Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > Kadın ve Erkeğin Dünyası > Mutfakta Kim Var > Deniz Ürünleri

Deniz Ürünleri Balık, ıstakoz, karides vb tarifler arıyorsanız burada..


Hamsili Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

Balık, ıstakoz, karides vb tarifler arıyorsanız burada..


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Şubat 2024, 02:01   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
OkyanusunKalbi kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
soru Hamsili Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

Zengin içerikli hamsili pazı sarması nasıl yapılır? İşte vitamin deposu hamsili pazı sarması tarifi...




Asma yaprak çeşitleri arasında yer alan pazı, Akdeniz bitkisi olarak bilinir. Pazı yemekleri, zeytinyağlı ve etli olarak ön plana çıkar. Pazı yapraklarının saplarından, farklı yörelerde terbiyeli çorba yapılır.

Hamsili pazı sarması yemeği, Karadeniz yöresine ait bir lezzettir. Pazı sarması, davet sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alır. Hamsili pazı sarması lezzetinin sosunun baharatlı bir yapıya sahip olması lezzeti arttırır.

Hazırlama süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika

Hamsili pazı sarması için malzemeler (7 kişilik):
  • 3 demet pazı yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • Bir paket çam fıstığı
  • Bir paket kuşüzümü
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet limon
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı
Hamsili pazı sarması için sos malzemeleri:
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:

Pazı yapraklarını temiz bir suda iyice yıkayın. Pazı yapraklarını damarlı kısımlarını ve saplarını ayıklayın. Yıkadığınız pazı yapraklarını 5 dakika boyunca sıcak suda bekletin. Hamsileri kılçıklarından ayıklayarak temizleyin. Iç harcı için ayırdığınız birinci 2 dakika boyunca soğuk suda bekletin. Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun. Sırasıyla bütün iç malzemeleri ve baharatları ekleyerek iç harcını kavurun. Kavrulmuş iç harcın içine, temizlenmiş hamsileri ekleyerek kavurmaya devam edin. Sıcak suyun içine sırasıyla bütün sos malzemelerini ekleyerek karıştırın. Pazı yapraklarını tezgahın üstüne sererek, hazırladığınız iç malzemeyi kenar kısımlarını yaprakların içine doğru saklayarak sarın. Hazırlanmış olduğunuz yapraklarının sap kısımlarını tencerenin alt kısmına yerleştirin. Sırasıyla hazırlamış olduğunuz dolmaları tencereye dizin. Hazırladığınız sosu tencereye dökün. Kısık ateşte 45 dakika boyunca kontrol ederek dolmayı pişirin. Sarmaların dağılmaması için tencerenin üstüne bir tabak ile dolmayı sabitleyin.



Lezzetli bir öneri: Dilediğiniz baharatları ekleyerek dolmaya lezzet katabilirsiniz. Ekşilik aromasının yoğun olmasını isterseniz ek olarak sumak veya nar ekşisi ile iç harcını hazırlayabilirsiniz.

Hamsili pazı sarması hazır, afiyet olsun!

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Zengin içerikli hamsili pazı sarması nasıl yapılır? İşte vitamin deposu hamsili pazı sarması tarifi...




Asma yaprak çeşitleri arasında yer alan pazı, Akdeniz bitkisi olarak bilinir. Pazı yemekleri, zeytinyağlı ve etli olarak ön plana çıkar. Pazı yapraklarının saplarından, farklı yörelerde terbiyeli çorba yapılır.

Hamsili pazı sarması yemeği, Karadeniz yöresine ait bir lezzettir. Pazı sarması, davet sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alır. Hamsili pazı sarması lezzetinin sosunun baharatlı bir yapıya sahip olması lezzeti arttırır.

Hazırlama süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika

Hamsili pazı sarması için malzemeler (7 kişilik):
  • 3 demet pazı yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • Bir paket çam fıstığı
  • Bir paket kuşüzümü
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet limon
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı
Hamsili pazı sarması için sos malzemeleri:
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:

Pazı yapraklarını temiz bir suda iyice yıkayın. Pazı yapraklarını damarlı kısımlarını ve saplarını ayıklayın. Yıkadığınız pazı yapraklarını 5 dakika boyunca sıcak suda bekletin. Hamsileri kılçıklarından ayıklayarak temizleyin. Iç harcı için ayırdığınız birinci 2 dakika boyunca soğuk suda bekletin. Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun. Sırasıyla bütün iç malzemeleri ve baharatları ekleyerek iç harcını kavurun. Kavrulmuş iç harcın içine, temizlenmiş hamsileri ekleyerek kavurmaya devam edin. Sıcak suyun içine sırasıyla bütün sos malzemelerini ekleyerek karıştırın. Pazı yapraklarını tezgahın üstüne sererek, hazırladığınız iç malzemeyi kenar kısımlarını yaprakların içine doğru saklayarak sarın. Hazırlanmış olduğunuz yapraklarının sap kısımlarını tencerenin alt kısmına yerleştirin. Sırasıyla hazırlamış olduğunuz dolmaları tencereye dizin. Hazırladığınız sosu tencereye dökün. Kısık ateşte 45 dakika boyunca kontrol ederek dolmayı pişirin. Sarmaların dağılmaması için tencerenin üstüne bir tabak ile dolmayı sabitleyin.



Lezzetli bir öneri: Dilediğiniz baharatları ekleyerek dolmaya lezzet katabilirsiniz. Ekşilik aromasının yoğun olmasını isterseniz ek olarak sumak veya nar ekşisi ile iç harcını hazırlayabilirsiniz.

Hamsili pazı sarması hazır, afiyet olsun!

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

__________________

 
Alt 11 Şubat 2024, 02:01   #2
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Hamsili Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

@[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] bana yapsana.

@[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] bana yapsana.

 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hamsili, nasıl, pazı, sarması, yapılır


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 10:25.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.