından takılmalı ve göz bakımı aksatılmamalı. Mesela bunların içinde en çok tavsiye edilen ve kullanılan ipek olan kirpiklerdir. Ama işlem sırasında da kirpiklerin kopmaması, göze enfeksiyon geçmemesi önemli. Aslında kirpikler gözümüz için çok değerli, gözümüzü dış ortamlara karşı koruyan, tozdan, rüzgardan kurumasını engelleyen kalkandır. Ama biz gözümüzle oynarsak ek yabancı cisim eklersek bizim gözümüzün korunması için olan bütün engelleri kaldırmış oluruz. O yüzden göz sağlığımız için zararlı olabilir.”

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bakımsız, büyük, Çıktı, kirpiklerin, kullanılan, ortaya, takma, zararı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 03:47.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.