Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Güncel > Türkiye'den Güncel Haberler > Eğitim Haberleri

Eğitim Haberleri Eğitim ile ilgili güncel haberler.


Sır Gibi Saklıyorlar: Milli Eğitim Bakanlığı, Cemaat ve Tarikatlarla Yaptıkları Protokollerle İlgili Bilgi Vermedi

Eğitim ile ilgili güncel haberler.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Ocak 2024, 01:09   #1
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Sır Gibi Saklıyorlar: Milli Eğitim Bakanlığı, Cemaat ve Tarikatlarla Yaptıkları Protokollerle İlgili Bilgi Vermedi

Sır Gibi Saklıyorlar: Milli Eğitim Bakanlığı, Cemaat ve Tarikatlarla Yaptıkları Protokollerle İlgili Bilgi Vermedi


Bakanlığa yapılan başvurularda, imzalanan protokollerin içerikleri, aktif olup olmadıkları ya da kimlerle imzalandıkları sorularına yanıt verilmedi.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Bakan Yusuf Tekin’in cemaat ve tarikatlarla protokolleri savunmasına karşın bakanlığın imzaladığı protokolleri saklıyor. Bakanlığa yapılan başvurularda, imzalanan protokollerin içerikleri, aktif olup olmadıkları ya da kimlerle imzalandıkları sorulsa da bakanlık, bu konuda bilgi vermiyor. CİMER üzerinden yapılan bir başvuruda, sorular görmezden gelindi. Bakan Tekin, başta eğitimciler olmak üzere muhalefetin sıkça gündeme getirdiği tartışmalı protokoller ile cemaat ve tarikatların eğitimde ağırlık kazanmasına yönelik eleştirilerine TBMM Genel Kurulu’nda yanıt verdi.

Cemaat ve tarikatları sivil toplum kuruluşu olarak nitelendiren Tekin, bu yapılarla imzalanan protokolleri savundu; “Sizin ‘tarikat, cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz.” Tekin hakkında çok sayıda suç duyurusu yapılırken bakanlığın protokolleri açıklaması istendi.

CİMER’E BAŞVURDULAR
Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden bakanlığa, 19 Aralık’ta bilgi edinme başvurusu yapıldı.

Protokollerin hangi kurumlarla ve ne için imzalandığının tüm yurttaşları ilgilendirdiği vurgulanan başvuruda, “2018’den bu yana hangi kurumlarla işbirliği protokolü imzalandığı, bu kurumların adları, protokollerin içeriği ve kaçının aktif olarak devam ettiği” soruldu.

ANAYASAYA UYGUNMUŞ
Bakanlık başvuruyu jet hızıyla, 20 Aralık’ta yanıtladı. MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından verilen 4 paragraflık yanıtta, protokollere ilişkin bilgiler saklandı, hiçbir sorunun yanıtı yer almadı. Sosyal etkinliklerin usul ve esaslarının yönetmelik ve yönerge ile düzenlendiği, izin işlemlerinin bunlara uygun yapıldığı, katılımın gönüllülük esasına dayalı olduğu belirtilen yanıtta, “İmzalanan tüm protokoller, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Milli Eğitim Temel Kanunu, Türk milli eğitiminin genel amaçları ile diğer yasal düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde değerlendirilerek sonuçlandırılmaktadır” dendi.

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bakanlığı, bilgi, cemaat, eğitim, gibi, milli, protokollerle, saklıyorlar, sır, tarikatlarla, vermedi, yaptıkları, İlgili


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 07:16.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.