Forum Logo  

Geri Git   ForumKalbi.Com > En Önce Sağlık > Genel Sağlık > Beslenme & Diyet

Beslenme & Diyet Sağlıklı beslenme, yaptığınız diyetler ve diyet listeleri.


Tuz Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Sağlıklı beslenme, yaptığınız diyetler ve diyet listeleri.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By OkyanusunKalbi
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Mart 2024, 01:04   #1
Çevrimiçi
WoodStock 🤘☮
 
OkyanusunKalbi kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
yeni Tuz Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Tuz çeşitleri yelpazesi aslında oldukça geniş ve her birinin farklı bir kullanım alanı var...



Tüm tuz çeşitleri doğal olarak oluşur - kayalarda ve su kütlelerinde - ama hepsi aynı değildir, geniş bir tuz çeşitleri yelpazesi vardır. Sıradan sofra tuzu çıkarılır, öğütülür, rafine edilir ve iyot ve diğer bileşenlerle "güçlendirilir''. Sofra tuzunun tadı serttir çünkü iyot baskın tat veren bir mineraldir. Yelpazenin diğer ucunda ise hem okyanuslardan hem de kilden çıkarılan, aroma ve renk nüansları ile birçok çeşit özel tuz var.


Bu iki tuz çeşidi arasında da bir avuç günlük tuz çeşidi var; ya kayadaki birikintilerden iri bir şekilde öğütülmüş ya da okyanus suyunun buharlaştırılmasıyla elde edilmiş tuzlar. Her iki yöntemde de sonuç, katkısız bir tuzdur. Bunlar hem mutfakta hem de masada kullanılabilir tuzlardır.
Peki bu kadar çeşit arasında hangi tuzu nasıl kullanacağız?

Koşer tuzu

Bu tuz genellikle büyük kutularda, yassı veya kaba öğütülmüş olarak bulunur. Sofra tuzu kadar beyazdır, ancak tadı temiz ve hafif mineraldir, ağızda kalan bir tadı yoktur.


Kullanım alanları: Bu tuz, pişirme, pişirme suyunu tuzlama ve son dakika baharatları için kullanılabilir.

Jenerik deniz tuzu

Bu tüz çeşidi, tuzlu suyun borularda ve küvetlerde ısıtılması veya açık havada buharlaştırılmasıyla yapılır. Bazı uzmanlar suyu ısıtmanın bazı tuzdaki lezzetleri yok ettiğini iddia eder.
Kullanım alanları: Bu tuz çeşidi, diğer tuz çeşitlerinden daha pahalı olma eğiliminde olduklarından, makarna suyuna ve benzerlerine eklemek yerine pişirme ve son baharat için kullanılabilir.

Fleur de sel

Fransa kıyılarından gelen bu değerli deniz tuzu ince, grimsi beyaz ve hafif nemlidir.


Kullanım alanları: yemeği pişirdikten sonra, son baharat olarak kullanılır. Ayrıca taze salata yeşilliklerini süslemek için tek başına veya limon sıkarak da kullanabilirsiniz.

Maldon deniz tuzu

İngiltere'de özel bir işlemle üretilen bu tuz, yassı ve pul pul şeklindedir. Diğer tuzlardan farkı ise dilinizde ve sıcak yiyeceklerde erir ve geride yavaş yavaş oluşan hoş bir tat bırakır.


Kullanım alanları: Son derece sıcak kızartılmış yiyecekler, kavrulmuş patatesler ve çırpılmış yumurtalarda en iyi performansını elde edebilirsiniz.

Sofra tuzu

İyot, tuza birkaç on yıl önce eklendi ve günümüzde sık sık diğer topaklanmayı önleyici bileşenlerle birlikte karışımda yer alıyor. İnce taneler, büyük taneli tuzdan daha hızlı çözünür, bu da bir avantaj olabilir.


Kullanım alanları: Her yerde kullanılabilir ancak oldukça tuzludur, bu nedenle ölçülü kullanılmalıdır.

Kaya tuzu

Kaya tuzu, diğer tuzlara göre daha az saftır. Genellikle kavurma ve dondurma yapımında kullanılır.

Merkalısına...

Kendinizi tuz meselesine kaptırmak istiyorsanız, deneyebileceğiniz için bir dizi renk ve tat var: Sicilya'dan fildişi Ravidà, Hawaii'den parlak kırmızı Alae tuzu, Hindistan'dan siyah tuzlar ve Fransa'dan Kelt gri deniz tuzu deneyebilirsiniz.


Bazılarını bulmak zor olabilir, ancak her biri, toprağının ve denizinin farklı lezzetlerini taşımakla ünlüdür.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Tuz çeşitleri yelpazesi aslında oldukça geniş ve her birinin farklı bir kullanım alanı var...



Tüm tuz çeşitleri doğal olarak oluşur - kayalarda ve su kütlelerinde - ama hepsi aynı değildir, geniş bir tuz çeşitleri yelpazesi vardır. Sıradan sofra tuzu çıkarılır, öğütülür, rafine edilir ve iyot ve diğer bileşenlerle "güçlendirilir''. Sofra tuzunun tadı serttir çünkü iyot baskın tat veren bir mineraldir. Yelpazenin diğer ucunda ise hem okyanuslardan hem de kilden çıkarılan, aroma ve renk nüansları ile birçok çeşit özel tuz var.


Bu iki tuz çeşidi arasında da bir avuç günlük tuz çeşidi var; ya kayadaki birikintilerden iri bir şekilde öğütülmüş ya da okyanus suyunun buharlaştırılmasıyla elde edilmiş tuzlar. Her iki yöntemde de sonuç, katkısız bir tuzdur. Bunlar hem mutfakta hem de masada kullanılabilir tuzlardır.
Peki bu kadar çeşit arasında hangi tuzu nasıl kullanacağız?

Koşer tuzu

Bu tuz genellikle büyük kutularda, yassı veya kaba öğütülmüş olarak bulunur. Sofra tuzu kadar beyazdır, ancak tadı temiz ve hafif mineraldir, ağızda kalan bir tadı yoktur.


Kullanım alanları: Bu tuz, pişirme, pişirme suyunu tuzlama ve son dakika baharatları için kullanılabilir.

Jenerik deniz tuzu

Bu tüz çeşidi, tuzlu suyun borularda ve küvetlerde ısıtılması veya açık havada buharlaştırılmasıyla yapılır. Bazı uzmanlar suyu ısıtmanın bazı tuzdaki lezzetleri yok ettiğini iddia eder.
Kullanım alanları: Bu tuz çeşidi, diğer tuz çeşitlerinden daha pahalı olma eğiliminde olduklarından, makarna suyuna ve benzerlerine eklemek yerine pişirme ve son baharat için kullanılabilir.

Fleur de sel

Fransa kıyılarından gelen bu değerli deniz tuzu ince, grimsi beyaz ve hafif nemlidir.


Kullanım alanları: yemeği pişirdikten sonra, son baharat olarak kullanılır. Ayrıca taze salata yeşilliklerini süslemek için tek başına veya limon sıkarak da kullanabilirsiniz.

Maldon deniz tuzu

İngiltere'de özel bir işlemle üretilen bu tuz, yassı ve pul pul şeklindedir. Diğer tuzlardan farkı ise dilinizde ve sıcak yiyeceklerde erir ve geride yavaş yavaş oluşan hoş bir tat bırakır.


Kullanım alanları: Son derece sıcak kızartılmış yiyecekler, kavrulmuş patatesler ve çırpılmış yumurtalarda en iyi performansını elde edebilirsiniz.

Sofra tuzu

İyot, tuza birkaç on yıl önce eklendi ve günümüzde sık sık diğer topaklanmayı önleyici bileşenlerle birlikte karışımda yer alıyor. İnce taneler, büyük taneli tuzdan daha hızlı çözünür, bu da bir avantaj olabilir.


Kullanım alanları: Her yerde kullanılabilir ancak oldukça tuzludur, bu nedenle ölçülü kullanılmalıdır.

Kaya tuzu

Kaya tuzu, diğer tuzlara göre daha az saftır. Genellikle kavurma ve dondurma yapımında kullanılır.

Merkalısına...

Kendinizi tuz meselesine kaptırmak istiyorsanız, deneyebileceğiniz için bir dizi renk ve tat var: Sicilya'dan fildişi Ravidà, Hawaii'den parlak kırmızı Alae tuzu, Hindistan'dan siyah tuzlar ve Fransa'dan Kelt gri deniz tuzu deneyebilirsiniz.


Bazılarını bulmak zor olabilir, ancak her biri, toprağının ve denizinin farklı lezzetlerini taşımakla ünlüdür.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Sürmenaj bunu beğendi.
__________________

 
Alt 25 Mart 2024, 02:09   #2
Çevrimiçi
 
Sürmenaj kullanıcısının Avatarı
 
Profil ayrıntılarını görüntüleyebilmek için kayıtlı kullanıcı olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
Varsayılan Yanıt: Tuz Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Tuzu hayatımızdan çıkarmamız lazım
Hepsinin zararı var
ama troidiniz yoksa kullanmayın bence.

Tuzu hayatımızdan çıkarmamız lazım
Hepsinin zararı var
ama troidiniz yoksa kullanmayın bence.

OkyanusunKalbi bunu beğendi.
 
  

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alanları, çeşitleri, kullanım, tuz


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 04:36.

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.

ForumKalbi, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır.

ForumKalbi.Com; 5651 sayılı kanun uyarınca yer sağlayıcı niteliğini haiz bir genel forum sitesidir. Sitemizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresi ve sair kişisel verileri işlenmekte; yetkili merci tarafından müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir içerik paylaşımının olduğunu düşündüğünüz mesaj, konu ya da görseli içeren forum gönderilerini; İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.