04 Ocak 2025, 02:42
|
#1
|
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Karabiberin Faydaları Nelerdir?
Sofralarda en çok kullanılan baharatlardan biri olan biber, aslında sağlığımız için de çok faydalıdır.
Karabiber (Piper nigrum) bitkisi, tüm dünyada en çok kullanılan baharatlar arasındadır. Yoğun aroması ve kendine has kokusuyla yemeklerimizi tatlandıran karabiberin, Ayurveda da dahil olmak üzere birçok geleneksel tıp uygulamasında de önemli bir yeri var. Yapılan düzenli bakımların faydalarını doğruluyor.
1- Antioksidan özelliği yüksektir
Maruz kaldığımız kirlilik, sigara dumanı gibi çeşitli olumsuz olaylar, sürekli olarak aşırı serbest radikaller taranmasına neden olabilir. Aşırı derecede serbest radikal yaralanma enflamasyonu, erken yaşlanma, kalp hastalığı ve spesifik kanserlerle ilişkilidir. Hücrelerimize zarar veren bu serbest radikallerle savaşmak için de, antioksidanlara ihtiyaç duyarız. Karabiber, piperin adı verilen bir bitki bakış açısından oldukça zengindir ve piperin, çok güçlü bir antioksidandır. Kemirgenler üzerinde yapılan bilimsel inceleme sonuçları, öğütülmüş öğütülmüş parçalar ve piperin takviyelerinin serbest radikal hasarını önemli ölçüde ayırmıştır.
2- İyi bir antiinflamatuardır
Kronik enflamasyon (iltihap), artirit, kalp hastalıkları, diyabet, kanser gibi birçok hastalığın bozulmasıen bir faktördür. Laboratuvar çalışmaları, özelliklerindeki ana aktif olan piperin maddesinin alevlenmesiyle etkili bir şekilde savaşabildiğini göstermiştir. Piperin tedavisinin şişmesi ve kan şişmesine bağlı olarak çeşitli belirtilerde kanıtlanmıştır. Astım ve mevsimsel alerjilerin neden olduğu solunum yollarındaki iltihaplar için de etkili olduğu bilinmektedir.
3- Beynimiz için faydalıdır
Piperin bölümünün beyin fonksiyonlarını da iyileştirdiği bilinmektedir. Özellikle Alzheimer ve Parkinson gibi dejeneratif beyin hastalıkları ile ilgili üstün faydalar gösteren piperin, hafızayı da geliştiriyor. Karabiberin beyin üzerindeki etkilerinin tam olarak anlaşılması için daha fazla bilimsel çalışmaya ihtiyaç duyuluyor.
4- Kan şekerini dengeleyebilir
Karabiber özü rengi alan deney ücretlerinde, şeker tükettikten sonra kan şekerinin daha az görüldüğü görüldü. Dolayısıyla, yine yeterli bilimsel çalışma bulunmamakla birlikte yapılan incelemeler, parçaların tüketiminin insülin hormonlarının glikozu kan gücünden uzaklaştırmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.
5- Kolesterolü düşürebilir
Yine de hayvanlar üzerinde yapılan değişiklikler, yüksek yağlı besinlerin tüketimine rağmen özelliklerinin özü özellikleri alan deney farelerinin kandaki dağılımının daha düşük olduğu görüldü. Karabiberde bulunan piperin maddesinin, zerdeçal ve kırmızı mayalı pirinç gibi potansiyel dağılmaları düşürücü etkileri olan besinlerin güçlü de artırıldığı bilinmektedir. Karabiber, zerdeçal ile birlikte tüketildiğinde, zerdeçalın aktif cihazı olan kurkumin emilimini % 2000 gibi ciddi bir oran artırıyor.
6- Kanserle savaşmaya yardımcı olabilir
Araştırmacılar, piperin bölümünün kanserle savaşma özelliği olduğu konusunda da hemfikir. Henüz insanlar üzerinde denenmemiş olsa da, test tüpü çalışmaları piperinin meme, prostat ve kolon kanseri bölmesini çoğaltmasını ayırmayı ve kanserin ölmesi neden doğruluyor. Baharatlardan elde edilen 55 farklı içerik üzerinde yapılan bir başka başarılı, agresif kanser türü olan üçlü negatif meme kanseri için geleneksel iyileşmenin arttığı ve güçlü bir cihazın piperin bulunduğu bulundu.
7- Sindirim için faydalıdır
Karabiber, besinlerdeki kalsiyum ve selenyumu almamızı sağlar. Aynı zamanda sağlıklı çıkış bakterilerini de destekleyerek, sindirim sistemi sağlığımızı güçlendirir.
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Sofralarda en çok kullanılan baharatlardan biri olan biber, aslında sağlığımız için de çok faydalıdır.
Karabiber (Piper nigrum) bitkisi, tüm dünyada en çok kullanılan baharatlar arasındadır. Yoğun aroması ve kendine has kokusuyla yemeklerimizi tatlandıran karabiberin, Ayurveda da dahil olmak üzere birçok geleneksel tıp uygulamasında de önemli bir yeri var. Yapılan düzenli bakımların faydalarını doğruluyor.
1- Antioksidan özelliği yüksektir
Maruz kaldığımız kirlilik, sigara dumanı gibi çeşitli olumsuz olaylar, sürekli olarak aşırı serbest radikaller taranmasına neden olabilir. Aşırı derecede serbest radikal yaralanma enflamasyonu, erken yaşlanma, kalp hastalığı ve spesifik kanserlerle ilişkilidir. Hücrelerimize zarar veren bu serbest radikallerle savaşmak için de, antioksidanlara ihtiyaç duyarız. Karabiber, piperin adı verilen bir bitki bakış açısından oldukça zengindir ve piperin, çok güçlü bir antioksidandır. Kemirgenler üzerinde yapılan bilimsel inceleme sonuçları, öğütülmüş öğütülmüş parçalar ve piperin takviyelerinin serbest radikal hasarını önemli ölçüde ayırmıştır.
2- İyi bir antiinflamatuardır
Kronik enflamasyon (iltihap), artirit, kalp hastalıkları, diyabet, kanser gibi birçok hastalığın bozulmasıen bir faktördür. Laboratuvar çalışmaları, özelliklerindeki ana aktif olan piperin maddesinin alevlenmesiyle etkili bir şekilde savaşabildiğini göstermiştir. Piperin tedavisinin şişmesi ve kan şişmesine bağlı olarak çeşitli belirtilerde kanıtlanmıştır. Astım ve mevsimsel alerjilerin neden olduğu solunum yollarındaki iltihaplar için de etkili olduğu bilinmektedir.
3- Beynimiz için faydalıdır
Piperin bölümünün beyin fonksiyonlarını da iyileştirdiği bilinmektedir. Özellikle Alzheimer ve Parkinson gibi dejeneratif beyin hastalıkları ile ilgili üstün faydalar gösteren piperin, hafızayı da geliştiriyor. Karabiberin beyin üzerindeki etkilerinin tam olarak anlaşılması için daha fazla bilimsel çalışmaya ihtiyaç duyuluyor.
4- Kan şekerini dengeleyebilir
Karabiber özü rengi alan deney ücretlerinde, şeker tükettikten sonra kan şekerinin daha az görüldüğü görüldü. Dolayısıyla, yine yeterli bilimsel çalışma bulunmamakla birlikte yapılan incelemeler, parçaların tüketiminin insülin hormonlarının glikozu kan gücünden uzaklaştırmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.
5- Kolesterolü düşürebilir
Yine de hayvanlar üzerinde yapılan değişiklikler, yüksek yağlı besinlerin tüketimine rağmen özelliklerinin özü özellikleri alan deney farelerinin kandaki dağılımının daha düşük olduğu görüldü. Karabiberde bulunan piperin maddesinin, zerdeçal ve kırmızı mayalı pirinç gibi potansiyel dağılmaları düşürücü etkileri olan besinlerin güçlü de artırıldığı bilinmektedir. Karabiber, zerdeçal ile birlikte tüketildiğinde, zerdeçalın aktif cihazı olan kurkumin emilimini % 2000 gibi ciddi bir oran artırıyor.
6- Kanserle savaşmaya yardımcı olabilir
Araştırmacılar, piperin bölümünün kanserle savaşma özelliği olduğu konusunda da hemfikir. Henüz insanlar üzerinde denenmemiş olsa da, test tüpü çalışmaları piperinin meme, prostat ve kolon kanseri bölmesini çoğaltmasını ayırmayı ve kanserin ölmesi neden doğruluyor. Baharatlardan elde edilen 55 farklı içerik üzerinde yapılan bir başka başarılı, agresif kanser türü olan üçlü negatif meme kanseri için geleneksel iyileşmenin arttığı ve güçlü bir cihazın piperin bulunduğu bulundu.
7- Sindirim için faydalıdır
Karabiber, besinlerdeki kalsiyum ve selenyumu almamızı sağlar. Aynı zamanda sağlıklı çıkış bakterilerini de destekleyerek, sindirim sistemi sağlığımızı güçlendirir.
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
|
|
|
|